Irígy vagyok, hogy változhatnék meg?
Elég gyakran irígylek másokat.
A sikeres életüket. Azt hogy boldognak látszanak. Persze nem tudom,hogy mennyi gonddal kűzdenek,de kívülről boldognak látszank és irígylem őket. Aztán az is leeht,hogy valójában én élek boldogabb életet.
Néhe egy-egy ffinom falatot nem szívesen osztok meg másokkal.
Irígylem azokat akiktudnak bulizni és fel tudnak oldódnia pillantban.
A diploműsokat, az infolrmatikusokat, egy-egy jó szamunkást. Azokat aki értenek valamihez,mert én meg semmihez. Azokak akiknak sok pénze van és kényelmesen élhetnek és azokat is akik a nagyon kevéssel is tudnak (látszólag) boldogságban élni.
A nőcsábászokat is meg azokat akik megtalálták a másik felük.
Akik mertek lépni és külfödlre menetek vagy a jobb munka vagya kaland kedvéért-mert én nem- meg azokat is akik itthon élnek és nem vágyódnak máshova.
Azthiszem,hogy ez ront az én életminőségemen is.
Hiszen a másiknak jobb gondolat mindíg szt eredményezni,hogy nekem nem olyan jó. Holott nekemm sem rossz !
Csak amásiké mindig jobb :-) vagy ez olyan emberi tulajdonság? esetleg magyar...
Az irigység ott kezdődik, amikor megfogalmazódik benned, hogy ha neked nincs, akkor másnak se legyen.
Legalábbis az én szótáramban ezt jelenti.
Másik megközelítés szintén az én értelmezésemben, amikor azt mondod, hogy ez az enyém csak is az enyém. Tehát egyfajta önzésszerű viselkedésre kell gondolni.
Van akinek bőven van fölöslege, de a rászorulónak sem ad.
Szóval amit te érzel szerintem inkább elégedetlenség, nagyravágyás. Bár írtad, hogy a finom falatot nem szívesen osztod meg a másikkal. Az irigység viszont egy kicsit más mint az önzés. Az önzésnél az számít, hogy neked legyen, az irigység már a másik ellen szól. Azt hiszem.
Mi hiányzik legjobban az életedből?
Mit lennél érte hajlandó adni?
Szerintem természetes dolog ez. Nem hinném, hogy van olyan egészséges ember, aki mindig szívesen oszt meg finom falatokat, vagy sosem irigyel senkit semmiért. Aki ezt állítja, az álszent vagy egyszerűen hazug. A dolog ott kezdődik, hogy ezt tudd kezelni, és ne ezt mutasd. Én sem szívesen osztom meg a legfinomabb falatot, viszont ha tudom, hogy van más is aki nagyon szereti, akkor vagy felajánlom neki, vagy osztozunk, máskor ő nekem a családban pl. Ez a természetes. Szívesen lemondok róla abban a tekintetben, hogy szeretek apró örömöket okozni másoknak, és tudom, hogy fordított esetben nekem is jól esne, ezért megteszem. Ugyanakkor nem szívesen teszem, mert pl. a csirkehúslevesből a zúzát hárman is nagyon szeretjük, de mivel nekem van más, amit imádok (láb, azt más nem eszi úgysem, van aki egyenesen rosszul van tőle :)), ezért ők ketten megosztoznak rajta.
Senki életét nem irigyeltem még, esetleg helyzeteket. De senkivel nem cserélnék, mindenkinek sok problémája van, csak nem mindenkinek megélhetési. Ettől még nem lesz rosszabb vagy boldogabb ember az, akinek nincs ilyen gondja.
Nem kell aggódnod, úgy gondolom, főleg, hogy ezen kérdések megfogalmazódtak benned.
Hello!
Az irigyseggel szerintem semmi gond nicsen.Az egeszseges irigyseg,mint peldaul az,hogy latod,hogy valakinek van valamije,es ugymond neked is kell egy olyan (de nem ugyanaz!),azzal nincs semmi gond,mivel ez az irigyseg csak arra sarkal,hogy jobban teljesits,hogy tobbet erj el.
Legy batrabb,hatarozottab,merj kockaztatni.
Viszont az,hogyha neked nincs valamid,valaki masnak pedig van,es te azt akarod,hogy neki se legyen,az gond,az termeszetellenes dolog.Attol meg neked is lehet olyanod,mert neki van.
Hallottal mar a vonzas torvenyerol?Ha megismered,es sikeresen alkalmazod majd,soha tobbet nem leszel irigy senkire,garantalom :)
Itt van rola egy film,ha erdekel:
Kedves Kérdező.
Igen bizonyos mértékben ha egészséges az irigység nincs benne rossz.
Főleg ha olyan egészséges célt tűzöl ki magad elé hogy elérd azt amik mások elértek
De a bibliában a zsoltárok könyvében, képzeld van egy Asáf nevű ember aki megirigyelte majdnem a gonoszok jó szerencséjét.
De amikor be ment a szentek szentjébe meglátta mi lesz a jövőjük ezeknek az embereknek.
Javaslom olvasd el, talán ez is segít.
73. zsoltár
(Zsoltárok 73:1-28) 73 Isten jó Izraelhez, a tiszta szívűekhez. 2 Nekem pedig már-már elfordult a lábam, Kevés híja, hogy meg nem csúsztak lépteim. 3 Bizony irigykedni kezdtem a dicsekvőkre, Látva a gonoszok békéjét. 4 Mert nincsenek halálos kínjaik, És hasuk is kövér. 5 Nincs részük a halandók bajában, Nem éri őket csapás, mint más embereket. 6 Ezért nyakláncként viselik a gőgöt, Erőszak borítja őket ruha gyanánt. 7 Szemük kidülled a kövérségtől, Messzebbre jutnak szívük elképzeléseinél. 8 Csúfolkodnak és rosszat beszélnek, Csalásról szólnak fennhéjázva. 9 Az egekre tátják szájukat, És nyelvük bejárja a földet. 10 Ezért visszahozza a népét ide, És kiöntetnek nekik a bőséges vizek. 11 Így szólnak: „Hogy is tudhatná Isten? Van-e ismeret a Legfelségesebben?” 12 Íme, ezek a gonoszok, akik időtlen időkig gondtalanok; Gyarapítják vagyonukat. 13 Bizony hiába tisztítottam meg szívemet, Hiába mosom ártatlanságban kezemet. 14 Egész nap csapás sújt, Minden reggel helyreigazítást kapok. 15 Ha azt mondtam volna: „Én is úgy beszélek”, Íme, csalárdul cselekedtem volna Fiaid nemzedékével. 16 Eltűnődtem, hogy megértsem ezt; Gyötrődés volt ez szemeimben, 17 Mígnem bementem Isten dicső szentélyébe. Tisztán akartam látni jövőjüket. 18 Bizony síkos talajra állítod őket, Romlást hozol rájuk, elbuknak. 19 Ó, mint lettek döbbenetté egy pillanat alatt! Elérte őket a vég, végük lett a hirtelen rémülettől! 20 Mint valami álmot ébredés után, ó, Jehova, Úgy veted meg képüket, midőn felserkensz. 21 Mert bizony szívem elkeseredett, És fájdalmak hasítottak veséimbe, 22 Oktalan voltam, és értetlen; Olyan lettem előtted, mint az állatok. 23 De én mindenkor veled vagyok; Megfogtad jobb kezem. 24 Tanácsoddal vezetsz engem, Aztán dicsőségre emelsz. 25 Kim van nekem az egekben? Nincs más örömem a földön, csak te. 26 Testem és szívem elgyengült. Isten az én szívem kősziklája és osztályrészem időtlen időkig. 27 Mert íme, a tőled távol maradók elvesznek. Elnémítasz mindenkit, aki elhagy téged erkölcstelenül. 28 Nekem azonban oly jó közelednem Istenhez. A legfőbb Urat, Jehovát tettem menedékemmé, Hogy hirdessem minden tettedet.
De aranyos vagy, egyelek meg...(csak vicceltem nem eszlek meg)
Nos itt van néhány érdekesség hát ha segít.
„Napóleon irigykedett Caesarra, Caesar irigykedett [Nagy] Sándorra, ő pedig, feltételezem, irigykedett Herkulesre, aki soha nem is létezett” – írta Bertrand Russell angol filozófus. Az irigység bárkit megfertőzhet, függetlenül attól, hogy milyen gazdag, milyen jók a képességei, vagy milyen sikeres.
Ha valaki irigy, az neheztel másokra, például a javaik, a jólétük vagy a kedvező helyzetük miatt. Egy bibliai szövegmagyarázó könyv a következőképpen különbözteti meg az irigységet a féltékenységtől: „A »féltékenység« . . . azt jelenti, hogy valaki arra vágyik, hogy ugyanolyan jó helyzetben legyen, mint a másik. Az »irigység« viszont arra utal, hogy valaki arra vágyik, hogy megfossza a másikat attól, amije van.” Az irigy ember nemcsak sajnál valakitől valamit, hanem el is akarja venni tőle.
Jól tesszük, ha megvizsgáljuk, hogyan fejlődhet ki az irigység bennünk, és milyen hatással lehet az életünkre. Különösen fontos megtudnunk, hogy mit tehetünk azért, hogy az irigység ne uralhassa az életünket.
A VERSENYSZELLEM SZÍTHATJA AZ IRIGYSÉG TÜZÉT
A gyarló emberek hajlanak az irigységre, és különféle tényezők fokozhatják, erősíthetik is ezt a hajlamot bennük (Jak 4:5). Pál apostol rámutatott az egyik ilyen tényezőre: „Ne váljunk önhitté, vetélkedést szítva egymás között, irigykedve egymásra” (Gal 5:26). A vetélkedés, vagyis a versenyszellem tovább fokozhatja a tökéletlenségünkből eredő, irigységre való hajlamunkat.
12 Az irigység szintén sokszor útját állja az egységnek. Öröklött tökéletlenségünk miatt mindannyian hajlunk az irigységre (Jak 4:5). Időnként még olyan keresztények is, akik már régóta szolgálják Istent, irigykedhetnek másokra a jó helyzetük, anyagi javaik, kiváltságaik vagy képességeik miatt. Például egy családos testvér irigyelheti egy teljes idejű szolga kiváltságait, és közben lehet, hogy nem is tudja, hogy a teljes idejű szolga talán kicsit irigyli a családos testvért, mert neki vannak gyermekei. Hogyan akadályozhatjuk meg, hogy az irigység megbontsa az egységünket?
13 Segít, hogy ne fejlődjön ki bennünk irigység, ha felidézzük, hogy a Biblia a keresztény gyülekezet felkent tagjait az emberi test különböző tagjaihoz hasonlítja. (Olvassátok fel: 1Korintusz 12:14–18.) Például a szemed feltűnőbb helyen van, mint a szíved, de ugye egyformán értékes számodra mind a kettő? Ehhez hasonlóan Jehova a gyülekezet minden tagját értékeli, noha némelyek egy időre talán jobban előtérbe kerülnek. Legyen tehát olyan a szemléletmódunk a testvéreinkről, mint Jehováé. Ahelyett, hogy irigykednénk másokra, törődjünk velük, és érdeklődjünk irántuk. Így mi is hozzájárulunk, hogy még nyilvánvalóbb legyen a különbség az igaz keresztények és azok között, akik a kereszténység egyházaihoz tartoznak.
Remélem segít valamennyit.
Mondd meg imában Istennek hogy te nem akarsz irigy lenni, kérd hogy vegye el ezt tőled és adjon szeretetet a helyébe. Valahányszor érzed magadban az irigységet, vedd észre hogy ez egy kísértés és kérd Jézust hogy segítsen.
Az is sokat segít ha nem a gazdagabb, jobb képességű, szebb embereket nézed hanem a szegényeket, árvákat, hajléktalanokat.
Szintén sokat segít ha arra gondolsz hogy mi vár a túlvilágon arra a nagyon gazdag emberre aki nem ad másoknak. Ha erre gondolsz akkor rá fogsz jönni hogy ő valójában nem irigylésre hanem sajnálatra méltó akiért imádkozni kellene.
Azt nem akaromm,hogy a másiknak ne leygen !
Azt szeretném ha nekem is lenne.
KÖszönöm a vonzás törvénye tippet,de szerintem az ilyen ezoterikus pénzlehúzó parasztvakítás.
1, működik és valós. Biztos nem véletetlnül tiltja Isten az ilyesmivel való játszadozást
2, nem működik és kamu az egész.(Én ezt tapasztaltam) Ha működen nem lennék már irigy,mert nekem is meglenne az ami másnak van, amire más képes. Azért köszönöm.
Bizony néha tudom irigyelni az alkoholistákat és drogosokat,mert ők kapnak segítséget,hogy helyretegyék az életüket.
Nekem senki nem mondt és mondja meg,hogy mit és, hogy kellene csinálni az életben ahhoz,hogy elégedett ember lehessek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!