Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki kivancsi Isten megismereser...

Ki kivancsi Isten megismeresere? Nem vallasos megkozelitesbol!

Figyelt kérdés
Sokaig kerestem Istent,meg vegul megtalaltam ot.Pontosabban o talalt meg engem.Elore is mondom,hogy keresztenyek,vagy mas vallas tagjai keruljek ezt a kerdest,mivel nem szeretnenk vitat,csak nyitott elmeju emberek valaszoljanak,kerem.Aki ezt megszegi,annak a valaszat kitoroltetem a moderatorral.Eloszor is nem csak valaszokat,hanem kerdeseket is kerek,pl.miert engedi meg Isten,hogy..... meg ilyenek,amire az emberek kivancsiak.Szeretnek valaszolni az emberek kerdeseire,mivel en magam is kerestem azt,igy hat szuksegesnek erzem,hogy megosszam azt az emberekkel.
2013. febr. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 A kérdező kommentje:

Jolvan emebrek,akkor fogjunk is bele :)

De elotte egy dolgot szeretnek kerni mindenkitol,aki erre tevedt:

1.Elismerem,hogy nem volt helyes dolog kizarni innen a vallasosokat,elnezest kerek,de ha most minden vallasosnak elkezdenek magyarazni,akkor mindenki kulon velemenyen lenne,hazug lennek,bibliai parbaj lenne,szoval,teljesen mindegy,mit mondanak,attol meg nem hinnenek nekem.DE,A NYITOTT ELMEJU VALLASOS EMBEREK NYUGODTAN BECSATLAKOZHATNAK.Ennyit szeretnek kerni.

Jolvan,kezdjuk:

"Akkor az az első kérdésem, hogy miért teremtette Isten a világot?

(ha ő teremtette)"

Igen,o teremtette a vilagot.Hogy miert,az mar bonyolultabb,de van idonk.

Eloszor is,kezdjuk az ugymond "teremtessel",a nagyon-nagyon nagyon regi,milliard es milliard evvel ezelotti idokre.

Jolvan,az egyik kerdezo keresere megprobalom ezt a reszt ekezetesn irni,de nagyon kenyelmetlen,ezert csak ezt a reszt irom le:

kezdetben volt a Minden, és nem volt semmi más. Ám a Minden nem ismerte önmagát -mert nem volt semmi más. Ilyenformán a Minden sem volt, nem lehetett, minthogy másnak a hiányában semmi nincs.

Ez az az egyetemes van-nincs, lét-nemlét, amelyről az idők kezdete óta beszélnek a misztikusok.

A Minden ugyan tudott önmagáról - ez azonban nem volt elég, minthogy mindez csak elméleti ismeret, nem gyakorlati tapasztalat. Önmaga megtapasztalására sóvárgott, mert tudni akarta, mi az, amit oly pompásnak, oly dicsőségesnek érez. Ez azonban lehetetlennek bizonyult, minthogy a „pompás" vagy „dicsőséges" szavak csupán viszonyított jelzők. A Minden nem tudhatta, mit érez pompásnak és dicsőségesnek, ha nem nyilvánul meg. Ha nem tudja, hogy micsoda nem, ha nem tudja, hogy milyen nem, fel sem merülhet a micsoda és a milyen kérdése.

Az egyetlen, amit a Minden biztosan tudhatott, hogy nincsen semmi más. Így viszont soha nem ismerheti meg magát egy Önmagán kívül álló viszonyítási pontból. Egyetlen viszonyítási pont létezett - odabent. A „lét-nemlét". A Vagyok-Nem vagyok.

Így a Minden úgy döntött, hogy tapasztalati úton is megismeri önmagát.

Ez az energia, a színtiszta, láthatatlan, hallhatatlan, megfigyelhe-tetlen, következésképp mindenki más számára megismerhetetlen energia úgy döntött, hogy megtapasztalja Önmagát, mint Mindenek teljes dicsőségét. Ráébredt, hogyan létesíthet viszonyítási pontot Önmagán belül.

Úgy érvelt, hogy Önmaga bármely része szükségszerűen kevesebb az egésznél, és ha ilyen módon részekre osztja Önmagát, minden rész - lévén kevesebb az egésznél - kívülről tekinthet Önmaga többi részére, és láthatja a pompáját.

Így osztotta fel magát a Minden - és vált egyetlen dicsőséges pillanatban ezzé és azzá. Ez volt az első alkalom, hogy egymástól bizonyos távolságban, mégis egyidejűleg létezett ez és az; és ami lérehozta, az egyikkel sem volt azonos ezek közül.

Ilyenformán egyszeriben három alkotóelem jött létre: ami itt van, ami ott van, és az, ami nincs sem itt, sem ott - de aminek mégiscsak muszáj léteznie, hogy létezhessen az itt és az ott.

A semmiben rejlik a minden. A nem-térben rejlik a tér. A mindenben rejlenek a részek.

Ezt a semmit, ami mindent tartalmaz, egyes emberek Istennek nevezik. Ez a megállapítás azonban nem egészen pontos, mert azt sugallja, hogy van valamiféle isten, aki nincs. Ám Én Vagyok Minden - minden, ami látható, és minden, ami láthatatlan -, így a meghatározás Rólam, mint a Nagy Láthatatlanról, a nem köznapi értelemben vett Semmiről (a felfoghatatlan teljességről), vagy a Köztes Térről, mely lényegében a keleti misztika meghatározása Istenről; semmivel sem pontosabb, mint Isten gyakorlatias nyugati meghatározása, mely szerint Isten minden, ami látható. Azoknak helytálló az értelmezése, akik úgy tartják, hogy Isten Minden, Ami Van, és Minden, Ami Nincs.

Az „itt" és az „ott" megteremtésével lehetővé vált Isten számára, hogy megismerje Önmagát. E nagy robbanás pillanatában Isten megteremtette a viszonyítást és a viszonylagosságot - a legnagyobb ajándékot, melyet valaha is adott és adhatott Önmagának. Ilyenformán a kapcsolat a legnagyobb ajándék, amit Istentől kaptatok, később részletesen is megbeszéljük.

Így keletkezik a Semmiből a Minden - alapvetően spirituális esemény, mely mellesleg (a kiindulópontjától eltekintve) tökéletesen egybeesik a tudósaitok által „Big Bang"-nek nevezett elmélettel.

Ezeknek az elemeknek a megmozdulásával és száguldásával létrejött az idő. Valamely dolog először itt volt, aztán oda került - és szükségképpen mérhető lett az az időtartam, amíg eljutott innen oda.

Az Én (vagy mint egyes filozófusaitok mondják: az Önvaló) látható részei kezdték egymáshoz viszonyítva, meghatározni magukat, és ugyanígy tettek a nem látható részei is.

Isten tudta, hogy a szeretet létezése - és önmaga megismerése a tiszta szeretetként - maga után vonja, hogy léteznie kell az ellentétének is. Így hozta létre Isten a szeretet tökéletes ellentétét, amit félelemnek hívnak. És abban a pillanatban, hogy létrejött a félelem, a szeretet is megtapasztalhatóként létezhetett.

A kettősségnek, a szeretetnek és az ellentétének erre a megteremtésére utalnak az emberek különféle mitológiáikban, mint a gonosz születésére, Ádám bukására, a Sátán lázadására és így tovább.

És ahogy megszemélyesítitek a tiszta szeretetet egy Istennek nevezett alakkal, ugyanúgy személyesítitek meg a félelmet az ördögnek nevezett alakkal.

Ezen esemény köré aztán meglehetősen bonyolult mitológiákat dolgoztatok ki háborús és csatajelenetekkel, angyali katonákkal és ördögi harcosokkal, a jó és a gonosz, a fény és a sötétség erőivel.

Az ilyen legenda az emberiség első kísérlete értelmezni és továbbadni azt a kozmikus eseményt, melynek a emberi lélek titkon a tudatában van, ám amelyről az elme éppen csak sejdít valamit.

Miután a mindenséget Önmaga felosztott változataként fogta fel, Isten színtiszta energiából létrehozta mindazt, ami mostanság létezik -mind a láthatót, mind a láthatatlant.

Más szavakkal, nemcsak a fizikai világegyetemet teremtette meg, hanem a metafizikai mindenséget is. Istennek az a része, mely a Vagyok-Nem vagyok egyenlőség második felét alkotja, ugyancsak végtelen számú, az egésznél kisebb egységre robbant. Ezeket az energiaegységeket nevezitek elemeknek. Bizonyos vallásos legendáitok ezt úgy fejezik ki, hogy „lstenatyá"-nak sok-sok szellemgyermeke van. Ez az élet megsokszorozására vonatkozó emberi tapasztalat kivetítése, mely többé-kevésbé a tömegek számára is kézzelfoghatóvá teszi a „Mennyei Királyság" megszámlálhatatlan szellemének hirtelen megjelenését: a létezés lenyűgöző sokféleségét.

A legendáitok ezúttal nem is állnak olyan távol a teljes valóságtól -mert bizony ez a végtelen számú szellem alkotja az Én teljességemet, kozmikus értelemben tehát kétségtelenül az ivadékaim.

Önmagam felosztásának isteni célja az volt, hogy elegendő részt hozzak létre Magamból - Önmagam megtapasztalására. Egyetlenegy út nyílik a Teremtő számára, hogy Teremtőként megismerhesse Önmagát: ha teremt. Így hát Önnön végtelen számú részeim mindegyikének (valamennyi szellemgyermekemnek) megadtam ugyanazt az erőt, mellyel Én Magam rendelkezem: a teremtő erőt.

Ez az, amit a vallásaitok úgy fogalmaznak meg, hogy az ember „Isten képére és hasonlatosságára" teremtetett. Nem arról van szó, mint egyesek vélik, hogy a fizikai testünk hasonlatos (bár Isten természetesen bármilyen fizikai formát felölthet). A lényegünk azonos. Bizonyos értelemben ugyanabból az „anyagból" vagyunk. Ugyanazokkal a tulajdonságokkal és képességekkel, mindenekelőtt a teremtés képességével, hogy fizikai valóságot hozzunk létre a „puszta légből".

A te megteremtéseddel, szellemi gyermekem, az a célom, hogy megismerjem magam, mint Istent. Ezt csakis rajtad, rajtatok keresztül tehetem meg. Így hát elmondható (és el is hangzott már számtalanszor): az a célom számodra, hogy ismerd meg önmagadban Istent.

Hihetetlenül egyszerűnek látszik, ám roppant összetett feladat -mert egyetlen út nyílik előtted, hogy Istenként ismerd meg önmagad: először ismerd meg önmagad, mint nem-Istent.

Remelem,megertitek.Ezt igy,szorol szora mondta nekem Isten,bar mondatonkent mondta,es lassan haladtam,de vegulis megvolt.

Jolvan,akkor haladjunk a kovetkezore:

1, Melyik az igaz vallás a sok közül?

Nincsen igaz vallas.Az igaz vallas gyakorlatilag az osszes vallas egybeveve,plusz az amit most mondok,illetve mondott sok tanito.

2, Létezik e reinkarnáció?

Igen.

3, Az embert valóban léleknek teremtette először az Isten, vagy már alapból hús-vér testnek?

Leleknek eloszor.Ugy csinalta Isten,hogy eloszor a kezdetek kezdeten milliard es milliard lelket teremtett,azutan azokat,nem szoszerint ertsd,"szetszorta" oket kulonbozo elo sejtekbe.

4, Miért van annyi szenvedés a földön?

Nem csak itt van szenvedes,mas bolygokon is.

1.Ez nem Isten hibaja

2.Isten szabad akaratot adott nekunk,tehat nem erdekli,hogy mit csinalunk.Azt teszunk,amit akarunk,mert ez az igazi szabadsag,kovetkezmenyektol fuggoen.

3.Az ember helytelen viselkedese,gyulolkodese,kapzsisaga,es kornyezetrombolasa miatt.

5, Miért teremtette Isten a Drogokat? Mi célja volt velük? Valóban rosszak e, vagy csak mi gondoljuk így?

Isten soha nem teremtette meg a drogot,csak mi hasznaljuk a kulonbozo novenyeket kabitoszernek.

Az,hogy rosszak e,hat,az egeszsegnek bizonyosan,de elotte le kell szogeznunk valamit,es ezt mindenkinek mondom:

Nem letezik helyes vagy helyetelen.O nem itelkezik senki felett.Magyarant azt csinalunk,amit akarunk,viszont a tetteinknek kovetkezmenyei is vannak.Olyan dolog,mint amikor egy szabad orszagban vagy (pl.Amerika) es az a torveny,hogy azt csinalsz,amit akarsz,de a tetteidnek kovetkezmenyei is lesznek.Nem feltetlenul rossz tortenik veled,ha lopsz,es nem feltetlenul jo sem.A tetteinknek szimplan kovetkezmenyei vannak,az pedig a (nevezzuk igy) "karmat" pedig nem erdekli,hogy valamit kozvetlenul jonak,vagy rossznak minostunk,a karma a cselekedeteinkre valaszol.A karma igazabol nem azt jelenti,ha rosszat csinalsz,rossz tortenik veled,hanem hogy mindennek kovetekzmenye van.

6, Hogyan fogadjuk el az olyan embert aki megbánt, egsért minket, azaz, hogy bocsássunk meg neki ha vét ellenünk?

Biztos csinaltunk mar mi is valami olyat mas ellen,amit a masik szemely kifejezetten nem kedvelt.Biztos mi is gyuloltunk mar valakit.Tehat,eloszor magunkba nezzunk bele,es meglatjuk,hogy mi is vetettunk es mar valaki mas ellen,es megis bocsanatot nyertunk (mar ha),szoval ugyanugy bocsassunk meg a masiknak,mintha onmagunkat latnank a masik szemelyben.

Masodszor pedig,mindenki egy.Ez nem csak jelkepes dolog,komolyan mondom.Mindenki egy.En es ti,egy szemelt vagyunk,tobb reszre szakadva.En es Isten,ti es Isten,mi es Isten:egyek vagyunk mindorokre.Tehat hogyha a masiknak megbocsatunk,magunknak bocsatunk meg (ne ertsetek felre!),hogyha masnak segitunk,magunknak segitunk.Magunkal teszunk jot,ha masokkal teszunk jot.Tehat mind nekem,mind nektek hasznotok van abbol,hogyha pl.segitek nektek valamiben.Mivel nekem jo lesz tole a lelkiismeretem,es jol fogok aludni (:P),ti nektek meg konnyebb let a munka.Valahogy igy lehetne fogalmazni.

7, Valóban van neve mint azt ahogy a Jevova tanui állítják és ha igen mi az?

Igazabol Isten barminek lehet nevezni.Mivel Isten minden,amit latunk,ebben az esetben Istent hivhatnank sonkas szendvicsnek is.Ezert van mind kulonbozo kulturaban mas neve.Szolitsuk ugy,ahogy jol esik.

8, Igaz az, hogy egy butább ember fejletlenebb leklet takar?

Nem,egyalatalan nem igaz.Es olyan sincs,hogy fejletlenebb lelek.Minden lelek egy szinten van.

2013. febr. 20. 22:29
 12/86 A kérdező kommentje:

9, Van e jelentősége a különböző nyelveknek? Gondolok itt arra, hogy a magyar 100x kifejezőbb, finomabb, értelmesebb, mint mondjuk az angol?

Nincs.Egyaltalan nincs.Egy nyelv csak egy nyelv,attol mert szebb,attol meg nem jobb.

10, 2012, dec 21-el valóban átléptünk az aranykorba?

Minden nap szent,es minden nap egyedi,potolhatatlan.Tehat,ha ugy tetszik,minden nap "aranykor" van.Minden nap van lehetoseg a valtoztatasra,csak tolunk fugg.Egy uj aranykort is csinalhatunk,ha szeretnenk,minden tolunk fugg.

11, Jézus valóban Isteni eredetű, hatalmú mint ahogy gondolom, vagy olyan mint ahogy a Jehovák lefestik: Isten fia, de nincs isteni ereje?

Igen,Jezus Isten profetaja,az emberek tanitoja volt.Csakhogy az idok soran annyira elferditettek a szavait,hogy manapsag mar szinte keptelenseg megtudni az igazi tanitasai teljes gyujtemenyet.

Mindannyain Isten elsoszulott fiai es leanyai vagyunk,Jezus lelke is akkor teremtetett,mint a mienk.Mindannyian kepesek vagyunk mindarra,amire Jezus kepes volt.Tobbre,akar ezerszer tobbre is.Es tovabbmegyek:minden olyanra is kepesek vagyunk,amit Isten meg tud csinalni,ha van hitunk.

12, Meddig csúszhatunk még lefele a lejtőn, mikor lesz az mikor már látja Isten, hogy egyedül nem megy az embereknek és kicsit megsegíti őket?

Isten mindig es mindenkor adja a jotanacsait az embereknek,de nem fogja rankeroszakolni az akaratat.

13, Még mindig a zsidó nép a kiválasztott, vagy már rég elbuktak a háborúskodásukkal? Volt valaha kiválasztott nép, vagy csak ők maguk(a zsidók) tették bele ezt a bibliába? Mert nem hinném, hogy Isten különbséget tenne ember és ember közt, de mond meg te!

Minden eloleny "kivalasztott" leny.Istennek nincsenek megkulonboztetesei.Isten nem azt mondta,hogy ok a kivalasztottak,hanme megadta azt,amit akartak:a kinyilatkoztatast,hogy mit kell tenniuk ahoz,hogy megismerjek mind Isten,mind onmagukat.Csakhat,tudjuk a tobbit.A rabbik ezeket az irasokat szepen a maguk hasznara forditottak,sajat ertelemzest adva mindig,es tobb reszt hozzaadva a bibliaba,ezert alakultak kulonbozo rendek,esszenusok,szaddaceusok,irastudok,farizeusok,stb......

14, Konkrétan 3 vallás létjogosultsága érdekelne: Hit gyülekezet, Szcientológia, Jehova tanui --> Ezek a vallásoknak van valami haszna értelme létjogosultsága, vagy csak butító vagy kapzsiság szándékkal megalkotott szekták?

Nem mondanam butito szektaknak,bar a Jehova tanuira raferne ez a kifejezes,inkabb egy ujabb iranyzatok,teljesen uj ertelmezesekkel.Ennyi.Mondjuk a hiresztelesek a JT-sok sotet oldalarol nem kitalalt tortenet.

15, Honnan tudhatja valaki, hogy az amiben hisz valóban az Istennek tetsző és hozzá vezető vallás vagy hit? Hisz mindenki azt állítja a saját vallásáról, hogy az az igazi...

Az emebrek sokszor tetszes szerint,vagy szovegeles,szent konyvek altal ter egy hitre.Az igaz valals bennunk,nem korulottunk van.Igy lehet megismerni.Meditaljunk.Ez egy jo tanacsa Istennek.De nem kell mindig egy helyeben uldogelnunk,nem csak ulo-meditacio letezik.Van masmilyen.Allo meditacio,setalo meditacio,stb..Meditacio altal megismerhetunk mindent.Elmelkedes es meditacio,ez a ket dolog fontos.

Az pedig,hogy mindenki maganak vallja az igazat,termeszetes dolog,mindenki ragaszkodik ahoz,amivel teletomtek a fejet.A tapasztalatok a fontosak.Hogyha a tapasztalatok elter Istenrol attl,amivel a tanitoitok es szent kony

2013. febr. 20. 22:29
 13/86 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint a panteizmus az igaz?
2013. febr. 20. 22:59
 14/86 A kérdező kommentje:
Csak reszben.Minden vallasnak van egy resze,ami igaz.A pantezimus is egy pelda erre.
2013. febr. 21. 00:15
 15/86 A kérdező kommentje:
Tovabbra is varom a kovetkezo kerdeseket. :)
2013. febr. 21. 00:16
 16/86 anonim ***** válasza:
Jó, ezt az Isten-dolgot értem. Csak 1 végső kérdésem van még: hogyan hódítsak meg egy csajt, aki tetszik...? (mert aki nem tetszik, azt könnyedén)
2013. febr. 21. 07:56
 17/86 anonim ***** válasza:
Brilliáns, egyszerűen brilliáns amit írsz. Le esett az állam a tudásodtól. Itt vagy priviben folytassuk a kérdéseket?
2013. febr. 21. 09:24
 18/86 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nekem a következő kérdéseim vannak.

- Mi az élet célja?

- Hogyan lehet elérni Istent?

- Ha mi lelkek vagyunk,akkor mik azok a tulajdonságok, amelyek minden lelket jellemeznek?

- Van-e olyan szentírás, ami mindent leír róla, és melyik az?

Köszönöm szépen a válaszokat!

2013. febr. 21. 10:12
 19/86 anonim ***** válasza:

Bocs de már nem tudtam kivárni a válaszod. További kérdéseim a következők:

Bocs, de csak írtam ami eszembe jutott, nem volt időm sorva szedni, rendszerezni.

1, Halálunk után mi történik velünk?

2, Lehetséges e hogy mindenkinek egy egy számára kialakított menyországba érkezzen ahol az ő elképzeléseihez alakítottak mindent, hogy ne legyen idegen a hely?

3, Lehetséges e személyesen találkozni a teremtővel úgy, hogy felvesz egy számomra legmegfelelőbb alakot, természetesen halálom után és elbeszélgethetünk e vele a bennünk felmerült kérdésekről?

4, Léteznek e az Akasha tekercsek vagy krónikák?

5, Melyik az a vallás amely a legközelebb van a valósághoz?

6, Valóban megérett az emberiség eme tudás felszínre hozásához amit rajtad keresztül közöl velünk a teremtő?

7, Milyen fajta meditációs technikával léptél vele kapcsolatba?

8, Ha nincs se jó sem pedig rossz, csak megtapasztalás, akkor tök mindegy hogy éljük az életünket? Nincs büntetés az okozott károkért másoknak?

9, Honnan tudjuk azt hogy amit itt leírsz mind a teremtőtől van? Esetleg saját gondolataidat is belefűzöd, így pedig már sérül az üzenet, hisz senki sem lehetb elég objektív ebben a helyzetben, nem igaz?

10, Van valami közöd "Rejtett kézhez"?

11, Hogy lehet az hogy nincs fejlett és fejletlenebb lélek? Hisz az aki egész életét arra pazarolja hogy otthon ülve filmeket, néz és ki sem mozdul a szobából, annak sokkal kevesebb megtapasztalása van mint annak aki ezek után a dolgok után kutat. Tegyük fel te mint a teremtő szónoka szeriintem többet érsz mint aki nap mint nap a facebookon ül és rinyál hogy milyen sz*r az élet, meg megosztja minden percét a többivel: Most k*kilok, elmegyek a boltba, uncsizom.,. stb.

12, Mi van a fogyatékos és lelkileg sérült emberekkel, ez is a karma okozta "visszhang".

13, Halál után meddig maradhatunk a teremtővel és mikor kell reinkarnálódnunk? Vagy ez teljesen tőlünk függ.

14, Hamis e az a kijelentés, hogy minden ember azért van itt a földön mert meg kell tapasztalnia bizonyos dolgokat? Vagy mindenki csak él bele a nagyvilágba? Nem tudom elképzelni azt, hogy aki egész életét arra áldozza fel hogy másoknak jobb legyen, az nem érdemel több figyelmet, vagy egyéb "extrát" azzal szemben aki élete során csak keserűséget okozott másoknak. Egyáltalán van e értelme jónak lenni??

15, Szóval ha a teremtő rajtunk keresztül tapasztal meg dolgokat akkor míg én nem tapasztalok meg egy olyan dolgot amit még más nem tett soha az életben, addig a teremtőnek sincs fogalma arról milyen lehet?

16, Attól hogy a teremtő alkotta meg az idő, fogalmát tud benne mozogni, előre és hárta is? Mert ha igen miért nem megy el rögtön a jövőbe és tapasztalja meg az akkori nagyobb tudástszintet ahelyet, hogy velünk percről percre vánszorog az idő síkján?

17, Vannak e más dimenziók?

18, Miért van lekorlátozva a tudatunk úgy hogy ne tudjunk az emberi formától totálisan eltérő lényt kitalálni. Gondolok itt arra, hogy mindegyinek van alap tulajdonséga, lábbal közlekedik, csáppal vagy kézzel fog, szemmel lát...stb. Miért nem tudunk ettől jobban elrugaszkodni?

19, Jó e egy vallást megismerve közelebb kerülni a spiritualitáshoz, hogy onnan könnyebben elérhető legyen a teremtő, vagy okosabb a józan észre hallgatva magunktól rájönni a dolgokra? Magyarul könnyebb e elérni a teremtőt azoknak akik spiritualitással foglalkoznak mint egy olyannak aki materialista, vagy ateista?

20, Elpazarolt élet e az mikor egyáltalán nem foglalkozunk spiritualitással, csakis a körülöttünk lévő világ megfigyelésére koncentrálunk?

21, Jól gondolom e hogy aki valóban fejlődni akar nem elég spirituális beállítottságúnak lennie, tisztában kell lennie rengeteg földi szabállyal is hogy felismerje, mikor téved le a teremtőhöz vezető útról?

22, Szeretné e a teremtő, hogy Istenítsük, áldjuk és imádjuk, vagy ez számára nem igazán becsülendő dolog. Gondolok itt arra, hogy ha valakinek segítek nem szívesen hallgatom a hálálkodást és ha szívesen segítettem, szinte sért ha viszonozni akarják valamivel.

23, Léteznek e azok a lények amik számunkra misztikusak? Jeti, loch ness-i szörny, reptoid, űrlények, kísértetek?

24, Léteznek e a földön ragadt lelkek, kísértetek, szellemek és ha igen miért vannak itt?

25, Lehetséges e hogy halálunk után ne a földre szülessünk le újra hanem egy másik galaxis lényeként tevékenykedjünk?

26, Miért csak most osztod meg velünk ezt a tudást?

27, Létezik e szerencse, átok, rontás, van e értelme a kabaláknak?

28, Mióta létezik emberi faj? Ádám és Éva valóban 1000 éves koruk körül haltak meg?

29, A lelki eredetű problémák valóban kihatnak a testi szerveink működésére?

30, Van e értelme valakit meggyőzni arról, hogy az amit itt te leírsz az mind igaz és ha a teremtőhöz szeretne eljutni akkor az itt leírtak alapján próbáljon tájékozódni a világban. Magyarul, érdemes e felnyitni az emberek szemét, vagy hagyjuk hogy maguktól jöjjenek rá?

31, Miért vannak különböző bőrszínek, és nyelvek a világban?

32, Reménykedhetünk e abban, hogy később talán jobb lesz az élet itt a földön(kevesebb erőszak, béke és nyugalom)vagy csak abban bízhatunk amit MI emberek hozunk létre? Úgy értem, lesz e jobb korszak, mert ha tőlünk függ minden nem jósolok hosszú jövőt magunknak.

33, Létezik e oltalom a teremtő részéről felénk úgy, hogy nem engedi, hogy egy kósza aszteroida elpusztítsa az emberiséget ami sok ezer év alatt alakult ki? Vagy az hogy eddig életben maradtunk az csakis a véletlenen múlt?

34, Valóban létezik e asztrál test és utazás, azaz ki lehet e lépni a testünkből ideiglegesen és hogyan?

35, Mi a jobb ha magunkon segítünk és magunkat fejlesztjük, vagy ha másokért teszünk több szolgálatot és háttérbe szorítjuk a saját igényeinket?

36, Van e vagy lesz e valamiféle jutalom azok számára akik kimagasló eredményeket értek el a földön?

37, Valóban létezik a sátán rossz akarása és ő visz bele a rossz dolgokba, esetleg tud e keresztbe tenni nekünk, vagy erre nincs lehetősége?

38, Találkoztál e már életed során haszonló emberrel(ha az vagy... :) )aki ugyan úgy tudott kommunikálni a teremtővel mint te, vagy egyedül vagy? És ha egyedül vagy, nem sz*r? :)

39, Miért pont ezt a fórumot választottad a kinyilatkoztatásra? Vagy esetleg volt már korábban is ilyen beszélgetésed? Ha igen, elolvashatnánk az ott már kitárgyalt dolgokat?

40, Milyen évet írunk valójában? Vannak e csúsztatások a történelemben? Tényleg eltűnt 300 év?

41, Mi lett az atlantisziakkal?

42, Az eredeti bibliában leírtak valóban a teremtőtől származnak?

43, Van e valamely valóság alapja az összeesküvés elméleteknek?

44, Mi van a Frigy ládában? Vagy mi volt? Miért olyan fontos az a láda, és miért keresik sokan?

45, Vannak olyan dolgok amiket megváltoztattak a bibliában és nagyon erős túlzások? Tudnál néhányat említeni?

46, A tudomány fejlődése előrébb visz minket a teremtő megismeréséhez?

47, Jól gondolom, hogy a tudomány és a felfedezés nem más mint a már a teremtő altal megalkotott törvények felismerése, megismerése?

48, Mire jobb törekedni, a saját magunk megismerésére, vagy inkább a világ és a fellelhető ismeretek felfedezésére a teremtőről?

49, Miért vannak túlnyomó többségben azok az emberek akik nem hisznek egy felsőbb erő létezésében?

50, Az embereknek szükségük van útmutatásra, segítségre a teremtő megismeréséhez, vagy mindenkit hagyni kell hogy a saját maga tempójában dolgozza fel és ismerje meg a világot és vele a teremtőt?

Nos egyenlőre ennyi, most megyek aludni éjszakás vagyok úgyhogy csak este látom meg a írtál. De vannak még kérdéseim... :)

2013. febr. 21. 13:43
 20/86 A kérdező kommentje:

Figyelj,ne haragudj meg,de ahoz,hogy en most mindenre valaszoljak,sok ido kell majd,mert ennek minimum a felet nem kerdeztem meg Istentol.

De latom,nagyon izgatott vagy,ezert belekezdek

2013. febr. 21. 21:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!