Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?
Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...
Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..
Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??
A normális válaszokat előre is köszönöm!
16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))
Az sem feltétlenül korfüggő dolog, hogy valaki
tisztában van az értékeivel és hiányosságaival, és
nem ingatja meg a saját magáról kialakított
képben egy utolsó anonim senki a neten. Nem
véletlen, hogy soha nem kérek számomra
irreleváns emberektől véleményt a személyemről, értékrendemről, gondolataimról sem interneten,
sem élőben.
Há ezt azt hiszem nem kell tovább gondolni,így kerek ahogy van!
+1
' nem fogod tudni velük
megértetni, hogy nem szabad, hogy a szexuális
tudás és étvágy alapján válasszanak partnert, mert szerintük a szexuális passzolás annyira fontos, hogy
ez kizáró ok is lehet.'
ezek szerint te akárkivel képes lennél ágyba bújni,igaz?
Tudod ez a vonzalom ami mellesleg még a Bibliánál is ősíbb, mert ez evolúciós ösztön ami bizonyított is a könyvetekkel ellentétben.
Te boldog vagy úgy mellesleg? A szexualitásra is értem a kérdést.
'Akik test szerint gondolkodnak azoknak hiába
beszélsz a lélekről. Tudod akinek az erkölcs nem
jelent semmit, az nem fogja megérteni a te
álláspontodat, mert nekik az erkölcs annyit jelent, hogy lehetőség szerint nem csalják meg az épp
aktuális partnert."'
azért vagyok erkölcstelen mert élvezem az élet ezen részét úgy h közben nem ártok senkinek?
Amiről te beszélsz az a hűség na de mindegy úgyis annyira okos vagy!
De nagy az az állatkert ami nem baj csak legalább a kerítés lenne magasabb.
utolsó,
azért nem kell általánosítani!
Üdvözletem mindenkinek!
Egy 17 és fél éves ateista lány vagyok.
Az itt következő pár soros véleményemet a vallási tanításoktól elvonatkoztatva fogom leírni, azaz nem vallási szemszögből fejtem ki a véleményemet a témáról.
Úgy gondolom, hogy senki se több, se kevesebb nem lesz attól, ha elveszti a szüzességét a házasság előtt. Én azt vallom, hogy tegyük azt, amit az adott élethelyzetben jónak látunk, amit ösztöneink, szükségleteink diktálnak. Valóban nem jó a vágyat elfojtani sem vallási, sem más okból.
Eddig én is úgy voltam vele, hogy megtartom a szüzességemet a majdani férjemnek, mert büszke voltam/vagyok arra, hogy én vagyok ez egyetlen még szűz lány az osztályomból. Ám most van egy nagyszerű fiú az életemben, akivel elkezdtük tervezgetni a dolgot (két éve ismertem meg). Eközben rájöttem, hogy attól még erkölcsös maradhatok, hogy neki adom a szüzességemet. Mindenkinek magának kell érezni, hogy mennyire áll készen a dologra. A szex csodálatos dolog, és azt hiszem, ha mindkét ember készen áll rá teljes szívből, akkor meg kell tenni. Az erkölcsösséget nem a szüzesség megtartásában kell keresni. És a szüzesség elvesztése nem egyenlő azzal, hogy valaki össze-vissza lefekszik mindenkivel. Ha érzelmektől fűtött a dolog, akkor nem számít, hogy az illető a házastársad-e vagy nem.
És most jöjjön a véleményem vallási szemszögből is, persze anélkül, hogy megbántsak bárkit is vallási meggyőződésében.
Nos, én azt vettem észre, hogy majd' az összes vallás háttérbe szoríttatja az ösztönöket a vallásos ember életében, pedig a belső késztetés egy jóval régibb és ősibb dolog, mint a vallási tanok kinyilatkoztatása. Szükségleteink és ösztöneink pedig nem hiába léteznek. Szerintem nem az elfojtásukra, hanem a kielégítésükre kell törekedni a testi-lelki harmónia érdekében. Az erkölcsösséget/erkölcstelenséget pedig megint csak nem ebben kell keresni, sokkal inkább a neveltetésben.
Az iszlám vallásban például egyes irányzatok szerint tilos a zenehallgatás, holott köztudottan a zene az egyik legvehemensebb dolog, ami átjárja az embert. Azt kell mondanom, sok olyat elvesz tőlük a vallásuk, ami természetéből fakadóan jólesik az embernek. Minden arról szól, hogy ezt nem szabad, az bűnös dolog etc. Ezt persze csak zárójelben jegyzem meg, hiszen most a kereszténységről van szó.
Én nem is ellenzek egy vallást se, csak azt, ha egy -korából adódóan- döntésképtelen gyerekre ráerőltetnek valamit, amiről ő még nem tud dönteni, és elkezdik olyan szellemben nevelni, amivel lehet, hogy ő nem értene egyet, ha meghagyták volna neki a szabad választás lehetőségét. Azt gondolom, minden gyerek egy külön egyéniség, egy külön entitás, nem (csak) egy anya és egy apa véréből létrejött valaki. Engem se ateistának, se kereszténynek vagy egyéb vallásúnak nem neveltek, mindig szabadon választhattam és ez mindig is nagy biztonságot jelentett nekem. Biztos, hogy a gyerekeimet is eszerint fogom nevelni, mindenben maguk dönthetnek majd.
Remélem, senkit sem bántottam meg, és köszönöm, hogy elolvastátok.
Szép napot kívánok!
A kutyak is osztoneik es szugsegleteik szerint elnek.
Az ember azert ember mert van szabad akarata le tudja gyozni az osztoneit es szugsegleteit.
Legszebb naszajandek a szuzesseg orok kozos emlek.
Nem kell elszamolni joskapista jart a ferjed elott itt ott
Oszinten tisztan kozossen csodalatos.
A ferjem meg mostvisc25 ev utan meselni nekem milyen boldog volt az elso ejszaka utan kibontotta az ajandekat es nem hasznalt cipot kapott benne.
Az semmiképp sem megvetendő, ha valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét. Inkább az a ciki, ha valaki mindenáron el akarja veszíteni.
Arról, hogy érdemes-e a házasságig várni, megoszlanak a vélemények, de legyen ez a te döntésed, ne másokra hallgass!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!