Ki kivancsi Isten megismeresere? Nem vallasos megkozelitesbol!
nálam sem a vonzás törvénye érvényesült, inkább a pozitívum keresése a negatívban is. Ha már a problémákat nem ellened irányuló támadásnak veszed, hanem mint megmérettetésre gondolsz, már jó úton haladsz. Isten csak annyit mér ránk amennyit elbírunk. Van erről egy történet is. Nem tudom jól emlékszem hogy így van e de leírom hátha valakknek beugrik:
Egy ember mindig panaszkodott, hogy mennyire nehéz a kereszt amit isten számára kimért. Egyszer meghalgattatott panasza és eljött hozzá szent péter. Azt mondta neki, hallom nem vagy elégedett a kereszteddel, itt a lehetőség, tedd le csak ide és itt találsz egy csomó másik keresztet amiből válogathatsz kedvedre. Megörült embereünk, próbálgatta is nagy örömmel. Ez túl rövid, emez meg túl hosszú, a másikat nehéznek találta, akövetkezőt pedig kényelmetlennek. Mire az utolsóhoz ért fel is kiáltott:Na ez a nekem való keresztfa, pont elég hosszó, nem túl nehéz, se nem rövid, se nem hosszú, tökéletes. Szóval biztos vagy abban, hogy ezt választod a másik helyett? Kérdi szent Péter. Igen, válaszolja emberünk, ez határozottan jobb. Nos rendben van, mondja szent péter, de nézd csak meg jobban ezt a keresztfát. Onnan vetted fel ahova a régit letetted. Ugyan azt választottad amivel ide jöttél. Látod barátom, Isten csakis annyi terhet ró ránk, ammenyit szükséges és még elbírunk.
Hát ennyi a történet. Én megtanultam a jót látni a rosszban is és mögéjük látni a dolgoknak, mi miért történik. Azután miután megérted, máris másképp tekintesz rájuk. Már nem is problámák lesznek, hanem az élet velejárói ami által te jobbá válhatsz. Szerintem. De javítsatok ki ha tévednék...
Koszonom a valaszokat :)
Utolsonak:
Nem vagy szemetlada,senki sem mondta.Jogod van a boldogsaghoz,mindenkinek joga van a boldogsaghoz.A vonzas torvenye mindig hat,de addig,amig azon ragod agad,hogy ugyse fog hatni,hiaba erolteted,sohasem fog sikerulni.Utolso elottinek:
Szep kis tortenet,egy hibaval.Isten sohasem ro ki rank terheket.Mi magunk rovunk magunkra terheket.Pozitivan kell gondolkodni,es nem lesznek gondjaink sohasem.Igazad van.De Isten sohasem terhel meg minket,hiszen az igazi teher hogyan tudhatna megterhelni minket?Az igazi szeretet mindig oromot,igazsagot es szeretetet tartalmaz,es a megrovas egyik koze sem tartozik.
Annak,akinek nem mukodott a vonzas torvenye:
Mivel most is megmondtad ezt itt,a gyk,megerositetted a szavddal,es irasoddal is,igyhat addig nem fog sikerulni,amig fel nem hagyod ezeket,lesz turelmed,nem fogsz idegeskedni es minden napodat szeretetben es boldogsagban toltod,es ha lesz megingathatatlan hited,es nem ketelkedsz,akkor sikerul.Ez lehet soknak hangzik,de a szeretet mindezt egybe foglalja.
Igyhat,cselekdj minden percben a szeretet szerint,sose aggodalmaskodj,es legy boldog!
Kedves Robi.
Kérésedre leírom Neked annak az olvasnivalónak a címét és szerzőjét, amiről említést tettem, s bízom benne, hogy a kedves kérdező is beleolvas...hogy a kijelentései és az Istentől ihletett Meséje(ez nem degradálás) mellé magyarázat is társuljon, amely magyarázatot magától Istentől is kérhet, így könnyebben és pontosabban segítve embertársait.
Ha az igazság megismerésének útjára akarsz lépni, akkor javasolnám az említett dokumentum előzményét elolvasni először.
Paul Brunton: A jóga titkos tanításai (előzmény)
Paul Brunton: Az Önvaló bölcsessége
üdv és sok sikert
28/F
LastOne.Left
Azert,mert meg mindig nem vagy kepes letenni arrol,hogy ketekedj a vonzas torvenyeben,mert meg mindig a szavaiddal es irasaiddal kijelented,es ketelkedsz.Ameddig csak egy szikranyit is ketekedsz,addig nem fog sikerulni.
Es elmondanad,hogy hogyan alkalmaztad,kerlek?Ugy jobban tudnak segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!