Irígy vagyok, hogy változhatnék meg?
Elég gyakran irígylek másokat.
A sikeres életüket. Azt hogy boldognak látszanak. Persze nem tudom,hogy mennyi gonddal kűzdenek,de kívülről boldognak látszank és irígylem őket. Aztán az is leeht,hogy valójában én élek boldogabb életet.
Néhe egy-egy ffinom falatot nem szívesen osztok meg másokkal.
Irígylem azokat akiktudnak bulizni és fel tudnak oldódnia pillantban.
A diploműsokat, az infolrmatikusokat, egy-egy jó szamunkást. Azokat aki értenek valamihez,mert én meg semmihez. Azokak akiknak sok pénze van és kényelmesen élhetnek és azokat is akik a nagyon kevéssel is tudnak (látszólag) boldogságban élni.
A nőcsábászokat is meg azokat akik megtalálták a másik felük.
Akik mertek lépni és külfödlre menetek vagy a jobb munka vagya kaland kedvéért-mert én nem- meg azokat is akik itthon élnek és nem vágyódnak máshova.
Azthiszem,hogy ez ront az én életminőségemen is.
Hiszen a másiknak jobb gondolat mindíg szt eredményezni,hogy nekem nem olyan jó. Holott nekemm sem rossz !
Csak amásiké mindig jobb :-) vagy ez olyan emberi tulajdonság? esetleg magyar...
Akkor én féltékeny lennék?
Az is bűn?
Vagy csak az élet egyik megrontója?
Ezt meg nem rtem igazán:
>Ahelyett, hogy irigykednénk másokra, törődjünk velük, és érdeklődjünk irántuk. Így mi is hozzájárulunk, hogy még nyilvánvalóbb legyen a különbség az igaz keresztények és azok között, akik a kereszténység egyházaihoz tartoznak. <
Irigy akkor vagy, ha elszomorodsz, látva mások javait, és ez az érzés gyakran párosul annak kívánásával, hogy a másiknak se legyen meg, ami neked nincs. A féltékenység pedig a saját javaid túlságos szeretete azzal a félelemmel, hogy azt elragadják tőled.
Ezek alapján benned az előbbi van meg. Nem véletlenül azt is mondják, hogy az irigység az aggodalmaskodáshoz (aggályoskodáshoz) hasonlít, mert ahhoz hasonlóan megbénít. A magad hiányérzetét nem magadban akarod kezelni, hanem másokba vetíted ki, kimondatlanul is őket hibáztatva.
A megoldás egyrészt megtanulni örülni a másik sikerének, ugyanakkor felbuzdulni rajta, hogy te is elérd, amire vágysz. Ehhez azonban helyes önismeretre és önszeretetre van szükséged. Azért nem tudod szeretni a felebarátodat (és azért irigykedsz rá), mert nem szereted jól önmagadat.
Ne sajnáld magad, hanem tégy erőfeszítéseket az előrehaladásban. Ehhez azonban először azt kell tudnod, hogy milyen irányba akarsz haladni. Döntsd el, mit akarsz, és küzdj meg érte. Hidd el, hogy értékes vagy (keresztényeknek könnyű: Isten akarta a létem és Krisztus meghalt értem), és élj ennek megfelelően.
Ahogy korábban írtam:
Valahányszor érzed magadban az irigységet, vedd észre hogy ez egy kísértés és kérd Jézust hogy segítsen.
Aztán kérd Istent hogy áldja meg azt az embert akivel szemben érzed az irigységet.
Amikor észreveszed magadban hogy valakinek valamilyen tulajdonát vagy képességét irigyled az még nem baj ez még csak a kísértés. Ekkor hozol egy döntést hogy hallgatsz-e erre a kísértésre vagy tudatosan ellentmondasz neki. Ha ellene mondasz - mondjuk a fenti imákkal - akkor legyőzted a kísértőt. Ha kitartóan így teszel akkor egy idő után az érzelmeid követni fogják az akaratot és már valóban nem fogod érezni az irigységet.
A másik jó ebben hogy ha minden kísértés esetén imádkozol csak pár szóval is azzal a kísértést ami egy rossz dolog jóra változtatod és ezzel a gonosz lelket (aki a kísértést okozza) a saját fegyverével győzöd le. A gonosz lelkek nem hülyék, ha látják hogy minden kísértésükkel csak maguk alatt vágják a fát akkor egy idő után már egyáltalán nem fognak próbálkozni.
Én nemakarom,hogy amásiknak ne legyen.Sőt méga másik sikerének is udok örülni. Jó néha vegyül bele üröm is,mert nekem meg nem sikerül,d e nem kívánom a másik vesztét vagy boldogtalanságát.
Még csak nem is ibáztatom a másikat. Azt csak magamat szoktam.
A baj az,hogy nem hiszel,hogy elérhetem amire vágyok.
Hát igen,nem nagyon szeretem magam és tény,hogy nem is ismerem igazán.
Betalált az is,hogy egyáltalán nem tudommilyen irányba szerenék haladni.
Sajnos nem hiszek abban,hogy a küzdelmemnek eredménye is lehet és abban sem,hogy értékes vagyok.
e ez már nagon máshova vezet.
Érdekes,hogy nagyrészt igaz rám amit írtál.
Francba :-(
Ez a magyarokra jellemző énszerintem, lehet tévedek, de énis ezt vettem észre a környezetemben, hogy sok írígy ember van, közben, ugye, a dolgok mögé látni meg elfelejtenek/ elfelejtessz. írígyled a drogosokat mert segítséget kapnak? Feküdj be a zárt osztályra, hidd el, elmegy a kedved az írígykedéstől. :D
"Akik tudnak bulizni, feloldódni": igyál egy felest, és mindjárt te is fogsz tudni bulizni lazán, vagy ha ez nem tetszik-(nekem sem, szóval én is csak egy igen szűk körben oldódok fel, de ritkán iszunk)- van más lehetőség is, pl. sátorozás, korcsolyázás ilyenkor télen, mozi, olvasás, társasjáték, akármi.
A másik feled még te is megtalálhatod,nőcsábász is lehetsz, ha akarsz, bár nem túl szép dolog. :) Külföldre azért mennek ki legtöbben, mert nincs anyuci apuci, aki pénzelje őket, s nem tudnak megélni, mert valahol LAKNI is kell. Tudod, házban, vagy albérletben, de az itthoni fizuból ez nem igazán megvalósítható.
A hajléktalanokat is írígyled? :D
Válaszolva kérdésedre, nem, nem emberi tulajdonság, szóval alapvetően nem mindenki ilyen (vagy csak én tartozom egy másik fajhoz, kitudja?)-
a másiké meg nem jobb, csak te nem látod a problémáit, mert nem rinyál, minek rinyálni mindenen, attól nem lesz jobb, sőt, tudod, van aki direkt mutatja kívülről a szépet, a jót, a nap 24 órájában mosolyog. Annak igazán nehéz szerintem! Még "boldogtalan sem lehet", mert mit szól akkor a nép, csak ez érdekli, s kívülre mutatja, milyen jó élete van. Te csak a felszínt látod, ember.
Láss a dolgok mögé, s ha néha elszomorodsz, mert XY-nak megvan mindene, gazdag, te meg pl. szegény vagy, az még nem bűn. Csak elszomorodtál. Ha viszont keresztbe akarsz tenni XY-nak azért mert ő gazdagabb/szebb/jobb valamiben, az már gázabb.
Valamiben te is jó vagy, keresd meg.
Nem válaszol és gyanítom,hogy nem is fog vagy nem úgy ,hogy azt meg is érteném.
Mindegy is. Köszönöm mindenkinek. üdv
"Sajnos nem hiszek abban,hogy a küzdelmemnek eredménye is lehet és abban sem,hogy értékes vagyok.
e ez már nagon máshova vezet."
Hiszel a mennyben és a pokolban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!