Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?
Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...
Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..
Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??
A normális válaszokat előre is köszönöm!
16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))
Nos, nem olvastam végig az összes oldalt, szóval előre is elnézést, ha ismételnék valakit!
Először reagálnék a kérdező egyik mondatára: arra, hogy bizonyíték Isten létezésére az, hogy súlyos betegek egyik napról a másikra, orvosi segítség nélkül meggyógyultak egy ima miatt. Oké. Nos, mi van a többi gyógyíthatatlan beteggel, akikért szintén imádkoztak? Jó emberek azok is. Isten válogat? Ezt megmentem, a másikat meg nem, mert Isten vagyok és így hozza a kedvem. Valóban, kedves és igazságos dolog random embereket "mentegetni". Vagy azok jobban imádkoztak vagy többet? Jobban szerették a haldokló családtagjukat? Egy volt osztálytársam öccse 18 évesen halt meg rákban. Szerinted az anyja nem imádkozott eleget? Ettől függne az emberélet? Gyönyörű.. Mellesleg nagyon ritka, de létezik spontán gyógyulás is, de ebbe nem megyek bele, mert fölösleges.
Én nem vagyok hívő/keresztény/vallásos, akármi. Mondjuk azt, hogy pogány (természetvallásban érdeklődöm). Saját gondolataim a kérdésedre: nekem nem ciki, hogy vársz a szexszel, lelked rajta. Elhiszed a Biblia minden szavát? Szintúgy saját döntés, én nem hiszem el. Én nem vagyok szűz, a férjem a harmadik férfi az életemben (előtte volt egy hat éves kapcsolatom, és egy másfél éves). Ettől erkölcstelen és bűnös lennék? Kétlem. Nem feküdtem össze fűvel-fával, sosem voltam rbanc. Mint ahogy előttem már leírták, az erkölcs se nem a vallástól, se nem egy könyvtől függ. Ezt kikérem magamnak! Az alap erkölcsi normák MINDEN emberre nézve ugyan azok, vallástól, nemtől, kortól függetlenül. A többi szabályt a vallásosok önként vállalták magukra, de ezek a dolgok nem ALAPOK, hanem csak pluszok. Az, hogy aki nem vallásos, több mindent "engedhet meg" magának, az nem kevesebb, az a standard. A vallásosok vállaltak többet! Önként! Ezért nem kell bírálni a többi embert, mert ezek bizony elfojtások, ha tetszik ha nem, mert nem ez a természetes. És ezzel nem azt mondom, hogy minden második férfival feküdjön le az ember, vagy nővel, hanem ha komoly kapcsolatban vagy, ez nem bűn!
Én bizony nem merném megkockáztatni, hogy a házasság után derüljön ki ha van valami baki. Impotens, perverz, más igények, stb. Mivel nem vagyunk robotok, mindenféle (testi) igények és érzelmek nélkül, a szex hiánya egy házasságban igen is kizáró ok hosszú távon! Én biztos nem akarnék emiatt boldogtalanul élni. Valamint a szex előtt mindenféle ismerkedés hiánya a másik testével, az előjáték hiánya szerintem rossz dolog. A szexnek vannak fokozatai, lépcsői, hogy eljussunk odáig, hogy teljesen átengedjük a testünket a másik félnek, nem egyből a nászéjszakán bumm bele a közepébe... Egy rossz (első) szexuális élmény bizony rányomhatja a bélyegét a későbbiekre...
Valamint nem tudom már ki írta, de ez is nevetséges, hogy szex alapján választunk párt... hát a magad nevében beszélj, mert én nem úgy kezdtem az ismerkedést soha, hogy szia, szexelünk? Előbb ismered meg a párod, együtt vagytok x-ideje (egy hónap, két hónap, 6 hónap, tök8) és UTÁNA van szex, ha van.
Szóval nekem ugyan nem ciki, ha valaki nem szexel házasság előtt, csak vállalja a kockázatot, ennyi. Mindenki saját dolga, hogy éli az életét..
23/N
"Kedves 18:44! "Nem azt mondtam hogy mindenkinél, de nálad egyértelműen." Nos, erre csak annyit tudok mondani, hogy mivel nem is ismersz engem, s csupán ezen kérdés, és az erre adott hozzászólásaim alapján jelented ki, hogy intelligensebb vagy nálam, akkor ez eléggé elgondolkodtató... "A vitatkozás pedig elég egyoldalú volt, mivel én érveltem, te meg nem (vagy lehet próbálkoztál, csak nem nagyon jött össze)" Az egy dolog, ha szerinted nem jók az érveim, de én is érveltem."
A válaszaid alapján tökéletesen le tudtam szűrni, hogy mennyire (nem) vagy intelligens. Az meg egy dolog, hogy te is érveltél, csak hogy az érveidet egyetlen pillanat alatt meg tudtam dönteni. Ezért mondom, hogy nem jött össze. Ezek után kiborultál, mint egy óvodás. Ennyi volt eddig..
De hogy akkor én is visszatérjek az eredeti kérdésre: miért ciki?
Nem az a ciki, hogy nem akarod hogy megdugjanak. Az a te dolgod.
A ciki az, AMIÉRT nem akarod. Mert vallási fanatikus vagy, mert bigott vagy, azért. Ez a ciki.
Kedves lollypop93! Képzeld, én is ismerem a Tízparancsolatot. Pontosan tudom, hogy miket tartalmaz, és a szájbarágós stílusú magyarázatod nélkül is értem, hogy mit jelentenek! értem én, hogy ezzel azt akartad kifejezni, hogy mindegyiket azért hozta létre Isten, mert a parancsolatoknak gyakorlati haszna volt, de tudod, nem csak ez a parancsolatok oka. Pl. <Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a Földön!> Nos, ennek az is az értelme, hogy aki nem tiszteli, az hamar meghalhat. Nem csak az az értelme, hogy nem illik szemtelennek lenni a szülőkkel, stb.. És ezek a többi parancsolatra is igazak. tehát a <Ne paráználkodj!>-ra is! Vagyis isten nem csak a nem kívánt terhességek és nemi betegségek elkerülése miatt "találta ki" ezt a törvényt, hanem azért is, mert az ő véleménye az, hogy a házasságig tisztának kell maradnia az embernek, és mindennek megvan a rendelt ideje, azaz a házasság a rendelt idő ebben az esetben. Nem akarom az összes parancsolatot végigbeszélni most veled, és úgyis hiába tenném, hiszen téged sem érdekelnek az én érveim..
Kedves Frigg! Nem, Isten nem válogat! Hogy miért nem gyógyult meg a volt osztálytársad öccse, azt nem tudom, hiszen nem én vagyok Isten, de nem azért, mert Isten személyválogató! (egyébként sajnálom, hogy a fiú meghalt.)
Igen, én elhiszem a Biblia minden szavát. És tudod, az alap erkölcsi normák a Bibliában vannak lejegyezve, és azok vonatkoznak MINDENKIRE! Akkor is, ha valaki nem ért egyet ezzel, vagy nem hisz ebben.. Én nem mondom rá, hogy r*banc lennél azért, mert a férjed a harmadik férfi az életedben, de nem is értek ezzel egyet. És tudod, ezek nem "elfojtások", hanem a parancsolatok betartásai, és ez a természetes. Különben meg, nyilván kell beszélgetni még házasság előtt, és akkor nyilván kiderülnek az esetleges perverzitások vagy egyebek, nem gondolod? És szerintem nincs is annál romantikusabb dolog, mint két embernek az esküvő után megismerkednie egymás testével, és akkor még bőven van idő előjátékra, mielőtt "egyből a nászéjszakán bumm bele a közepébe"...
Kedves 00:27! Utoljára közlöm veled, hogy NEM vagyok sem bigott, sem vallási fanatikus, csak próbálom betartani azokat a Bibliai igazságokat, amiket kell.
Nyugi van, nem kell úgy felkapni a vizet! :D És igenis érdekel a véleményed, ezért jöttem vissza, kérlek ne sérts meg ilyesmivel.
Na vegyük szépen sorra. Tudom, hogy tudod a parancsolatokat és azt is mit jelentenek, nem ezt akartam elmondani. A lényeg kerülte el a figyelmedet. A parancsolatok lényege az, hogy megéri betartanod, mert a betartásukból KÉZZELFOGHATÓ előnyöd származik. A "ne ölj!" parancs előnye például elég egyértelmű, viszont a "ne szexelj házasság előtt!"-nek MA MÁR nincs ilyen előnye. Ez a lényeg. Ha nincs értelme betartani, akkor ne tartsuk be, mert minek. Ettől függetlenül aki szeretné az tartsa be, szíve joga, de aki nem tartja be annak sem lesz semmilyen hátránya.
Viszont ezt: "Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a Földön!" nem ismertem, lám ma is tanultam valamit. "Nos, ennek az is az értelme, hogy aki nem tiszteli, az hamar meghalhat. Nem csak az az értelme, hogy nem illik szemtelennek lenni a szülőkkel, stb." Heej, te lány, az előbb még az volt a baj, hogy szájbarágós voltam, most meg már nem voltam elég részletes?? :D Meg ne sértődj, hülyülök. Hm, hamarabb meghalhat... ezt valahogy kicsit erősnek érzem. Kétezer éve a Közel-Keleten az emberek megölték a szemtelen gyereküket, vagy mi? Mindegy, ezt én most részletkérdésnek érzem, de az alap üzenetben azt hiszem mindketten egyetérthetünk: vigyázz a családodra, mert a családod is vigyáz rád.
Sajnálom, hogy neked nem jött át, hogy én mennyire meg akartam válaszolni a kérdésedet. :( Próbáltam neked rávilágítani arra, hogy ma már nincs sok gyakorlati haszna az ártatlanság házasságig való őrizgetésének. Ha pedig valaminek nincs haszna, akkor azt nem fogják széles tömegek gyakorolni és kisebbségbe kerülnek azok, akik tartják ezt a szokást. És ezen a széles tömegen belül vannak olyanok, akik imádják piszkálni a másikat az életmódja miatt, ők azt fogják mondani, hogy házasságig várni a szexszel ciki. Szeretném azt hinni, hogy ezek a rosszindulatú emberek vannak kevesebben, csak nekik nagyobb a szájuk, nem kell velük foglalkozni. A nagy többséget szerintem csak feleslegesnek tartja a várakozást, de nem cikinek. Én is ebbe a csoportba tartozónak vallom magamat, nem látom értelmét ezt betartani, de ha valaki ezt akarja hát tessék. Viszont amitől kinyílik a bicska a zsebemben, ha ez az elfogadás már nincs meg visszafelé. Ha a vallásos ember szerint én a pokol tüzén égek el azért, mert a szerelmemmel lefeküdtem. És ha kérem tőle a logikus indoklást, hogy mégis ez MIÉRT BŰN, EZ MIÉRT KÁROS, akkor csak annyit tudnak mondani, hogy mert Isten ezt mondta. Bocsássa meg a világ, ha én meg tiltakozom az ellen, hogy más engem bűnösnek tartson a semmiért. De értem én az ellentét okát. Mást értünk bűn alatt. Én bűn alatt azt értem, ami másnak árt, a vallásos pedig azt,ami az előírásokkal szembemegy. Én azt vallom, hogy a szabályok vannak értünk és nem fordítva, ha változnak a körülmények változtatni kell a szabályokon. Kétezer éve a Közel-Keleten a zsidóság életét ez a törvény minden bizonnyal nagy haszonnal bírt, de itt és most, a 21. században, Európa szívében ez a szabály már csak korlát, nem pedig a jobb életet biztosítja.
"Kedves 00:27! Utoljára közlöm veled, hogy NEM vagyok sem bigott, sem vallási fanatikus, csak próbálom betartani azokat a Bibliai igazságokat, amiket kell."
Én pedig ismét jelzem, hogy tényeken kár vitatkozni. Ha nem tudod elfogadni, az azt jelzi, hogy teljes mértékben éretlen vagy. Mind a szexre, mind az életre.
Nos, más választ viszont nem tudok akkor én se, hogy miért gyógyul meg az egyik ima hatására, és miért hal meg a másik annak ellenére, hogy őérte is imádkoztak.
Félreértés ne essék, az előző válaszomban én nem vitatkoztam veled, többször is leírtam, hogy nekem nem ciki az életstílusod, sőt, a mai világban becsülendő is az, hogy nem adod könnyen magad. Mint leírtam, mindenki azt kezd az életével, amit szeretne, és ahogyan szeretné. Nekem ebbe nincs beleszólásom, de ha lenne, akkor se szólnék semmit.
Azonban egy átlag embernek, aki nem vallásos nem a Biblia adja az alap erkölcsi normákat, ha nem is hisz benne. Ennek ellenére az ateisták vagy más vallásúak között is rengeteg erkölcsös ember van.
Te nem értesz egyet azzal, ahogy én gondolkodok, nekem meg az a furcsa egy kicsit, ahogy te. De ezzel sincs semmi baj, sokkal unalmasabb lenne, ha mindenki egyforma véleményt hangoztatna.
Arra kellene odafigyelni, hogy egyik tábor se nézze le, vagy becsmérelje a másikat a meggyőződése miatt.
Kedves lollypop93! Köszönöm, hogy te nem kezdtél el engem szidni, mint egyes más kommentelők!
Amúgy igen, régen ha a gyerek szemtelen volt a szüleivel, de főleg, hogyha kezet emelt pl. az anyjára vagy az apjára, akkor meg is lehetett ölni ezért! Komolyan! Nyilván ez ma már nincs így, de én azért elfogadom ezt a parancsolatot ma is. :)
Jól esett végre egy olyan kommentet olvasni, amiben nem a veszekedés volt a lényeg. És köszönöm, hogy legalább megpróbáltad megérteni az én érveimet. És valóban igazad van abban, hogy az emberek mást értenek bűn alatt. És tényleg ez lehet az oka a véleménykülönbségnek.
Kedves 22:00 és 22:05! "Ha nem tudod elfogadni, az azt jelzi, hogy teljes mértékben éretlen vagy. Mind a szexre, mind az életre." Te már csak tudod, ugye? :)
Kedves Frigg! Nem is gondoltam, hogy vitatkoztál, és nagyon köszönöm, hogy te ezt nem cikinek, hanem még becsülendőnek is tartod. Nagyon jól esik az ilyen vélemény. :)) És nagyon is igazad van abban, hogy mindenkinek szíve joga abban hinni amiben szeretne, azonban nyilván nem szabad lenézni, vagy becsmérelni a más véleményen levőket.
"Te már csak tudod, ugye? :)"
Így van. Idejöttél, a véleményünkre voltál kíváncsi. Megkaptad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!