Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudná nekem valaki mondani...

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...

Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..

Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??

A normális válaszokat előre is köszönöm!

16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))

2013. máj. 30. 18:03
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/237 anonim ***** válasza:
100%
a házasság nem garancia semmire, de a szerelem sem, az, hogy a srác is szűz, vagy sem, az sem, teljesen mindegy mihez kötöd a szüzesség elvesztését. a házassággal csak annyi a macera, hogy nemigen van, ill. nehézkes a visszalépés. de ha neked ez kell a biztonságérzetedhez, hogy magad adhasd, akkor ez kell.csak nehogy rabságban érezze magát a srác ez miatt házasság helyett.
2013. nov. 27. 15:24
 112/237 anonim ***** válasza:
100%
"nem is úgy mennék férjhez valakihez, és adnám neki a szüzességem, mert várnék valamit cserébe. " a házasságot ezért várod cserébe. kicsit disszonáns vagy...nem adsz bizalmat, de várod azt a másiktól.
2013. nov. 27. 15:26
 113/237 anonim ***** válasza:
80%

Mi évekig próbáltunk megoldást keresni,de csak nem jött össze(első kapcsolatban).Neki nagyon nagy volt,ha elengedte magát és úgy csinálta akkor nekem volt rossz,ha rám koncentrált akkor meg neki.Nyilván volt más probléma is,de a szexuális életünk sose volt kielégítő.4 évig voltunk együtt.

Amúgy nem ciki és nem megvetendő,de kell hozzá szerencse.Sokan házasság nélkül is az első szerelműkkel öregednek meg.

2013. nov. 27. 15:32
 114/237 anonim ***** válasza:
szerelmükkel*
2013. nov. 27. 15:33
 115/237 A kérdező kommentje:

Kedves 15:21! Valóban nem lenne erre megoldás? Mégis miért nem? (Komolyan érdekel a válaszod!)

Kedves 15:24! Nem azért kell majd nekem a házasság, hogy biztonságérzetet adjon, hanem mert egy keresztény lánynak, aki a Biblia elvei szerint él, nem szabad házasság előtt szexelnie.

Kedves 15:26! Nem értem, miért vagyok disszonáns? Hiszen nem a házasságot várom érte "cserébe", hanem már alapból olyan emberrel alakítanék ki ilyen bizalmas viszonyt, aki maga is házasságig akar várni a szexszel.

Kedves 15:32! Sajnálom, hogy nem jött össze így a szerelmeddel, és bár én emiatt nem szakítottam volna (bár írtad, hogy egyéb problémáitok is voltak), de ettől még megértem a véleményedet! :) És köszönöm, hogy van még valaki, aki nem úgy gondolja, hogy ez ciki. És abban igazad van, hogy viszont ehhez szerencse is kell, de hát mihez nem? :)

2013. nov. 28. 13:28
 116/237 anonim ***** válasza:
100%
Hogyhogy miért nincs megoldás?Az ilyesmi miatt házasságok mennek tönkre.Ha meg lehetne oldani, akkor meg is oldanák az emberek.
2013. nov. 28. 15:03
 117/237 A kérdező kommentje:
Kedves 15:03! És nem lehet, hogy az emberek egyszerűen nem akarják megoldani a problémát? Hanem inkább beletörődnek, a könnyebb utat választják, és hagyják tönkremenni a házasságukat.. :/ Aztán meg elválnak... Én hiszek abban, hogy kell lennie valami megoldásnak!
2013. nov. 29. 15:04
 118/237 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy könnyebb elválni?Meg elkezdeni egy új kapcsolatot?

a válás azért elég sokáig tart, és ha csak ezen múlik, akkor eléggé szomorú és megviseli az embert lelkileg.

Ez hogyan lehetne egyszerűbb megoldás?

De abban nem kell hinni, hogy ez megoldható probléma, mert sajnos tényleg nem az.Ha az nem olyan, akkor az nem olyan, és kész.Ezen a világon semmi sem változtat.

Éppen ezért hatalmas rizikó ebből a szempontból a házasság utáni első szex.Szakítani, és újra megpróbálni mással egyszerűbb, mint elválni, és újra megházasodni.

2013. nov. 29. 15:35
 119/237 A kérdező kommentje:

Kedves 15:35! Úgy értettem, hogy a válás a könnyebb út, hogy egyszerűbb azt mondani, hogy "á, ez nem működik, hát akkor váljunk el", mintsem, hogy átgondolják a dolgokat, megbeszéljék a problémákat, és azután megoldják azokat valahogyan! Mert én igen is hiszek abban, hogy van megoldás!

És tudod, lehet, hogy még a válásnál is egyszerűbb szakítani valakivel, és mással megpróbálni, de házasság nélkül szexelni akkor is bűn!

2013. nov. 30. 16:34
 120/237 anonim ***** válasza:
100%
és ha nem vesz el senki?
2013. nov. 30. 21:17
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!