Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudná nekem valaki mondani...

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...

Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..

Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??

A normális válaszokat előre is köszönöm!

16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))

2013. máj. 30. 18:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/237 anonim ***** válasza:
#30=root,move to del
2013. máj. 31. 19:14
 32/237 anonim ***** válasza:
70%

ha valaki nekem azt mondja ciki regimodi nem valo hulyeseg stb akkor kinevetem es meselek neki.

meslem ahol dolgozom hany terhes tinit lattam hany nemi beteg tizeneves van a vilagban hany szeretere ehes lany no keresi azt ami hianyzik neki es azt hiszi a kotodes a kapcsolat alapja a szex.

aztan arrol is meselek hany fiatal 30 koruli holgy jar orvostol orvosig mert bizony a nagy szabadsag a sok egymas utani partner arat meg kell fizetni.A fertozesek HPV clamidya miat sokan termeketlenek ill mehenkivuli terhessegel kuszkodnek. Ilyenkor hidd el banjak amiert barkivel is agyba bujtak.

a fiatalok nem vedekeznek biznak mindenkiben akivel 3 szot valtottak.

Az eu ben a HPV es a clamydia fertozotseg 35%

Magyarorszag abortusz szama riasztoan magas.

Es most a kerdest csak szakmai szempontbol vizsgaltam meg.

Mindennek ara van es az arat ki kell fizetni semmi amit teszunk nem marad kovetkezmeny nelkul hivo vagy nem hivo szamara.

Ha szuz maradsz nem tartozol a csordahoz es kevesebb fiu fog majd udvarolni es neha kinevetnek.

Ha a csordaval tartas akkor nagyobb arat fizetsz lasd fenn ezen kivul kiszolgaltatotta teszed magad.

Tudod inkabb legeyk csodabogar es nevessenek ki mint hogy menjek a birkakkal a szkadekba . Mindig erre gondolj.

2013. máj. 31. 19:50
 33/237 anonim ***** válasza:
100%

Előző. Ez annak a hibája, hogy a szexuális felvilágosítást kb. négy szóban össze lehet foglalni:

Túl későn, túl kevés.

A szülők nem beszélnek erről a gyerekekkel, mert kellemetlenül érzik magukat közben... az is egy érdekes téma lenne, hogy miért... az iskolák meg borzalmasan csinálják, ráadásul csak akkor, amikor már az osztályok fele szexuálisan aktív.

2013. máj. 31. 20:12
 34/237 anonim ***** válasza:
100%

Kedves gyakoriválasz2

Nekem azért a 4-6 partner is sok. De hát embere válogatja.

2013. jún. 1. 03:14
 35/237 anonim ***** válasza:
58%

Es mi az oka annak hogy iskolas gyerekek szexualissan aktivak?

Borzaszto ezt hallani.

A szuloi pelda talan az o viselkedeseuk? Hogy egymas utan koltoznek ossze az elettarsukkal? Vagy a hazassag ertektelensege?

Erzelmi nyomorekok a mai kamaszok? Azt hiszik a szex egy jatek.

2013. jún. 1. 09:38
 36/237 anonim ***** válasza:
83%

Azért szexuálisan aktívak, mert mindig azok voltak. Egy néhány évtizedes periódus volt, amikor ez nem számított társadalmilag elfogadottnak. 16 évesen már testileg rég megértek a szexre, ezért kívánják is, dolgoznak a hormonok. Csak míg régen normális volt kiházasítani egy 14-16 évest és normális volt, ha nemsokkal utána gyereket is vállal, most ezt kitolták 18 éves kor fölé és kitalálták, hogy nem normális abban a korban a szexualitás.

Most, ha ezt elutasítjuk, és azt mondjuk "hurrdurr az agyon szexualizált világ megrontja a gyermekeinket", azzal csak problémát generálunk. Szőnyeg alá söpörjük, hogy a gyerek testileg érett és nem csak képes a szexre, de csinálni is fogja, ha nem zárod a pincébe. Akkor pedig már inkább csinálja biztonságosan, tudja, miként kerülje el a kellemetlen következményeket.

2013. jún. 1. 10:24
 37/237 A kérdező kommentje:

Kedves, tegnap 19:50! Köszönöm,hogy ezeket mind leírtad, és mindenben egyetértek veled. :)

Mindenki másnak is köszönöm a válaszát, akkor is, ha nem az én gondolkodásmódomnak megfelelõ.

És várok még válaszokat. :)

2013. jún. 1. 11:26
 38/237 anonim ***** válasza:
79%

Amikor ilyeneket olvasok, akkor gondolkozom, hogy a tyúk volt-e előbb, vagy a tojás. Rideg, alapból aberrált, frigid emberek menekülnek a vallásosság mögé, hogy a szexuális diszfunkcionalitásuk létjogosultságot nyerjen, vagy pedig az egészséges szexualitásukat fojtják el a vallásosságuk miatt, és attól lesznek szexuálisan aberráltak előbb vagy utóbb? Akármelyik is van, ez egy aberrált banda.

Nem tudtok semmi érvet hozni. Egy darabot sem, kizárólag demagógia az eszközötök.

Nem csak "tiszta" és tizenévesen szétélt emberek léteznek.

Léteznek olyanok is, akik a szexualitást a szerelem kifejezésére használják, és el merik engedni magukat, és merik élvezni azzal, akit szívből szeretnek, és nem kötik szabályokhoz. Akik elfogadják, hogy minden nap vannak szexuális gondolataik, asszociációik, vágyaik, és nem tartják kiiktatni való, bűnös gondolatoknak. Akik felfogják, hogy ezek az ember-lét és a szerelem velejárói.

Véleményem szerint belőlük lesznek boldog, kiegyensúlyozott emberek, az elfojtásnak, ferde gondolkodásnak pedig beláthatatlan következményei lehetnek lélektanilag. Hetekig sorolhatnám őket.

Kérdező, egy kérdésem lenne hozzád: Nyúltál még magadhoz?

2013. jún. 1. 20:31
 39/237 anonim ***** válasza:
35%

Nem elfojtás! Helyén kezelés - a kereszténység szerint a helye pedig a házasságban van. A szexualitás egyáltalán nem bűn, hanem Isten egyik legcsodálatosabb ajándéka számunkra. Pont ezért nem szeretnénk elosztogatni kis adagokban, hanem annak az Egynek adni egészben és a bizalom (=örökre fogadott hűség) biztonságos, elfogadó légkörében.

Értem én, hogy van, aki nem akar így élni, nincs ezzel bajom. Nem tartom őket aberráltnak. Elvárom viszont, hogy engem se tartsanak frigidnek és aberráltnak azért, mert különbözik a véleményünk. De belenyugodtam, hogy ez túl nagy kérés.

2013. jún. 1. 20:38
 40/237 anonim ***** válasza:
67%

"a bizalom (=örökre fogadott hűség) biztonságos, elfogadó légkörében"

Fúúúú. Innen látszik, hogy igaziból a saját gyarlóságod keretek közé szorítása a vallásosság.

Képzeld el, nekem nem kell megfogadnom a hűséget. Ha szerelmes az ember, akkor a hűsége nem döntés, nem fogadalom, hanem egy magától értetődő jelenség.

Másrészt pedig az már rég el van cs*szve, ha valakinek a bizalomhoz és a biztonságérzethez házasság kell. Egy papír. Egy szertartás.

SEMMIN nem változtat, úgyis kizárólag az érzések számítanak. Aki átver, az átver házasság után is. Maximum annyi lehet, hogy tartja a fogadalmát, és nem hagy el, hanem a hátat mögött b@ssza végig a fél országot, közben meg jártok a templomba, és mutatjátok a jó keresztény pofát, és a tökéletes, szerető család (anya, apa, gyerekek, kutya, szép kert, ajtódísz) képét.

Tudom, hogy ez egy sarkított példa, de sajnos tényleg van nem kevés ilyen, és ennek számtalan enyhébb változata.

Jó lenne félretenni a szabályrendszerek, a dogmákra alapozott logikátlan gondolatokat is, és elgondolkozni, hogy mennyi fogalmad is van az IGAZI szeretetről/szerelemről.

"Nem elfojtás!"

De igen, legtöbbször elkerülhetetlen az elfojtás. A mai világban, ha összeismerkedik két fiatal (teszem azt, mondjuk 18-20 éves), akkor általában évek kellenek ahhoz, hogy össze tudjanak házasodni, és együtt tudjanak élni, hiszen még tanulnak, és nem valószínű, hogy van annyi keresetük, hogy el tudják magukat tartani. Évekig visszafojtani a szexualitást pedig több, mint aberrált dolog. Ha pedig csak az egyik fél vallásos meggyőződése okozza, a másik pedig nem ilyen, akkor pedig nem más, mint gusztustalan önzés, és a szeretet/szerelem a környéken nincs.

Anno persze, hogy az volt a szabály, hogy házasság előtt nem, mivel 14-16 évesen házasodnak, és nem tudtak ennyi eszközzel védekezni, tehát ha nem szorították volna keretek közé a dolgokat, akkor tele lett volna a világ ilyen-olyan kis fattyúkkal (mondjuk így is akadt pár :D).

A mai világban semmi helye ennek a szabálynak, és a fene nagy szeretetet hirdető közösségnek észre kellene venni, hogy igaziból az istenük legnagyobb ajándékát szégyenítik meg azzal, hogy koszos, bűnös dolognak tartják azt, ha két szerelmes szexuális életet él a fene lényeges házasság nélkül.

2013. jún. 1. 20:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!