Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki kivancsi Isten megismereser...

Ki kivancsi Isten megismeresere? Nem vallasos megkozelitesbol!

Figyelt kérdés
Sokaig kerestem Istent,meg vegul megtalaltam ot.Pontosabban o talalt meg engem.Elore is mondom,hogy keresztenyek,vagy mas vallas tagjai keruljek ezt a kerdest,mivel nem szeretnenk vitat,csak nyitott elmeju emberek valaszoljanak,kerem.Aki ezt megszegi,annak a valaszat kitoroltetem a moderatorral.Eloszor is nem csak valaszokat,hanem kerdeseket is kerek,pl.miert engedi meg Isten,hogy..... meg ilyenek,amire az emberek kivancsiak.Szeretnek valaszolni az emberek kerdeseire,mivel en magam is kerestem azt,igy hat szuksegesnek erzem,hogy megosszam azt az emberekkel.
2013. febr. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 A kérdező kommentje:
Persze,hogy nem,de eggyenlore az en kerdeseimnek is helyet kell keresni,es a te kerdeseidnek is kell ido.Ez nem megy egyrol a kettore.Valmikor gyorsan,valamikor lassan megy.De ha ennyire turelmetlen vagy,akkor leirom azt,amit mar megfejtettem.
2013. febr. 24. 03:49
 32/86 A kérdező kommentje:

11, Hogy lehet az hogy nincs fejlett és fejletlenebb lélek? Hisz az aki egész életét arra pazarolja hogy otthon ülve filmeket, néz és ki sem mozdul a szobából, annak sokkal kevesebb megtapasztalása van mint annak aki ezek után a dolgok után kutat. Tegyük fel te mint a teremto szónoka szeriintem többet érsz mint aki nap mint nap a facebookon ül és rinyál hogy milyen sz*r az élet, meg megosztja minden percét a többivel: Most k*kilok, elmegyek a boltba, uncsizom.,. stb.

Eloszor is:nem a te dolgod megitelni az emberek cselekedeteit,es nem a te dolgod eldonteni,hogy egy elet elpazarolt-e,vagy sem.Elpazarolt-e egy elet akkor,hogyha valaki 10 evig lop,csal,hazudik,de utana megbanja azokat,es attol kezdve gyogyit,es segit masokat?Elpazarolt elet e az,hogyha valaki embereket ol penzert,de utana megbanja,adakozik a szegenyeknek,es akar halottakat is fel tud tamasztani hitevel?Tehat sohase itelkez senki felett,mivel sosem tudhatod,minek milyen celja van.

12, Mi van a fogyatékos és lelkileg sérült emberekkel, ez is a karma okozta "visszhang".

Dehogy az.A biologusok mar megmagyaraztak,miert van ez.Nem kell mindent misztikus ertelemmel felruhazni.

13, Halál után meddig maradhatunk a teremtovel és mikor kell reinkarnálódnunk? Vagy ez teljesen tolünk függ.

Ahogy a lelkednek jol esik.

14, Hamis e az a kijelentés, hogy minden ember azért van itt a földön mert meg kell tapasztalnia bizonyos dolgokat? Vagy mindenki csak él bele a nagyvilágba? Nem tudom elképzelni azt, hogy aki egész életét arra áldozza fel hogy másoknak jobb legyen, az nem érdemel több figyelmet, vagy egyéb "extrát" azzal szemben aki élete során csak keseruséget okozott másoknak. Egyáltalán van e értelme jónak lenni??

Igen,hamis.Mivel mindorokre ujaszuletunk,ezert nemcsak korlatozott dolgokat kell megtapasztalnunk.

Es nem,nem erdemel extrat a jo.Egyaltalan erted annak a fogalmat,hogy minden lelek eggyenlo?Semelyik lelek nem erdemel tobb figyelmet,mivel az igazi szeretet sohasem kulonboztet meg egyiket a masikat.Ezert is van az,hogy sok tanitonak nem volt ferje/felesege,mivel ok nem tartottak fel egy leghatalmasabb szeretetet egy szemelynek,hanem mindenkit egyenloen szerettek,es egyik sem ertekesebb nekik a masiknal.Nem szerettek jobban a sajat anyjukat annal a szemelynel,aki meg akarta oket gyilkolni.

Es igen,van ertelme jonak lenni.

De elotte tisztazzuk valamit.

NINCSEN HELYES ES HELYTELEN TETT.

Viszont jo es rossz cselekedet igen.Latszolag ez a ketto ellentmondasos,de igazabol nem az.

Jo cselekedet az,amit szeretetbol teszunk.

Rossz cselekedet az,amit felelembol teszunk.

Tehat van jo es van rossz,de nem jo es rossz ember van,hanem jo es rossz cselekedet.

Es igen,van ertelme "jonak" lenni.Mivel "jokent" segithetunk masoknak,arra az utra terelhetun kembereket,ahol a legmelyebb szeretet lakozik,lesz hitunk,es a vegen mindenki boldogg lesz.Mivel ez a cel.Az Isteni cel,mindenki celja.Hogy ujra megtudjuk,kik vagyunk valojaban.

2013. febr. 24. 04:07
 33/86 A kérdező kommentje:
Nem sokaig fogok meg itt "hirdetni".Hamarosan befejezem ezt a hirdetest itt,mivel mashol is dolgom lesz.De addig is,azoknak uzenem,akik hittek szavamnak:ismerjetek meg azt,Kik Vagytok Valojaban,mindig a szeretetbol valo cselekedetet cselekedjetek,es hirdessetek az igazsagot azoknak,akik keszek befogadni az uzenetet.Mert ez a szeretet uzenete.
2013. febr. 24. 04:11
 34/86 anonim ***** válasza:

Bocs, sajnálom hogy sürgetlek, de nem tudtam meddig leszel velünk és mint kiderült hamarosan távoznod kell amit szomorúan konstatáltam. Köszönöm az eddigi gondolatokat, asszem sokmindent tisztáztál bennem. Ha másért nem is, ezért ugye megérte idejönnöd? :)

Nagy segítséget jelent számomra, hogy olyasvalakivel oszthatom meg a gondolataimat aki megért és hasonlóan gondolkodik hozzám. De neked ezt nem kell bemutatnom, hisz te is tudod milyen kevés az olyan aki szeretne tanulni magától, nem pedig kényszerből ahogy az élettől kaphatjuk. 1000 hála az eddigi munkádért!

Legyen szép napod!

2013. febr. 24. 05:38
 35/86 A kérdező kommentje:

Nagyon szivesen,de ha nem gond,nem leszek halaltlan azert,hogy felfigyeltel ram,es valaszolok azokra a kerdeskre,amiket kerdeztel :)

Igy hat,ha megkerhetlek,te is tedd azt helyettem is,amit en:

segits masoknak is hirdetni a szeretetet,ahogy en tettem,es hirdest ezt azoknak,akik ezt be tudjak fogadni.

2013. febr. 24. 07:10
 36/86 A kérdező kommentje:

15, Szóval ha a teremto rajtunk keresztül tapasztal meg dolgokat akkor míg én nem tapasztalok meg egy olyan dolgot amit még más nem tett soha az életben, addig a teremtonek sincs fogalma arról milyen lehet?

Ahogy mondod,de az lehetetlen.Mar minden meg volt taapsztalva,amit el tudsz kepzelni.

16, Attól hogy a teremto alkotta meg az ido, fogalmát tud benne mozogni, elore és hárta is? Mert ha igen miért nem megy el rögtön a jövobe és tapasztalja meg az akkori nagyobb tudástszintet ahelyet, hogy velünk percrol percre vánszorog az ido síkján?

Alj,alj,alj meg.Nem,a teremto sohasem teremtette az idot,az idot mindig a bolygo keringese szabalyozza.

Es akarmilyen hihetetlen,meg Isten sem tudja a jovot biztosra.Mivel szamtalan kimenetele lehet,ezert nem tudja biztosra megmondani,mi fog tortenni velunk.Ezert van az,hogy a josok,es a horoszkopok sokszor tevednek.

17, Vannak e más dimenziók?

Vannak.

18, Miért van lekorlátozva a tudatunk úgy hogy ne tudjunk az emberi formától totálisan eltéro lényt kitalálni. Gondolok itt arra, hogy mindegyinek van alap tulajdonséga, lábbal közlekedik, csáppal vagy kézzel fog, szemmel lát...stb. Miért nem tudunk ettol jobban elrugaszkodni?

Mert istenititek az emberi format.Szerinted sok vallasnak miert emberarcu istene van?Miert abrazoljak az isteneket embereknek?

2013. febr. 25. 02:09
 37/86 A kérdező kommentje:

19, Jó e egy vallást megismerve közelebb kerülni a spiritualitáshoz, hogy onnan könnyebben elérheto legyen a teremto, vagy okosabb a józan észre hallgatva magunktól rájönni a dolgokra? Magyarul könnyebb e elérni a teremtot azoknak akik spiritualitással foglalkoznak mint egy olyannak aki materialista, vagy ateista?

Mindenki egyenlo eselyekkel indul el.Tisztazzuk azt,hogy semmilyen megoldas nem "jobb" a masiknal,csak masmilyen.

Na jo,a te szavaddal fogok ervelni:hamarabb eljutsz az igazsaghoz,hogyha magadban keresed a valaszokat,mintha vallasokat kovetsz,vagy spiritualis tanitokat.Ok tanithatnak neked hasznos dolgokat,de mivel a te,es mindenki mas lelke vegtelen tudassal rendelkezik,ezert kell a valaszt belulrol keresni.

20, Elpazarolt élet e az mikor egyáltalán nem foglalkozunk spiritualitással, csakis a körülöttünk lévo világ megfigyelésére koncentrálunk?

Megint mondom,nem a te dolgod megitelni,hogy melyik elet elpazarolt,es melyik nem.

21, Jól gondolom e hogy aki valóban fejlodni akar nem elég spirituális beállítottságúnak lennie, tisztában kell lennie rengeteg földi szabállyal is hogy felismerje, mikor téved le a teremtohöz vezeto útról?

Nem,nem gondolod jol.Egyaltalan mit ertesz "fejlodes" alatt?Milyen fejlodes?A lelkunk nem tud "fejlodni",ha arra gondolsz,mivel minden lelek tokeletes,mar a kezdetektol fogva.

22, Szeretné e a teremto, hogy Istenítsük, áldjuk és imádjuk, vagy ez számára nem igazán becsülendo dolog. Gondolok itt arra, hogy ha valakinek segítek nem szívesen hallgatom a hálálkodást és ha szívesen segítettem, szinte sért ha viszonozni akarják valamivel.

Semmi ilyet nem ker tolunk Isten.Isten a baratunk,a teremtotarsunk,a jobbunk,nem a balvanyunk.

23, Léteznek e azok a lények amik számunkra misztikusak? Jeti, loch ness-i szörny, reptoid, urlények, kísértetek?

Leteznek,de nem mindegyik.Lochnessi szorny nem letezik,ahogy a Jeti sem,a reptoidok csak kitalalciok,foldonkivuliek mar hogyne leteznenek,vagy csak azt hiszitek,ti vagytok egyedul ebben a hatalmas univerzumban?Ha a kisertet alatt "rossz" szandeku szellemet ertesz,akkor igen.

Ettol fuggetlenul meg letrejohetnek ilyen teremtmenyek,de jelen pillanatban nincsenek.Csodakra kepes a biologia.

24, Léteznek e a földön ragadt lelkek, kísértetek, szellemek és ha igen miért vannak itt?

Igen,de errol nyugodtan megkerdezhetsz egy magust,vagy nezz utana.Eleg hosszu,ezert nem farasztanam vele,hogy leirjam.

25, Lehetséges e hogy halálunk után ne a földre szülessünk le újra hanem egy másik galaxis lényeként tevékenykedjünk?

Persze

26, Miért csak most osztod meg velünk ezt a tudást?

Mert most ereztem szuksegesnek.

27, Létezik e szerencse, átok, rontás, van e értelme a kabaláknak?

Ha hiszunk benne,minden lehetseges.

28, Mióta létezik emberi faj? Ádám és Éva valóban 1000 éves koruk körül haltak meg?

Adam es Eva mitologia lenyek voltak.

29, A lelki eredetu problémák valóban kihatnak a testi szerveink muködésére?

Persze,de azt hittem,ezt mar reg tudtatok.

30, Van e értelme valakit meggyozni arról, hogy az amit itt te leírsz az mind igaz és ha a teremtohöz szeretne eljutni akkor az itt leírtak alapján próbáljon tájékozódni a világban. Magyarul, érdemes e felnyitni az emberek szemét, vagy hagyjuk hogy maguktól jöjjenek rá?

Semmi ertelme szamomra valakit meggyozni,nem kovetem ezt a kereszteny terites-stilust.Akit megfognak ezek a szaval,azok majd figyelnek ram,akik nem,azokra meg kar raeroltetni.

31, Miért vannak különbözo borszínek, és nyelvek a világban?

Azert,mert az emberek szep lassan atalakitottak a nyeulvuket,ahogy egymastol elvandoroltak,olyan evente 1-szer 1 szot megvaltoztattak vagy csinaltak egy uj szot az addig nyelvukhoz,es ez igy ment tovabb millio eveken at.

33, Létezik e oltalom a teremto részérol felénk úgy, hogy nem engedi, hogy egy kósza aszteroida elpusztítsa az emberiséget ami sok ezer év alatt alakult ki? Vagy az hogy eddig életben maradtunk az csakis a véletlenen múlt?

Isten mindig segit minket,de nem fog mindent helyettunk megcselekedni,nekunk is hozza kell adnunk mindent,amit tudunk.

34, Valóban létezik e asztrál test és utazás, azaz ki lehet e lépni a testünkbol ideiglegesen és hogyan?

Igen,letezik,es errol is kaphatsz bovebb leirast mas,ezzel foglalkozo oldalakon.

35, Mi a jobb ha magunkon segítünk és magunkat fejlesztjük, vagy ha másokért teszünk több szolgálatot és háttérbe szorítjuk a saját igényeinket?

Mikor masoknak segitunk,akkor igazabol magunknak segitetunk.Ami masnak jo,az nekunk jo,es ami nekunk jo,az jo masnak is.

36, Van e vagy lesz e valamiféle jutalom azok számára akik kimagasló eredményeket értek el a földön?

Nincs,mivel kimagaslo eredmeny sincsen.

37, Valóban létezik a sátán rossz akarása és o visz bele a rossz dolgokba, esetleg tud e keresztbe tenni nekünk, vagy erre nincs lehetosége?

Kezdjuk el ott,hogy Satan igazabol nem is letezik.Ha nem letezik helytelen dolog,akkor nincs,ki abba belevigyen.Nincs is,es nem is fog leetzni Satan.Se ordog,se demon,se Satan nem letezik,ezek csak legendakba illo alakok,akiket azert teremtettetek,hogy legyen kire rafogni,hogyha nem azt cselekeditek,amit a vallasotok eloir.

38, Találkoztál e már életed során haszonló emberrel(ha az vagy... :) )aki ugyan úgy tudott kommunikálni a teremtovel mint te, vagy egyedül vagy? És ha egyedül vagy, nem sz*r? :)

Nem,soha,es nem,nem sz*r :)

39, Miért pont ezt a fórumot választottad a kinyilatkoztatásra? Vagy esetleg volt már korábban is ilyen beszélgetésed? Ha igen, elolvashatnánk az ott már kitárgyalt dolgokat?

Azert,mivel jonak tartottam,ha itt kezdem el a hirdetest.Ha itt ne tudom felhivni az emberek figyelmet,akkor senkiet sem fogom tudni.Es nem,nem volt masfele eszmecsere ezelott :)

40, Milyen évet írunk valójában? Vannak e csúsztatások a történelemben? Tényleg eltunt 300 év?

A Fold tobb milliard eves,de ember csak nehany-szazezer eve letezik,hogyha a mai homo-sapiensre gondolsz.

2013. febr. 25. 02:36
 38/86 anonim ***** válasza:
Ha léteznek ezek a rossz szellemek akkor a tudomány miért nem találta meg őket? -.-
2013. febr. 25. 03:40
 39/86 A kérdező kommentje:
Mert a tudosoknak jelenleg nincs birtokaban olyan szerkezet,amivel be lehetne oket merni,azonositani.
2013. febr. 25. 12:46
 40/86 anonim ***** válasza:
Miért nem javul az életem minősége ha mindent megtettem, hogy jobb legyen?
2013. febr. 25. 16:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!