Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudná nekem valaki mondani...

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...

Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..

Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??

A normális válaszokat előre is köszönöm!

16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))

2013. máj. 30. 18:03
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/237 anonim ***** válasza:
62%

"Ha nem tudnád, a maszturbálás bűn, tisztátalanság, benne van a Bibliában."

Kezdek arra gyanakodni, hogy csak polgárpukkasztás a kérdésed, és egy mesteri troll vagy.

2013. jún. 1. 23:32
 62/237 A kérdező kommentje:
Hát, el kell ,hogy keserítselek, nem kamu a kérdésem. Én valóban így gondolkozok..
2013. jún. 1. 23:48
 63/237 anonim ***** válasza:
42%

csak a Bibliával ne példálózzunk,tele van kitalált dolgokkal.

Az egész vallás olyan amilyenek az oktatói,ja persze az nem volt benne a könyvben h gyerekeket ne rontsunk meg,mi?

Amúgy meg senkinek nem kell megtudnia h szűz vagy,ennyi.

2013. jún. 2. 00:26
 64/237 anonim ***** válasza:
71%
Benne van. De ha még sosem olvastad, akkor nehéz úgy megtalálni.
2013. jún. 2. 00:31
 65/237 anonim ***** válasza:
63%
nem azt mondom h nincs benne de lényegében az egész egy mesekönyv!
2013. jún. 2. 00:34
 66/237 anonim ***** válasza:
62%

Na, nekem ebből az egész vitából az jött le, hogy csúnyán behatárolhat egy könyv egy embert.Az egy több 1000 éves ócskaság.

Ez a tipikus példája annak, amikor egy ember úgy ismerkedik meg egy vallással, hogy még nem tudja eldönteni, hogy jó-e az neki, vagy sem.Ezért lenne jobb, ha csak felnőttként ismernénk meg a vallások.Nem lenne ennyi elfogult fanatikus.

2013. jún. 2. 10:41
 67/237 A kérdező kommentje:

Báró von blökipóz88! Érdekes elképzeléseid vannak... Mégis mire alapozod azt a kijelentésedet, hogy a Biblia egy mesekönyv?? :O

Karbonát! A Biblia nem ócskaság, mint ahogy te gobdolod! A Bibliában örök igazságok vannak.

2013. jún. 2. 10:50
 68/237 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező: mert azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák a Bibliát. :)

Van egy fajta elképzelésük az életről, amit a testük irányít és kész. Nem fogod tudni nekik megmagyarázni, hogy miért nem jó házasságon kívül ágyba bújni valakivel, nem fogod tudni velük megértetni, hogy nem szabad, hogy a szexuális tudás és étvágy alapján válasszanak partnert, mert szerintük a szexuális passzolás annyira fontos, hogy ez kizáró ok is lehet.

Akik test szerint gondolkodnak azoknak hiába beszélsz a lélekről. Tudod akinek az erkölcs nem jelent semmit, az nem fogja megérteni a te álláspontodat, mert nekik az erkölcs annyit jelent, hogy lehetőség szerint nem csalják meg az épp aktuális partnert.

2013. jún. 2. 12:19
 69/237 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy én vagyok lemaradva, de mióta jelenti a Biblia és az erkölcs ugyanazt a tartalmat?

Az erkölcsösség nem egy könyv függvénye.Így aki nem olvasta a Bibliát, az már nem is lehet erkölcsös ember?Nagy hülyeség, ha bárki így gondolja.Erkölcsös ember nem csak keresztény ember lehet, aki még a vallása könyvét is kívülről fújja, mert az erkölcsösség puszta nevelés kérdése.Erkölcsös emberek a kereszténység előtt is éltek, sőt akkor is, amikor még nem fordították le a Bibliát, tehát nem olvashatta minden hívő.

Erkölcsös emberek mégis éltek.

2013. jún. 2. 12:57
 70/237 anonim ***** válasza:
81%

"Mégis mire alapozod azt a kijelentésedet, hogy a Biblia egy mesekönyv?? :O"

Én ugyan nem ő vagyok, de azért reagálok. Olvastad te már egyáltalán? Úgy értem elfogulatlanul. Végig gondoltad már miben hiszel.

Elhiszed, hogy egy hal lenyelhet egy embert, ott az ember három napig életben marad, majd megmenekül.

Elhiszed, hogy egy szupererős embert elhagy az ereje, ha leborotválják a fejét.

Elhiszed, hogy egy ember más embereket támasztgat fel a halálból, borrá változtatja a vizet és halat és kenyeret klónoz.

És ez még csak a jéghegy csúcsa. Az Ezeregy éjszaka meséi nem hiteltelenebb ennél.

"A Biblia nem ócskaság, mint ahogy te gobdolod! A Bibliában örök igazságok vannak."

Olvastál te már másik könyvet a biblián kívül? A könyvek nagy részében ugyanúgy igazságok vannak sokszor még több és nagyobb és hihetőbb történetekbe ágyazva.

2013. jún. 2. 13:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!