Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények és Evolucionisták...

Keresztények és Evolucionisták! Mit gondoltok erről az előadásról? MIBEN HIGGYEK?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=FVTIORn39UY

Én miután megnéztem teljesen ledöbbentem. MIBEN HIGGYEK? Az iskolákban az evolúciót tanították nekem, most megnéztem ezt a videót és mivel érdekelt, gondoltam megnézem a többi részét is, hátha találok valami hibát az előadásában, de egyszerűen nincs!! Utána néztem az interneten és könyvekben azokról, amiket állít ez az ember és csak igazakat szól. De akkor még is miért tanítják azt az iskolákban, hogy a semmi felrobbant, és a semmiből lett minden, amikor nincs is rá bizonyíték, viszont a 6 napos teremtésről tele van az egész Föld csupa bizonyítékokkal!

Ti mit gondoltok erről?

(komoly válaszokat ha lehet és nagyon kérek mindenkit, hogy mielőtt írna, előtte nézze meg a videót végig! csak olyanoktól szeretnék véleményt hallani aki megnézte)

A válaszokat előre is köszönöm!! Nagyon fontos ez nekem.

2013. márc. 18. 22:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/141 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként Kent Hovind amilyen patkány képes azt hazudni, hogy az "evolucionisták" szerint egy kőből lett az élet.
2013. márc. 19. 10:34
 12/141 anonim ***** válasza:
88%

Nem néztem meg a videót,de meg fogom,ezért is szólok hozzá. Viszont senki se mondta,hogy a semmiből lett minden. Nézd meg a standard részecske modellt,ha nem érted,akkor a te bajod:)

Pl mi a fény? Mennyi foton lehet egy adott térben? Végtelen ,na de amíg a végtelent nem tudjuk felfogni,addig lehet azt mondani,hogy baromság.

Az evolúcióra pedig számos bizonyíték van. Legjobb példa rá a vírusok. Hiszen,hogy fertőzhet meg téged egy disznóban lévő vírus,ha nincs biológiai hasonlóság. A vírusnak elég egy kis mutáció hozzá.

Amúgy meg az értelmes tervezettségről.Ha annyira értelmes,akkor minek van bölcsesség fog és vakbél és egyéb olyan dolog,amire az embernek szüksége se volna,pont,hogy evolúciós csökevény..

2013. márc. 19. 10:41
 13/141 anonim ***** válasza:
82%
A koala erszénye se értelmes tervezettségre utal.
2013. márc. 19. 10:43
 14/141 A kérdező kommentje:

Tudjátok mit? Engem meggyőzött, tudjátok én: VÉGIG NÉZTEM és teljesen el tudtam fogadni :)

valaki ezt írta: "És egy magyar tudós írta egy katolikus lapban, hogy számára jóval elfogadhatóbb, hogy az evolúció Isten tökéletes eszköze, mint hogy, Isten néha rájön, hogy rosszat alkotott és eltörli azt."

Nos, isten valóban használhatta az evolúciót a teremtésre, DE NEM a Biblia Istene! Aki az evolúciót használja erre az gonosz és pazarló, valamint rendkívül ostoba..

Emberek! Itt a sok bizonyíték arra, hogy a föld nem több milliárd éves, a legöregebb fa: 4400 éves! Ez érdekes.. a nagy korall zátony Ausztráliában 4400 éves és sehol máshol sem találtak ezeknél idősebb organizmust a földön! Az afrikai sivatagnak uralkodó a szél járása, mindig egyre nagyobb percről percre. Tudósok kiszámították a növekedéséből, hogy nem lehet több 4400 évnél!

És ha VÉGIG NÉZTÉTEK VOLNA a videót nem csak "bele-bele tekergettek" és nem csak pl: "én csak 10 percig néztem", akkor még egy csomó ilyenekhez hasonló bizonyítékokról hallhattatok volna amiket simán tudtok ELLENŐRIZNI az interneten és könyvekből, hogy ezek tényleg így vannak-e!

Már csak ezek után egy kis kvízkérdés: az általam felsorolt példák közül, ha ezek az organizmusok és a sivatag csak 4400 éves és ha az evolúció állítólag ha tényleg igaz, akkor a földön miért nincsenek ennél öregebb organizmusok és sivatagok?

2013. márc. 19. 10:46
 15/141 A kérdező kommentje:

Valaki ezt írta: "Az evolúcióra pedig számos bizonyíték van. Legjobb példa rá a vírusok. Hiszen,hogy fertőzhet meg téged egy disznóban lévő vírus,ha nincs biológiai hasonlóság. A vírusnak elég egy kis mutáció hozzá.

Amúgy meg az értelmes tervezettségről.Ha annyira értelmes,akkor minek van bölcsesség fog és vakbél és egyéb olyan dolog,amire az embernek szüksége se volna,pont,hogy evolúciós csökevény.."

Kedves barátom: A vírusok igen mutálódtak de azok akkor is csak vírusok maradtak, vagyis ugyan az a fajta! Mint a kutyáknál, igen a kutyákból is létrejött sokféle rövid lábú, hosszú lábú, kicsi nagy, hosszú szőrű, rövid szőrű, DE akkor is kutyák maradtak! Ez nem az evolúciót támasztja alá, tudod ez az általad említett mutációt, mikro-evolúciónak hívják, amikor is egy fajból több fajta jön létre! Ez nem evolúció, ilyen létezik.

A másik hogy a vakbél egy csökevényes szerv.. akik tanultak biológiát azok tudják, hogy a vakbél számos betegség ellen véd, mivel JELENTŐS szerepe van az immunrendszer működésében!!

Minek bölcsesség fog? Hmm.. Próbálj meg olyan fogakkal élni amik kiskorod óta megvannak, nem is lenne vele baj igaz, csak tudod ahogy felnőtté válsz, a koponyád és az állkapcsod annál nagyobbra nő, most képzeld el felnőtt képedre a kifejlett állkapcsodat olyan kis fogakkal, amik pl lehettek 1-2 éves korodban. Nem lenne könnyű velük bármit is kezdeni igaz? :)

2013. márc. 19. 10:54
 16/141 anonim ***** válasza:
2013. márc. 19. 10:55
 17/141 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező! Isten hozott a klubban!

De ne feledd, fontosabb a szeretet, minthogy neked legyen igazad. De így tovább!

2013. márc. 19. 10:59
 18/141 A kérdező kommentje:

Először is, Köszönöm testvérem :)

Másodszor megnéztem a cikket:

Itt egy részlet: "A Földközi-tengerben honos neptunfű DNS-vizsgálatához a mintákat a Posidonia oceanica negyven "rétjéből" vették a Spanyolország és Ciprus közötti 3200 kilométeres területen. Az eredmények arról tanúskodnak, hogy e mezők kora tizenkétezer és kétszázezer év között mozog, az átlag százezer év volt."

Már ha csak megnézem azt a 3200 km, nem gyanús, hogy itt csak arról lehet szó, hogy a fű simán csak el terjedt? És ami egy óvodásnak is feltűnik a képekből (mivel máshol is találtam cikkeket), hogy ezek a füvek nem látszanak több ezer évesnek. Mintha csak egy mai füvet látnék amin alig pár hónapja szaladhatott át a fűnyíró.

Lenne egy kérdésem: Ha ezek a füvek tényleg több százezer évesek, akkor miért nem nagyobbak? Miért nem fejlődtek tovább, miért olyanok mint a többi átlagos fű? Pár százezer év alatt azért illett volna valamicskét mutálódnia annak a fűnek a többihez képest nem? Mert az evolúció tudjátok erről szól, hogy minden csak változik. Nos nagyon érdekes, hogy mire az ember megjelent, már már minden az evolúciót valló tudósok szerint, minden a végstádiumban kifejlődött! Ez érdekes.

Lenne egy kérdésem: Mire az ember megjelent, miért nem fejlődnek tovább az élőlények és pl a törvény szerűségek? Miért nem vagy pl 5 kilóval nehezebb holnap a gravitációtól függetlenül? Ja, hogy a tér és idő törvényszerűségei is már a végső stádiumra értek az ember megjelenésére? Érdekes.. hihetetlenül rendezett a világ, kell, hogy legyen egy értelmes Tervező..

Isten szólt: "Legyen.."

2013. márc. 19. 11:09
 19/141 anonim ***** válasza:
78%
Aú! Nem bírok ki így éhgyomorra ebéd előtt ennyi hülyeséget.
2013. márc. 19. 11:11
 20/141 Vree ***** válasza:
88%

Igazából az evolúciókérdésnek nem sok köze van az egészhez. Egyrészt mert Hovind jó kreacionista szokás szerint minden fundamentalista értelmezéssel ellenkező témát egy kalap alá vesz evolúció címszó alatt (csillagászatot, geológiát, biológiát stb.), másrészt mivel akkora baromságokat állít a biológia témán kívül IS hogy nem csak a keresztény felekezetek (Hovind amúgy nyíltan katolikusellenes), de még a kreacionista mozgalom IS kivetette magából.

Pl itt egy csokor azok közül amiket állít:

- az AIDS-et szándékosan fejlesztették ki az USA-ban, hogy az emberiséget lecsökkentsék 7ről fél milliárdra.

- a Parkinson kórt szintúgy. (a Parkinson kór mióta fertőző betegség...?

- a Nagy Piramis a Biblia kő változata, és nem az egyiptomiak építették.

- E=mc^2-ben az idő a konstans és a fénysebesség a változó. (nem elszólás; konkrétan azt állítja hogy fordítva van.) A fény lassul, tehát Einstein tévedett. (mivel a fénylassul, nem lehetünk öregebbek a bibliai 10,000 évnél)

- az Oort-felhő nem létezik. (itt egyébként összekeveri a Kuiper-övvel: arról vitatkozik, hogy a rendszeresen érkező üstökösök (amiket mondjuk augusztus közepén látsz) nem léteznek)

- a Nap zsugorodik.

- a B-17 és C vitamin együtt gyógyítja a rákot (az erre nyitott [link] oldalt az amerikai egészségügy félretájékoztatás miatt bezáratta)

Szerencsére most börtönben van adócsalásért.

Alapvetően nem sokra jó, már azon kívül hogy heccelődés és olcsó poénok forrása legyen.

2013. márc. 19. 11:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!