Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudná nekem valaki mondani...

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...

Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..

Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??

A normális válaszokat előre is köszönöm!

16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))

2013. máj. 30. 18:03
 211/237 A kérdező kommentje:
Kedves 14:28! Most már kénytelen vagyok kimondani, amit rólad gondolok: ostoba, szánalmas, gyűlölködő, ateista ember vagy, aki élvezi, hogy mások véleményét szidhatja.
2014. jan. 5. 11:39
 212/237 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül ateista.Akár agnosztikus is lehet.
2014. jan. 5. 12:29
 213/237 anonim ***** válasza:
100%

'Kedves 14:28! Most már kénytelen vagyok kimondani, amit rólad gondolok: ostoba, szánalmas, gyűlölködő, ateista ember vagy, aki élvezi, hogy mások véleményét szidhatja.'

Ismét sikerült lesüllyedned egy óvodás szintjére, gratulálok :)

Szerintem meg bigottnak lenni szánalmas, tessék, én is lemegyek a szintedre.

Kimondani, hogy feltétel nélkül hiszel Isten létezésében, és hogy te soha nem fogod megkérdőjelezni sem a létezését, majd azt mondani hogy nem vagy bigott (holott ez a bigott szó definíciója!!), ez a szánalmas.

Elfogadni, hogy a biblia a nőknek alárendelt szerepet ad a férfiakhoz képest, majd azt mondani, hogy nem szexista (holott ez a szexista szó definíciója!!), az a szánalmas.

Más logikus érveit annyival elintézni, hogy 'érdekes gondolkodásmód', az a szánalmas.

Miután az érvek teljes mértékben megdöntik a te ostoba tévképzeteidet, témát váltani, majd két válasszal később újra felhozni ugyan azokat a tévképzeteket, az a szánalmas.

Ha valamire nem tudunk azonnal logikus, tényszerű, tudományos magyarázatot adni, akkor azt mondani: Ez csak az én keresztény istenem lehetett! Ez a szánalmas.

Ezek után megsértődni, mikor az 'isten' szót kicserélem a 'repülő spagettiszörnyre', és azt mondani, hogy én gúnyolódom, és sértem a vallásod, ez a szánalmas.

És igen, élvezem! Jó érzéssel tölt el, hogy intelligens vagyok, hogy meg tudom különböztetni a valóságot a mesétől. Jól esik kimondani a véleményem egy olyannak, aki nem válaszért jött ide, hanem hogy a többi aberrált agymosott szektás barom megveregesse a vállát és azt mondja hogy 'okos ügyes kislány'.

2014. jan. 5. 13:50
 214/237 A kérdező kommentje:

Kedves 12:29! Valóban, akár az is lehet.... :D

Kedves 13:50! Ennyi erővel, ha én óvodás szinten vagyok te viszont annyira intelligens vagy, akkor minek süllyedsz le a "szintemre"? :) És szerintem meg az a szánalmas, hogy te csak kritizálni és okoskodni jársz ide, s míg valakik képesek normális, higgadt válaszokat adni, addig te itt éled ki az agresszív hajlamaidat.. "És igen, élvezem! Jó érzéssel tölt el, hogy intelligens vagyok, hogy meg tudom különböztetni a valóságot a mesétől." Hát akkor élvezkedj csak tovább. :) Nekem nem te fogod megmondani, hogy én intelligens vagyok-e vagy sem, szóval hiába is sértegetsz. :)

"Jól esik kimondani a véleményem egy olyannak, aki nem válaszért jött ide, hanem hogy a többi aberrált agymosott szektás barom megveregesse a vállát és azt mondja hogy 'okos ügyes kislány'." Meglesz még a böjtje annak, hogy ilyeneket mondasz! És mindenki nevében kikérem magamnak ezt a szóhasználatot! Sem én, sem az ismerőseim nem "aberrált agymosott szektás barmok"!!

2014. jan. 6. 14:25
 215/237 anonim ***** válasza:
76%
Szia, én teljesen egyetértek veled! Ne hagyd, hogy bárki rábeszéljen arra, hogy máshogy gondolkodj! A saját tapasztalataim és Isten igéje alapján viszont nem azért érdemes várni a házasságig, mert erény, hanem mert a szexet Isten egy különleges dolognak alkotta meg, az intimitás olyan mély megnyilvánulásának, amelyhez Krisztus és az Egyház kapcsolatát hasonlítja. Ennek csak egy olyan bizalmas szövetségben van helye, mint a házasság. Az a szex, amit a világ kiforgatott és elértéktelenített, soha nem lesz olyan jó, mint az, amely Isten ajándéka a házaspárok számára.Ez egy ajándék, amelyet a házasságkötéskor kapunk meg. Ugye, a karácsonyi ajándékot sem júniusban bontjuk ki :) Másrészről Isten meg akar óvni, betegségektől, nem kívánt terhességtől. Harmadrészt pedig, ha a pár képes várni a házasságig, akkor később is sokkal inkább meg tudnak bízni egymás hűségében, hiszen tudják, hogy képesek várakozni.De Isten ugyanúgy szereti azokat is, akik erre később jöttek rá és már elkövettek egy-két hibát és megbocsát nekik, ha megbánják és megtérnek a paráznaságból. Szóval hajrá, a legjobb úton vagy :)Biztos vagyok benne, hogy majd a férjed nagyon fog örülni neked és csodás élményben lesz részetek!
2014. jan. 8. 23:38
 216/237 anonim ***** válasza:
100%
Na de ha Isten azt mondta, hogy szaporodjatok, és sokasodjatok, akkor minek kell várni?Az állatok sem várnak semmire, aztán pont az állítólagos teremtés koronájának vannak megkötései?
2014. jan. 9. 15:43
 217/237 A kérdező kommentje:

Kedves 23:38! Nagyon köszönöm a kedves kommentedet! :) És köszönöm, hogy megfogalmaztad azt, amit én nem tudtam kifejezni. És köszönöm a biztatást is, és remélem tényleg fog majd a férjem örülni nekem. :)

Kedves 15:43! Igen, Isten azt mondta, hogy szaporodjunk és sokasodjunk - házasság után. :) "Az állatok sem várnak semmire, aztán pont az állítólagos teremtés koronájának vannak megkötései?" Azért, mert mi nem vagyunk állatok. :)

2014. jan. 9. 18:28
 218/237 anonim ***** válasza:
Attól eltekintve, hogy állatok vagyunk-e, vagy sem, ebben az értelmezésben egy egyszerű laposféreg is nagyságrendekkel szabadabb nálunk.Semmi szabály, bármikor azt csinálhat, amit, "akar".De persze mi felette állunk minden másnak, ugye?(költői kérdés és szarkazmus)
2014. jan. 9. 20:58
 219/237 A kérdező kommentje:
Kedves 20:58! Én abban hiszek, hogy nem állatok vagyunk, de eltekintve ettől nem gondolom, hogy egy laposféregnek nagyobb szabadsága lenne, mint nekünk, embereknek. Az egy dolog, hogy "azt csinálhat egy laposféreg, amit csak akar", de mennyivel tartalmasabb egy ember élete! Annak ellenére, hogy egy ember nem mindig teheti azt, amit szeretne, mert bizonyos szabályoknak és törvényeknek engedelmeskednünk kell. Ez az én véleményem. :)
2014. jan. 10. 19:17
 220/237 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves 23:38! Nagyon köszönöm a kedves kommentedet! :) És köszönöm, hogy megfogalmaztad azt, amit én nem tudtam kifejezni. És köszönöm a biztatást is, és remélem tényleg fog majd a férjem örülni nekem. :) "

Itt van amit mondtam, ezért jöttél: hogy az aberrált barom megerősítsen abban, hogy a tévképzeteid valósak. Csak nem megint igazam volt? De!

"Azért, mert mi nem vagyunk állatok. :)"

De, biológiailag az ember is állat. Ez is tény. Tudod, erről már beszéltünk. Azért mert szerinted ez nem tény, még tény marad. Az ember állat. Pont.

És visszatérve az előző válaszodra, amit csak most volt szerencsém elolvasni:

"Nekem nem te fogod megmondani, hogy én intelligens vagyok-e vagy sem, szóval hiába is sértegetsz. :) "

De, én leszek (vagyis voltam) az egyik, aki megmondja. Tényeken vitatkozol, tehát nem vagy intelligens. Bigott vagy, tehát nem vagy intelligens.

"És szerintem meg az a szánalmas, hogy te csak kritizálni és okoskodni jársz ide, s míg valakik képesek normális, higgadt válaszokat adni, addig te itt éled ki az agresszív hajlamaidat."

Én már leírtam te miért vagy szánalmas, most hirtelen több nem jut eszembe.

Te voltál a, aki kérdéssel fordultál hozzánk. Én voltam az, aki kifejtette a véleményét, amit te úgy reagáltál le, mint egy óvodás.

Én normális válaszokat adtam, érveltem, amik sajnos semmit nem értek, mivel az intelligenciád nem ér el egy bizonyos (elvárható) minimumot. Ezzel szemben te nem tudtál érvelni, sértegetni próbáltál, illetve megsértődtél.

2014. jan. 11. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!