Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki kivancsi Isten megismereser...

Ki kivancsi Isten megismeresere? Nem vallasos megkozelitesbol!

Figyelt kérdés
Sokaig kerestem Istent,meg vegul megtalaltam ot.Pontosabban o talalt meg engem.Elore is mondom,hogy keresztenyek,vagy mas vallas tagjai keruljek ezt a kerdest,mivel nem szeretnenk vitat,csak nyitott elmeju emberek valaszoljanak,kerem.Aki ezt megszegi,annak a valaszat kitoroltetem a moderatorral.Eloszor is nem csak valaszokat,hanem kerdeseket is kerek,pl.miert engedi meg Isten,hogy..... meg ilyenek,amire az emberek kivancsiak.Szeretnek valaszolni az emberek kerdeseire,mivel en magam is kerestem azt,igy hat szuksegesnek erzem,hogy megosszam azt az emberekkel.
2013. febr. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 A kérdező kommentje:

Jó, ezt az Isten-dolgot értem. Csak 1 végső kérdésem van még: hogyan hódítsak meg egy csajt, aki tetszik...? (mert aki nem tetszik, azt könnyedén)

En nem tudom,hogy most felsz megvallani az erzeseidet,vagy valami mas oka van,mivel Isten nem mondja el senkinek a titkat,mert az szemelyes dolog,en meg nem tartom jo dolognak mas utan kutakodni.

Erre szerintem barki megmondhatta volna a valaszt:bokolj neki,flortolj,vidd el vacsorazni,stb...ha felsz kezdemenyezni,akkor le kell gyurnod a felelmedet,es beszelgess vele.Kozeledj fele lassan.Attol meg ne csuggedj el,hogyha visszautasit.Tiszteld a szabad akaratat,ne akard magadra eroszakolni,majd o dont.Ennyi.Lepned kell.Aki fel,nem el.Hidd el,ha meg el is utasit,tudnod kell,hogy barmikor megerdemelnel egy szerinted jobbnak tartott lanyt is.Mivel mindent megerdemelsz,nem vagy meltatlan semmire.

Kedves Kérdező!

Nekem a következő kérdéseim vannak.

- Mi az élet célja?

- Hogyan lehet elérni Istent?

- Ha mi lelkek vagyunk,akkor mik azok a tulajdonságok, amelyek minden lelket jellemeznek?

- Van-e olyan szentírás, ami mindent leír róla, és melyik az?

Köszönöm szépen a válaszokat!

1.Az eleted ertelme az,hogy felfedezd es ujra megteremtsd az,Aki Vagy.Egyetlen cel letezik az eletedben csupan,ez pedig a legteljesebb dicsoseg megtapasztalasa.Ha mindig a szeretetbol fakado tettet valasztod,akkor a teljes dicsoseget megtapasztalod annak,Aki Valojaban Vagy,es Aki Lehetsz.

2.Isten sokfelekeppen tud hozzad szolni.Eloszor is tud gondolatok es erzelmek utjan is szolni hozzad.Isten neked kuldott gondoltait ugy tudod megkulonboztetni,hogy Isten gondolatai mindig oromet,szeretetet es igazsagot tartalmaznak.Ami ettol kevesebb,az nem Istentol van.

Tud Isten szavak utjan is szolni hozzad,csak az a gond,hogy Istent megkotne a szavak korlatozottsaga.A szavak nagyon megbizhatatlanok.Nezd csak meg a bibliat.Annyira elferditettek Isten szavat,hogy valosagos haboruk alakultak ki Isten neveben.Kerkedtek es fenyegetoztek Isten szavaval.Megmasitottak azt.A szavakat konnyen felreertelmezhetik,es konnyen megmasithatjak.Ez a gond,es ezert szol Isten ritkan szavak utjan az emberekhez.

3.Minden lelek egy.Egyik sem fejlettebb vagy jobb a masiknal,es ez alol Isten sem kivetel.Mindegyiknek egy celja van.Mindegyik lelek Isten kicsinyitett masa.Mi magunk is Istenek vagyunk,es most nem tulzok,egyenrangu Istenek vagyunk Istennel.

4.Nincsen,es azert nincs,mivel az idok soran mindig megmasitottak az irasok szavait.Bar a mai profetakra erdemes felfigyelni,es most nem magamra celoztam.

A masik valaszolonak:

1, Halálunk után mi történik velünk?

Az,amit a lelkunk akar.Ha fel akar tamadni,fel fogunk tamadni (Jezus!).Ha masik testbe akar menni,masik testbe fog menni.Ha 300 evig ebbe a testbe akar maradni,300 evig fog benne maradni.Igazabol amikor meghalunk,akkor mindig oda kerulunk,amibe hitunk szerint kerulnenk.Vagyis pokolba,mennybe,nirvanaba,csodaorszagba,Atlantiszra,amiben hittunk..hallottatok mar esetekrol,hogy emberek visszatertek a halalrol,de mindenki mast mondott odaatrol?Valaki keresztenyseget mondta igaznak,valaki az Iszlamot,a katolicizmust,stb...es mind ezt azert,mert abban hittek,hogy halaluk utan ez meg ez fog velunk tortenni.Mert mi teremtjuk meg a sajat valosagunkat,a halaluk utan is.

Meg tobb is lesz,de most se idom nincs,es sok kerdest meg nem is kerdeztem meg.Szoval holnap megint elkezdem.Koszonom.

2013. febr. 21. 22:06
 22/86 anonim ***** válasza:
Fú, bocs hogy így megborítottalak, de rengeteg kérdésem van. Sokukra én is tudom a választ, de önigazolás képpen jó mástól is hallani, mert így megbizonyosodhatok abban, hogy az én csatornám is jól működik. Ennek fényében ha akarod leredukálom a kérdések számát a számomra leg fontosabbakra. Köszönöm a fáradozásaidat.
2013. febr. 22. 01:45
 23/86 anonim ***** válasza:
Szia, igazából jó lenne minden kérdésre választ kapni úgyhogy kiötlöttem valamit: Elég ha egyszerre csak 10 kérdésemre válaszolsz aztán megszakítva azokéra is tudsz reagálni akik közben utólag becsatlakoztak a kérdezők közé. Majd folytathatod onnan ahol abbahagytad. Mit szólsz?
2013. febr. 22. 04:43
 24/86 A kérdező kommentje:
Jolvan,csinaljuk ugy :)
2013. febr. 22. 12:43
 25/86 A kérdező kommentje:

Szoval,az elso kerdesedre meg annyit,hogy reikarnacio letezik.De nem ugy van,hogy millioszor ujjaszuletunk,es utana a menybe-nirvanaba,vagy hova kerulunk,hanme ez egy vegtelen folyamat.Orokke es orokke uja fogunk szuletni nincs megallas,mindig uja fogunk szuletni.Biztos hallottal mar torteneteket emberekrol,akik tobszaz evig eltek.Nos,ez is lehetseges,hogy sokaig eljunk,es sok civilizalt vilagnak,sokkal civilizaltabbak mint a foldi emberek,olyan lakoi vannak,akik sokszor orokke elnek a testukben,vagy "meghalnak" es atmennek egy masik testbe,egy kevesbe fejlett vilagba,pl.a fold,es tanitokka,mesterekke lesznek.Sok civilizalt foldonkivuli megtanulta,hogyan kell a testet-szellemet-lelket osszehangolni,es tudjak,hogy mikor kell a fizikai testuknek meghallni,megtanultak ossszhangban elni.Azok a foldonkivuliek megtanultak,hogy minden lehetseges.Megtanultak,hogy ami a "mesekben" es a legendakban szerepelnek,nem csak puszta abrandok,hanme megvalosithato dolgok.

Mi is elhetunk majd tobbszaz evekig,ha megtanulunk osszhangban elni,nem szennyezuk a levegonket,mindenkit egyenloen fogunk kezelni,egeszseges eteleket fogunk gyartani,nem oljuk meg magunkat cigarettaval,drogokkal es alkohollal,es mindig a szeretet szerint fogunk cselekedni.Mikor minden eloleny megtanulja,hogy a celunk az eletben,hogy mindig ugy cselekedjunk,Akik Vagyunk.Mert szeretnunk kell egymast.

Akar fel is tamadhatunk,ha ugy kivanjunk.Jezus peldaul egyben elt mind testevel,mind a szellemevel,es mind a lelkevel.O megtanulta a teljes szeretet aterzeset,es atadasat azt masoknak.Azert jott o a foldre,hogy megtanitsa az embereket a szeretet osvenyere.Ha a mai napig mindenki Krisztus tanitasai szerint elne,nem lenne semmi gond a Foldon,csak hat,ismerjuk a sajat emberi termeszetunket,szeretunk mindent a sajat izlesunk szerint alakitani.Igy ferditette el minden egyes "kereszteny" egyhaz Jezus tanitasat a sajat szajize szerint alakitani.Es ezt pedig Saul Rabbi,vagy mas neven Pal "apostol" kezdte el.

Jezus kuldeset azert vallalta be,vagyis keresztre fesziteset es feltamadasat,hogy az emberek megismerjek a szeretet utjat,es hogy mindenhol ismert legyen tanitasa,hogy majdan az emberek majd tudjak,hogyan kell cselekedni,hogy megtalaljak Istent,es onmagukat.Igy hat az irigy emberek megfeszitettek,o pedig feltamadt,hogy bebizonyitsa tanitvanyainak tanitasai hitelesseget.Aztan,visszament a "mennyorszagba",es ujra reikarnalodott.

Halalunk utan lehetosegunk lesz barmire,amit akarunk.Ha golfozni tamad kedvunk,golfozni fogunk.Ha a csaladtagjainkal akarunk lenni,akkor veluk leszunk.Addig idozhetunk ott a menybe,ameddig akarunk,elbeszelgethetunk Istennel,stb...amit akarunk,DE,majdan egy uj testet kellesz oltenunk,hogy ha megvilagosodtunk elozo ebben az eletunkben,akkor tanitok lehetunk ebben,vagy a masik eletunkben.Es ez igy fog menni,megnem minden eggyes leny a vilagmindensegben felismeri onmagat,es mindenki "megvilagosodik" az univerzumban.

2, Lehetséges e hogy mindenkinek egy egy számára kialakított menyországba érkezzen ahol az o elképzeléseihez alakítottak mindent, hogy ne legyen idegen a hely?

Erre mar megadtam a valaszt az elozo valaszomban.

3, Lehetséges e személyesen találkozni a teremtovel úgy, hogy felvesz egy számomra legmegfelelobb alakot, természetesen halálom után és elbeszélgethetünk e vele a bennünk felmerült kérdésekrol?

Igen.

4, Léteznek e az Akasha tekercsek vagy krónikák?

Ezek a tekercsek csak amolyan jelkepek.Az igazi tudas bennunk van.A lelkunk mindenttudo.Ha meditalunk egy-egy kerdesen,akkor megkapjuk ra a valsszt,vagy ha kapcsolatba lepunk Istennel,akar tole is megkerdezhetjuk.Nyugodtan.De erre a konyvtarra es tekercsekre igazan semmi szukseg,mivel ott vagyunk mi,es Isten.Ezek inkabb csak amolyan jelkepek.

5, Melyik az a vallás amely a legközelebb van a valósághoz?

Mar mondtam 3-szor,hogy nincs.Nincsen olyan,mivel sok tanito mindig mas dologrol tanit,es nem mindenrol.A tanitok osszessegenek a tanitasai,bar azok nagy reszet mar atirtak,az en "tanitasom",es a tobbi mester tanitasai.Hogy hogyan tudjuk az igazi es hamis tanitot megkulonboztetni?A szavai es cselekedetei.Az igazi tanitas mindig a teljes szeretetrol szol,hogy mindenit szeressunk.Az igazi tanitonak a szavai a szivunk melyere hatnak,es cselekedetei sohasem eroszakosak,hanem turelmes,kedves,es szeretettel teli.

6, Valóban megérett az emberiség eme tudás felszínre hozásához amit rajtad keresztül közöl velünk a teremto?

Mindenki megerdemli,hogy a tudast megkapja,akar altalam,akar valaki mas altal.Tudom,hogy erted,es hogyha Isten itelkezne,akkor szerintem egyaltalan nem tanita tobbet profetak vagy tanitok altal,mivel ott volt Jezus,tobb ne is kellene,ha ra nem hallgattunk,akkor senkire se fogunk.DE,Isten sohasem itelkezik,ezert mindig ad nekunk meg egy eselyt,es mindig is adni fog azoknak,akik kerik,akarhany tanitot is keljen kuldjon,es akarhanyszor is kelljen tanitani ugyanazt,noha mindig megvaltoztajuk a tanitast,Isten mindig ad "friss" adagot,es mindig egyre tobbet fog nektek tanitani kulonbozo tanitok altal.

7, Milyen fajta meditációs technikával léptél vele kapcsolatba?

Ez egy teljesen lenyegtelen dolog,meg is mondom miert.Nincsneke kulon modszerei annak,hogyan lepjunk kapcsolatba Istennel.Amirol elhisszuk,hogy kozelebb visz minket Istenhez,az mukodni fog.Ha azt hisszuk,hogy ha minden nap 10-szer elmondjuk a rozsafuzert,es Isten majd szolni fog hozzank,akkor az fog tortenni,ha teljes a hitunk.Ha elhisszuk,hogy egy szalamis szendvics eves kozelebb hoz minket Istenhez,mukodni fog.Csak higyjunk benne,es sikerul,akarmibe is fogunk,hogy beszeljunk Istennel.De hogy ne hagyjalak valasz nelkul,elarulom,hogy lutosz ulesben meditaltam.De nehogy te is elkezd ezt csinalni,csinald azt,amirol gondolod,hogy mukodni fog.Mit gondolsz,mi fog kozelebb hozni?Csak te tudod,ahogy Jezus mondta:Legyen meg a te akaratod!

8, Ha nincs se jó sem pedig rossz, csak megtapasztalás, akkor tök mindegy hogy éljük az életünket? Nincs büntetés az okozott károkért másoknak?

Isten nem foglalkozik azzal,hogy mit csinalunk ebben vagy majd a kovetkezo eletunkben.Azt csinalunk,amit akarunk.Es nem,nincs buntetes az okoztt karokert,de mindennek kovetkezmenye van.

9, Honnan tudjuk azt hogy amit itt leírsz mind a teremtotol van? Esetleg saját gondolataidat is belefuzöd, így pedig már sérül az üzenet, hisz senki sem lehetb elég objektív ebben a helyzetben, nem igaz?

Nem muszaly hinni nekem,akar most is elmehetsz innen.De onnan ismered meg az igazi tanitot,hogy szavai mindig az igazsagot szoljak,es lenyugoznek szavai,szivedig hatol tanitasainak minden betuje.Ha ezek kozul egy legalabb igaz,akkor igaz az en bizonysagom is Istenrol.De ha nem,akkor ne higyj nekem.

10, Van valami közöd "Rejtett kézhez"?

Az igazat megvalva,eletemben nem hallottam rola.

2013. febr. 22. 16:35
 26/86 anonim ***** válasza:

Köszi a válaszokat. Két dolog lenne még: Korábban volt egy kérdés amire még nem adtad meg a választ, lehet elsiklottál felette: Létezik e evolúció. Asszem így hangzott. A másik pedig ha érdekel valakit rejtett kézzel való beszélgetés itt megtalálható:

[link]

2013. febr. 22. 17:03
 27/86 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, vagyis inkább kérdést váró...:)

Kérdésem lenne hozzád.

Miért van a dolgoknak következménye, ha úgy is mindegy az "Istennek", hogy ki mit csinál, hacsak nem azért, hogy az a bizonyos érzés(mérhetetlen szabadság, boldogság, a Mindenség érzése, stb.), amit Isten alapvetően birtokol, meg legyen tanítva, át legyen adva az individuumoknak, hogy ők is érezhessék?

Nem lehet esetleg, hogy nem mindegy Istennek, már csak azért sem, mert ez az Isten, ahogyan leírod, egy Osztatlan Entitás, hiszen minden Önmaga, s semmi nincsen rajta kívül?

Nem lehet talán az, hogy végső soron, az univerzális értelemben vett rossz pontosan az, amikor valaki nem a komplett Egészért létezik, amikor valaki magát elkülöníti tudatban, s ezzel a magatartással gyakorlatilag bomlassza az egységet? Ebből kifolyólag pedig értelemszerűen az a Jó, ha valaki teljes tudatában együttműködik azzal, ami létezik, tehát Istennel?

Nem lehet, hogy maga a rossz jelenléte is pontosan az a bizonyos viszonyítottság miatt van jelen az emberi életben, amiről meséltél? Nem lehet, hogy a következmények direkt ezért vannak a gondolatokra, szavakra, tettekre, hogy ezt észre vehessék az emberek?

Nem lehet, hogy amiket most kérdeztem Te is így gondolod, csak meglehet, hogy nem ilyen szavakkal adtad át?

Mellesleg dicső dolog eképpen segíteni az embereknek...lesznek akik horogra akadnak. Szavaid pedig összhangban állnak az Isteni Elvvel, Igazsággal, ez meglátszik. De szólok, hogy akadni fog olyan is, akinek csak csiklandozza a fülét az a tudat, hogy Te kommunikálsz az Istennel, ami ugyebár ÖNmagad VALÓsága, s csak személyes kis megnyugtatása érdekében tesz fel Neked kérdéseket, hogy kicsinyes önmaga kielégüljön, mert per pillanat egyáltalán nem az hajtja, hogy Isten teljes valójával azonosuljon.

Amúgy Te mennyire vagy nyitott elme? Lenne számodra valamim, ha érdekel, és van időd kicsit olvasni.

ui.:Nyugodtan ellenőrizz le, nyugodtan kérdezz rá Mélyebb Valódnál, hogy érdemes e szavaimon elgondolkodnod, hogy érdemes e Velem foglalkoznod...s mihelyst megvagy ezzel, bátran jelez mi lett az eredmény...Istentől a választ úgy is megkapod. :)

üdv

28/F

LastOne.Left

2013. febr. 22. 19:00
 28/86 anonim ***** válasza:

Egy másik kérdésem lenne még, bár könnyen megeshet, hogy nem biztos, hogy jól adtad át az Isteni Gondolataid.

De ha ennek a Mindennek nem volt viszonyítási alapja, akkor hogyan tudott "teremteni", amikor a teremtés-nemteremtés volt benne jelen? Hogyan tudta mit kell tegyen, amikor amikor nem tudta azt, hogy mi az amit nem tesz vagy tesz?

Nem lehet, hogy tökéletesen tisztában volt azzal, amit tud, és ez a megjelenítés a benne milliárd*milliárdnyi "lélek" miatt történt, hogy végül is tudását megossza? Nem lehet, hogy az Önmaga megtapasztalása igazából azért "jött" Neki ötletként, hogy a benne megannyi lény tapasztalhassa meg, amiknek ugye Ő biztosítja a terepet?

üdv

28/F

LastOne.Left

2013. febr. 22. 19:22
 29/86 anonim ***** válasza:

LastOne.Left-nek:

Szia, nekem is elküldhetnéd azt az olvasnivalót amit említettél a lérdezőnek. Felkeltette az érdeklődésem...

Köszi

2013. febr. 23. 06:04
 30/86 anonim ***** válasza:
Bocs de már egyre türelmetlenebül várom a válaszokat, remélem nem felejtettél el.
2013. febr. 24. 00:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!