Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?
Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...
Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..
Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??
A normális válaszokat előre is köszönöm!
16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))
Kedves 16:32! Nem, nem azért jöttem ide, hogy egy "aberrált barom megerősítsen a >tévképzeteimben<", hanem azért, hogy választ kapjak a kérdésemre. És képzeld, milyen meglepő, megörültem egy kedves kommentnek a sok beszólogatás után..
Hiába mondogatod, hogy ez tény, nem az ember nem állat! Az ember ember, magasabb szinten van, mint egy állat (már aki, ugyebár..). Csak ismételni tudom, amit már mondtam: nem te mondod meg nekem, hogy intelligens vagyok-e, és nem, még mindig nem vagyok bigott. :) Azt hiszem az "óvodás és a bigott" a kedvenc szavaid, mert elég sokszor alkalmazod ezeket. :) Még én sértegettelek?! Te neveztél bigottnak, ostobának! Elképesztő...
Kedves 16:42! Érdekes gondolat, amit leírtál. Valamilyen szinten igaz, mármint az, hogy egy laposféreg teljes életet ék, a képességeihez és körülményeihez mérten, de én nem tartom úgy, hogy a szerintem helyes szabályok korlátoznának. Illetve egy ideig valóban, ám azért, mert mindennek megvan a megfelelő ideje. :)
71%-os, légyszi ne szívd már ennyire szegény lány vérét.
Én sem vagyok vallásos, szűz se voltam, amikor férjhez mentem, nem osztom az ideológiát, amit ő, de ne alázd már ennyire oldalakon keresztül.
Válaszoltál már sokszor, volt is igazság abban amit írtál, logikusan is érveltél.. nem látom, miért kellene továbbra is savaznod a nézete miatt. Hát ez van, sokan sokféleképp gondolkodunk.
Nem tudom mennyi idős lehetsz, de nyilvánvalóan több, mint 16..Én sem értek vele egyet, de ha neki így jó, hát akkor komolyan, kit zavar? Szerintem ez a verzió még mindig jobb, mintha azon versenyezne hogy több f-t fogjon mint kilincset..nem?
23/N
Kedves Frigg! Nagyon köszönöm, hogy megvédtél! :)
És nagyon kedves vagy, hogy te nem szidsz a tiedtől eltérő véleményem miatt. És nyilván, te sem értesz egyet velem, de ezt teljesen normálisan tudod közölni, ahogy egy értelmes, normális ember. :)
És ismét visszatértünk oda, hogy nem ismered a 'tény' szó fogalmát. Most akkor stílust váltok, eddig óvodásnak neveztelek és azt mondtam, hogy nem vagy intelligens. Most azt fogom mondani, hogy gyökér vagy.
Mert ha nem fogadod el, hogy az ember biológiailag az állatok csoportjába tartozik, akkor bizony gyökér vagy.
Kedves 20:02 és 20:05! Hát, akkor inkább nevezz te gyökérnek, mintsem, hogy abban higgyek, hogy az embernek a fáról lemászó majmok az ősei... Ez szerinted teljesen lehetséges, de az nem, hogy Isten teremtette z embert... Érdekes... :)
Valóban? Én nem vettem észre, hogy elismerném, hogy bigott vagyok.. Amúgy te veszekedni jársz ide? Mert, hogy normális választ nem adsz, az is biztos...
Idézek a régi kommentjeidből:
"Azért nem kételkedek a hitemben, mert az ilyen kételkedés nem vezet jóra, és nem akarom megingatni a hitemet!"
"Azért nem akarok kételkedni, mert baj származik abból, ha az ember elkezd abban kételkedni, amiben amúgy hisz. "
"[...]de amúgy meg, pont az a lényeg, hogy nem bizonyítékokat keresünk, hanem feltétel nélkül HISZÜNK Istenben. "
És egy korábbi kommentem, melyben bemásoltam a 'bigott' szó jelentését:
"Meghatározás: bigott (francia), Vakhitű, vakbuzgó, szenteskedő, vallását túlzó buzgalommal gyakorló. "
Eszedbe sem jut arra gondolni, hogy isten nem létezik. Feltétel nélkül hiszel a létezésében. Tehát vakhitű vagy. Mivel a vakhitű=bigott, te bigott vagy. Tudom, hiába tépem itt a számat, nem jut el az agyadig.
@Kérdező
Válaszolva a felvetéseidre:
1. Alapból nem ciki, a mai fiataloknál viszont azért ciki, mert az lett a divat, hogy az emberek hamar veszítik el a szüzességüket, és aktív szexuális életet élnek már tizenévesen. Ezt a választ az olyan emberektől is megkaphattad volna, ha kérdezted volna...
2. A szüzesség elpazarlása pedig ugyancsak érdekes kérdés. Egy világi életet élő embernél ugyanis az nem pazarlás, ha olyannal veszíti el a szüzességét, akiben megbízik, és akihez erősen kötődik érzelmileg. Számára az egy jó élmény lehet, és nincs min bánkódnia. Természetesen egy olyan ember szemszögéből aki bűnnek tartja a házasság előtti szexuális életet másabbul néznek ki a dolgok. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy másokat is meg kell érteni.
3. Azt mondod egy régi kommentedben:
"de amúgy meg, pont az a lényeg, hogy nem bizonyítékokat keresünk, hanem feltétel nélkül HISZÜNK Istenben."
A Biblia ugyanis nem egészen támogatja a teológiai nézetedet. Ha ugyanis eredetiben olvasod az Újszövetséget, akkor azzal szembesülhetsz, hogy a Szentírás sehol sem tanítja azt, hogy a bizonyítékok nélkül kell hinnünk Istenben.
A magyar fordításokban a "hit"-nek fordított görög szó (pisztisz), egy többjelentésű kifejezés. Elsődleges jelentése bizalom, másodlagos jelentése tartalmaz egy olyan jelentést hogy "bizonyíték", és csak a harmadlagos jelentése a hit.
Nyelvtanulag tehát a hit nem egyenlő a hiszékenységgel, ahogy azt ma sokan szeretnék beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!