Keresztények és Evolucionisták! Mit gondoltok erről az előadásról? MIBEN HIGGYEK?
http://www.youtube.com/watch?v=FVTIORn39UY
Én miután megnéztem teljesen ledöbbentem. MIBEN HIGGYEK? Az iskolákban az evolúciót tanították nekem, most megnéztem ezt a videót és mivel érdekelt, gondoltam megnézem a többi részét is, hátha találok valami hibát az előadásában, de egyszerűen nincs!! Utána néztem az interneten és könyvekben azokról, amiket állít ez az ember és csak igazakat szól. De akkor még is miért tanítják azt az iskolákban, hogy a semmi felrobbant, és a semmiből lett minden, amikor nincs is rá bizonyíték, viszont a 6 napos teremtésről tele van az egész Föld csupa bizonyítékokkal!
Ti mit gondoltok erről?
(komoly válaszokat ha lehet és nagyon kérek mindenkit, hogy mielőtt írna, előtte nézze meg a videót végig! csak olyanoktól szeretnék véleményt hallani aki megnézte)
A válaszokat előre is köszönöm!! Nagyon fontos ez nekem.
"Valamint mi a bizonyíték arra, hogy Ádámnál működött ez a gén?"
Itt vagy nem?
Az evolúció bizonyított.
Itt vagy, nem?
Szanalmas vagy,kerdezo.
Ha olyan magas lennel,mint amilyen hulye,a honad alatt dorogne az eg.
Kepzeld,nekunk van bizonyitekunk,neked nincs.Elmehetsz te a teremteseddel es Hovindoddal egyutt a hit gyulekezetben.Bocs,ez a tenyek vilaga,nem a meseloke.
Sorry
Egy intelligens terező miért helyez el egy víz alatt élő lényben olyan genetikai felszerelést, ami szalamandrává változtatja, de sosem jelenik meg a fenotípusban mesterséges beavatkozás (thyroid hormon kezelés) nélkül, és az ég világon semmi hasznát nem veszi? Csak van benne és kész, anélkül hogy bármire is jó lenne.
Hogyan magyarázható ez meg, fajokat külön-külön teremtő intelligens tervezővel?
De semmi gond kerdezo.Meny csak vissza a kis gyulekezetedbe,felemlitsd meg az emebreket a sok baromsagoddal,amit a keresztenyseg tanit,aztan hitesd el hovind bacsi al-mesejet mindenkivel,hogy aztan a keresztenyek csak azert rabologassanak,hogy valamit lepjenek az evolucionistak ellen.Semmi gond.
Mi nem fogunk elitelni.Elvegre,nem elfogadni az evoluciot nem illegalis,mivel hulyenek lenni allampolgari jog,szoval nyugodtan hasznald ki az eselyeidet :)
"egy olyan kérdésnél amit már senki sem olvas?"
De, de, én olvasom, ugrálva és kalimpálva jelzem, én olvasom!!! :D
És ha már itt vagyok válaszolok a fő kérdésedre: ne higgy, hanem tudj. Ja, és nincs kanál.
Nem bírtam elképzelni, hogy mi lehet ezekben a videókban, amik ennyi elemi indulatot szabadítanak fel. Belenéztem, most a 13. percnél járok, ígérem végignézem... De basszus, micsoda ára lesz ennek. Érzem, ahogy rohad az agyam. Minden mondatnál felkiáltanék, hogy úristen, ezeket ő tényleg komolyan gondolja?! Nekem tényleg nagyon fáj most. De tényleg.
Már pár napja olvasom a kommenteket, és közben olyan frappáns gondolatok jutottak eszembe, de sajnos nem írtam le őket, úgyhogy most csak egy dolgot mondok. Az evolúció az nem egy egyszerű valami. Nem ciki, ha nem érted, én sem értem! A világ legnagyobb önteltsége lenne, ha azt állítanám, hogy igen, én már megismertem ezt az elméletet, és minden kétséget kizáróan igaz! Még most is tanulom, tíz év múlva is tanulni fogom, valószínüleg életem végéig tanulni fogom. Téged is erre biztatnálak. Egy nálunk sokkal nagyobb elme ezt mondta: "Egy időben az újságok azt írták, hogy a világon csak tizenkét ember érti a relativitás elméletét. Nem hiszem, hogy valaha is lett volna ilyen időszak. Elképzelhető olyan időpont, amikor csak egyetlen ember értette, mert ő volt az, aki kitalálta, de még nem írta le. Amint azonban az emberek elolvasták közleményét, ilyen vagy olyan módon sokan megértették, bizonyosan többen, mint tizenketten. Másrészt viszont azt hiszem, nyugodtan elmondhatom: a kvantummechanikát senki sem érti." Nekem az a véleményem, hogy ez alól az evolúció sem kivétel.
Viszont nekem az a sanda gyanúm, hogy nálad nem a megértéssel vannak problémák, hanem attól félsz, ami az evolúció "következménye". Ha jól sejtem, rendkívül riasztó számodra a gondolat, hogy lehet, hogy nem Isten teremtette a világot, nincs lelked, így nem vár örök élet, nem lesz egy végső igazságszolgáltatás, az élet a véletlennek köszönheti a létrejöttét és az önzésnek a fennmaradását. Ilyeneket érzel, igaz? Tudod, ott legmélyen...
Könnyű ezekhez a gondolatokhoz eljutni az evolúciótól, de hatalmas baklövés volna leragadni ezeknél. Mert ezt a sok dolgot csak te képzeled hozzá.
Az igazi hit dinamikus, nem statikus. A hitedet is folyamatosan próbára kell tenned, fejlesztened magadat. Mindig legyenek kérdéseid, mert ha elfogytak az nem azt jelenti, hogy már mindent tudsz, hanem azt, hogy megrekedtél a gondolkodásban. Ezt soha sem szabad hagyni.
Ha csak azért tagadod az evolúciót, mert az számodra nyugtalanító következményekkel jár; megalázónak érzed, hogy az ősök egyszerűbbek voltak nálad; félsz megkérdőjelezni biztosnak hitt dolgokat, akkor az azt jelenti, hogy ott legbelül attól félsz, hogy amit felépítettél összedől. De ettől csak akkor félhetsz, ha tudod, hogy amit összeraktál és világnézetnek hívsz az nem biztos. Törékeny, akár az üveg. És te ahelyett, hogy megacélosítanád inkább elzárod, óvod mindentől, ami formálhatná, mert csak átlátszó, csillógó üvegből van, ami a formáló erőkre csak töréssel tud reagálni. Ha a hited olyan lenne, mint a vas, akkor nem féltenéd a "csapásoktól", hanem hagynád, hogy formálják, nemesítsék.
Szándékosan nem a tudományos részéről akartam megközelíteni ezt a dolgot, a többiek már elég jól kivesézték, csak őket ismételném, én most inkább a lélektani részét emeltem ki. Senki nem fogja neked megmondani, hogy hogyan tudod összeegyeztetni a hitedet az evolúcióval, ezt a munkát neked kell elvégezned. Próbáld meg minél jobban megismerni az evolúciót, és akkor majd rájössz, hogy nem harap. :)
Kedves Kérdező!
Gondolom mindent szó szerint vallasz a Bibliából.De akkor ugyan ilyen fennhangon hirdesd a lapos Földet is!Mert a Biblia bizony ezt tanítja.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Ja, hogy ezt már nem szó szerint kell venni, mert látjuk, hogy nem igaz?De ezen kívül persze mindent...
Kissé következetlen.
Látom írtatok elég sokat de mivel lusta vagyok ezért a hosszú szövegeket nem olvastam el, ti pedig ha ennyire meg akartok győzni akkor csak koptassátok az ujjaitokat :)
Viszont az utolsó válaszolót ki szeretném oktatni.
Még hogy a Föld lapos és ezt vallottuk/valljuk még most is..
Itt az előző kérdező értelmezésével van a gond.
A Föld szélei nem azt jelentik, hogy ott a "vége", hanem a föld: észak, dél, kelet, nyugat részeire gondol a Biblia. Csak így fejezi ki magát.
A keresztények sohasem állították azt, hogy a Föld lapos!
Akinek ez nem tetszik, az hadd őrlődjön még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!