Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudná nekem valaki mondani...

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...

Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..

Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??

A normális válaszokat előre is köszönöm!

16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))

2013. máj. 30. 18:03
 181/237 A kérdező kommentje:

Kedves 17:12! Szerintem elég bizonyíték, érv van Isten létezésére, de úgyis hiába írok bármit is, nem fogod elfogadni... De azért próbálkozom: Mivel magyarázod azokat az eseteket, hogy egy ember, aki gyógyíthatatlan beteg az orvosok szerint, egy ima hatására meggyógyul? Szerintem már önmagában ez bizonyítja Isten létezését, de amúgy meg, pont az a lényeg, hogy nem bizonyítékokat keresünk, hanem feltétel nélkül HISZÜNK Istenben.

Kedves 18:28! Ha te mondod..... Véleményem szerint a matematika valószínűségszámítása pontatlan ebben az esetben, mert míg Isten létezésére rengeteg bizonyíték van (többek között a Biblia), addig az unikornisra valóban semennyi...

2013. dec. 27. 11:42
 182/237 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van, szubjektív megítélésed szerint ez valóban így van.
2013. dec. 27. 12:29
 183/237 anonim ***** válasza:
100%

A hirtelen meggyógyult eseteket egyaránt meggyógyíthatta az unikornis, a repülő spagettiszörny vagy a te istened is. Esetleg az orvosok, a tudomány segítségével.

A biblia pedig nem bizonyíték, vagyis pont annyira bizonyíték, mint egy mesekönyv az unikornisok létezésére.

Így ismét igaznak tűnik az állításom, mely szerint ugyanannyi bizonyíték van mindkettő dolog létezésére. Ha te azt mondod, hogy a biblia szent és ez bizonyíték, én azt mondom a Repülő Spagettiszörny könyve szent és bizonyíték. ÉS megint egálban vagyunk. Nincs olyan érved, bizonyítékod, semmid, amit úgy tudnál ráhúzni a keresztény istenre, hogy az nem lenne igaz a többi több ezer kitalált lényre.

2013. dec. 27. 16:11
 184/237 anonim ***** válasza:
83%

"de amúgy meg, pont az a lényeg, hogy nem bizonyítékokat keresünk, hanem feltétel nélkül HISZÜNK Istenben. "

Így gondolkodik egy bigott. Így gondolkodik egy szektás. Gondolkodik? Dehogy... Vakon követi azt, amit a szülei mondanak neki, amit a gyülekezetben mondanak neki.

Felteszem a mikulásban, a húsvéti nyúlban is hiszel. Hisz minek bizonyítani, hogy létezik? Elég, ha hiszünk benne, és máris létezni fog! És ezek után csodálkozol, hogy mindenki hülye gyökérnek tart?

2013. dec. 27. 16:15
 185/237 A kérdező kommentje:

Kedves 16:11! Valóban? Biztos nem hallottál még olyan esetekről, amikor az orvosok tehetetlenek voltak, de a beteg mégis meggyógyult, ugye? :) Nos, sajnállak, ha kitalált lénynek tartod Istent, és elgondolkodtató, hogy menyire nem akarsz még csak belegondolni sem abba, hogy "esetleg" TÉNYLEG létezik Isten...

Kedves 16:15! Nem vagyok bigott. Szerintem te azt sem tudod, hogy mit jelent ez a szó. Szektás meg főleg nem vagyok. Össze-vissza dobálózol a szavakkal, de el nem gondolkodsz a jelentőségükön.. És tudod, eddig még senki sem tartott engem "hülye gyökérnek".. :)

2013. dec. 28. 17:27
 186/237 anonim ***** válasza:
100%

(Csak jelezném, hogy mindkét válaszoló én voltam)

"Kedves 16:11! Valóban? Biztos nem hallottál még olyan esetekről, amikor az orvosok tehetetlenek voltak, de a beteg mégis meggyógyult, ugye?"

De, persze hogy hallottam. Éppen erre írtam, hogy ez nem bizonyíték arra hogy isten létezik. Ilyen alapon bizonyíték lehetne arra is, hogy a repülő spagettiszörny létezik és ő gyógyította meg. Mint azt egyszer már kérdeztem: ha valami olyan történik amit nem tudunk tudományosan leírni, akkor az automatikusan a keresztény isten volt? Lófaszt. Az bármi lehetett, akár Zeusz vagy a húsvéti nyúl is.

"Nos, sajnállak, ha kitalált lénynek tartod Istent, és elgondolkodtató, hogy menyire nem akarsz még csak belegondolni sem abba, hogy "esetleg" TÉNYLEG létezik Isten... "

Ennél csak az a szomorúbb, hogy te bele se akarsz gondolni, mi van, ha nem létezik. De szomorú látni, hogy azt hiszed, a repülő spagettiszörny egy kitalált lény.. Sajnállak, mert a spagettipokolban fogsz szenvedni a végtelenségig halálod után. Komolyan át kéne gondolnod, hisz "esetleg" a spagettiszörny tényleg létezik!

"És tudod, eddig még senki sem tartott engem "hülye gyökérnek".. :)"

Kivéve az itt válaszolók 90 százalékát persze. Meg gondolom azok többségét, akik vették a fáradtságot és megpróbáltak egy kis észt önteni beléd (látszólag sikertelenül)

2013. dec. 29. 12:08
 187/237 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és a bigottos részt majdnem kifelejtettem.

Meghatározás: bigott (francia), Vakhitű, vakbuzgó, szenteskedő, vallását túlzó buzgalommal gyakorló.

Úgy tűnik, kettőnk közül ismét te vagy az, aki nincs tisztában a szavak jelentésével. Akárcsak a 'szexista' szónál.

Tehát ismét, te bigott vagy. Azt mondod, hogy nem, pedig egyértelműen az vagy (lásd: eszedbe se jutna megkérdőjelezni isten létezését).

2013. dec. 29. 12:11
 188/237 A kérdező kommentje:

Kedves 12:08 és 12:11! "Ennél csak az a szomorúbb, hogy te bele se akarsz gondolni, mi van, ha nem létezik. De szomorú látni, hogy azt hiszed, a repülő spagettiszörny egy kitalált lény.. Sajnállak, mert a spagettipokolban fogsz szenvedni a végtelenségig halálod után. Komolyan át kéne gondolnod, hisz "esetleg" a spagettiszörny tényleg létezik!" Undorító a gúnyolódásod! És ez is bizonyítja, hogy egy cseppnyi Istenfélelem sincs benned! Ijesztő...

És tudod mit, akkor inkább legyek bigott, mintsem, hogy olyan legyek, mint te!

2013. dec. 29. 14:59
 189/237 anonim ***** válasza:
100%

"Undorító a gúnyolódásod! És ez is bizonyítja, hogy egy cseppnyi Istenfélelem sincs benned!"

Félelmetes a gondolkodásod! Ez is bizonyítja, hogy egy cseppnyit sem félsz a repülő spagettiszörnytől!

2013. dec. 29. 19:26
 190/237 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy pedig ez nem gúnyolódás. Megkértelek, hogy hozz fel pár érvet, ami bizonyítja isten létezését, és lehetőleg olyat, ami csak és kizárólag a keresztény isten létezését bizonyítja. De te sajnos szánalmasan elbuktál, egy érvet sem tudtál felhozni. Én a te mondataidat formáltam át annyiban, hogy a keresztény istent kicseréltem a repülő spagettiszörnyre. Szerinted így nevetséges a mondat? Képzeld, egy intelligens embernek ugyanilyen nevetséges volt az is, mikor te a keresztény istennel leírtad.
2013. dec. 29. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!