Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?
Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...
Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..
Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??
A normális válaszokat előre is köszönöm!
16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))
"Azért lesz "rosszabb ember", ha házasság előtt veszíti el, mert az bűn."
Na ez pontosan az a fajta többlettartalommal való felruházás, amiről írtam. Amikor már kevésbé értékes, vagy mint írtad, bűnös embernek tartod, aki nemi életet él. Ráadásul azért, mert egy inkompetens ókori könyv azt írja, hogy szűzen férjhez menni erény, házasságon kívül nemi életet élni pedig bűn.
"Azért lesz "rosszabb ember", ha házasság előtt veszíti el, mert az bűn. :/"
De miért??? :-)
Bocs,de ezt tényleg nem értem.Mi változik meg,ha előtte veszíti el? Mi benne annyira kifogásolható,hogy bűnnek kelljen nevezni?
Engedjék ék meg, hogy hozzászóljak. Nem lesz rosszabb ember attól, hogy házasság előtt veszíti el.
Inkább az, gond ezzel, hogy van egy barátod, és lefekszel vele, honnan tudod, hogy vele fogsz összeházasodni? Aztán jön a második, esetleg vele is megtörténik a dolog.
Az egyik kommentelő azt írta, egy másik témában hogy a házasság előtti összeköltözés azért jó, mert ki kell próbálni, hogy minden téren illik-e egymáshoz a két fél. És lehet, hogy valakinek a 10-ik lesz az igazi.
De könyörgöm, akkor mind a tízzel lefekszik?
A szűzesség megőrzése nem csak vallási szempontból jó, vagy fontos. Én mégis csak annak szeretném odaadni, akivel egy életet leélek. Szerintem nagyon szép egymást felfedezni ezen téren házasság után. De lehet, hogy én túl romantikus, meg maradi vagyok ehhez a világhoz képest.
"Inkább az, gond ezzel, hogy van egy barátod, és lefekszel vele, honnan tudod, hogy vele fogsz összeházasodni?"
Miért kell azt tudni? Lehet, hogy egy-két évig együtt lesznek és attól nem lesz kevésbé élvezetes. Nyilván nem a második randi után kell a kocsi hátsó ülésén kettyinteni.
"Az egyik kommentelő azt írta, egy másik témában hogy a házasság előtti összeköltözés azért jó, mert ki kell próbálni, hogy minden téren illik-e egymáshoz a két fél."
Ezt az érvet én sem nagyon szoktam érteni, szerintem ne ez a legfontosabb... mármint hogy megnézzék, azon a téren is össze illenek-e. Egy első szexnél zéró tapasztalattal úgysem derül ki, idővel meg összecsiszolódnak a párok.
"És lehet, hogy valakinek a 10-ik lesz az igazi.
De könyörgöm, akkor mind a tízzel lefekszik?"
És mi ezzel a probléma? Ha valaki 18 évesen kezd nemi életet, de csak 30 évesen házasodik meg, azért nincs egy riasztó számról szó. Ráadásul tudomásom szerint ennél az átlag azért jóval alacsonyabb, 4-6 partner.
"A szűzesség megőrzése nem csak vallási szempontból jó, vagy fontos. Én mégis csak annak szeretném odaadni, akivel egy életet leélek. Szerintem nagyon szép egymást felfedezni ezen téren házasság után."
És ezzel nincs is semmi baj. Senki nem kényszerít, senki nem várja el, senki nem tart kevesebbre... talán csak néhány divatmajom, akik a mennyiségre mennek, de őket meg azok is lenézik, kik nem ellenzik a házasságon kívüli szexet.
Azért "ciki", mert szexuálisan túlfűtött és túlhajtott a világ, amiben élünk.
Hála Istennek nem kell, hogy érdekeljen, ki mit tart cikinek. A saját lelkiismereted szerint kell élned és mércéd szerint!
Hajrá, jó úton jársz!
Ajánlok két zseniális blogot olvasgatásra, hogy tudj mivel érvelni, ha valaki elkezdene Veled vagdalkozni, illetve hogy megerősítést találj, ha picit is meginognál:
A nagy(i) nem jó?:)
Vagy itt vagyok én a nagy áááá xD
Nagyon köszönöm a kedves, megértő válaszokat! :)
Akik pedig ellentétes véleményen vannak, nem baj, mindenki a saját életét éli, én meg csak feltettem ezt a kérdést. :)
Ha valakinek még van válasza, írjon nyugodtan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!