Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?
"Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyek csupán Istenben találhatók meg, mint pl. mindentudása"
Nem igaz! Jézus maga ismerte el többször is, hogy nem tud mindent. "Azt a napot és órát" is csak az Atyja, Jehova tudta, "SENKI" más. És nem az "emberi természete" miatt, mert akkor a szent szellem miért nem tudta?
... "mindenhatósága (Mt 28,18)"
Ez sem igaz, mert ezt a "minden (teremtett világra vonatkozó) hatalmát" egy olyan valakitől kapta, aki ezek szerint és logikusan még nála is nagyobb hatalommal rendelkezik, akit Jézus az "egyedüli igaz Istennek" nevezett, és aki Pál apostol szerint is EGYEDÜL Mindenható Isten, valamint akinek a Biblia szerint EGYEDÜL jár az imádat. (János 17:3; 1Kor 8:6)
"mindenütt jelenvalósága (Mt 28,20)." (Máté 28:20) "és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig."
Jehova Isten is a szelleme segítségével "van jelen" mindenhol, Jézus is ezt használja fel erre. Ez megint csak nem bizonyíték a háromságra.
"Utóbbi tulajdonságairól nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ezeket nem akkor kapta meg először, hanem a Jn 17,5 értelmében megelőző mennyei létének dicsőségébe lett visszahelyezve, tehát mindig is rendelkezett velük."
(János 17:5) "Most tehát, Atyám, dicsőíts meg magad mellett azzal a dicsőséggel, amely megvolt nekem melletted, mielőtt a világ lett."
Milyennel is? Az ebből NEM DERÜL KI! A fentiek pedig félremagyarázások, a háromság értelmében való erőszakos értelmezés.
"Kortársai, ha vonakodva is, de kénytelenek voltak elismerni, hogy tettei: a bűn alól való feloldozás (Mk 2,1-12) vagy egy halott életre keltése (Jn 12,9) isteni képességeket követelnek."
Mindezekkel Jehova embereket is felruházott, ha úgy akarta - vagy tán tagadod???
"Isten Krisztust olyan feladatok végrehajtásával is megbízta, melyek csupán Istentől eredhetnek: a teremtés (Jn 1,3) a világ fenntartása (Kol 1,17, Zsid 1,3), és az eljövendő ítéletben való részvétel (Jn 5,27), ezért a Fiút éppen olyan tisztelet illeti, mint az Atyát, aki nem így tesz, az az Atyát sem tiszteli (Jn 5,23)."
Jól mondod: "megbízta". Méghozzá úgy bízta meg, hogy erőt és hatalmat is adott hozzá mert ugyanis Jézus mindent az Atyjától kapott! Igen, ezek Istentől erednek, mint ahogy a feltámasztás képessége is Istentől eredt, amikor egyes emberek is gyakorolták. Tán kétségbe vonod, hogy Jehova BÁRMIRE képessé tudja tenni a hűséges teremtményeit? Milyen alapon vonnád kétségbe?
Igen, mindkettőjüket tisztelet illeti, de CSAK Jehovát illeti az imádat, csak hozzá imádkozunk, mint ahogy Jézus is ezt tette. Márpedig Jézus istene, "Jehova jobbján" - ha valóban "egyenlő" lenne a háromság szerinti tulajdonságokban, akkor ez a különbség sem létezhetne.
"Különösen az 1Kor 8,6[9] mutatja be pontosan a két személy viszonyát a teremtésben és választja őket külön szerepük szerint. Tehát az a személy, akitől van a teremtés, az Atya, míg az a személy, aki által van a teremtés, az Jézus. Ezek után azonban azt olvassuk Pál apostoltól a Róma 11,33-36-ban Istenről, hogy "Bizony, tőle, általa és érte van minden: övé a dicsőség mindörökké. Ámen." Ezt a Zsid 2,10 is megerősíti."
Ez pedig mágikus játék a szavakkal (mit is várhatnánk egy misztikus tant igazolni akaró szellemtől!). A 36-os vershez a Tanúk is utalást tettek az 1Kor 8:6-hoz, mivel egyáltalán nem mond ellent annak, amit állítunk, amit a Biblia kettőjük valós viszonyáról tanít.
(Róma 11:33-36) "Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Mily kikutathatatlanok az ítéletei, és kinyomozhatatlanok az útjai! Mert 'ki ismerte meg Jehova gondolkodását, vagy ki lett a tanácsadója”? Vagy: „Ki adott Neki előbb, hogy azt vissza kellene fizetnie annak?' Mert őtőle, őáltala és őérte van minden. Övé legyen a dicsőség örökké! Ámen."
Nem kéne elfelejtened, hogy minden Jehovától, az Ő akaratából van. Semmi sincs, ami ne tőle, az Ő szándékából lenne, magát Jézust is beleértve! Tehát az evidens, hogy "őtőle" van minden. Az is egyértelmű, hogy "őáltala", hiszen Jehova akarata a teremtés, akkor is, ha Jézuson keresztül hajtotta végre. Egy építészről is elmondhatjuk, hogy "általa" készült el a ház, akkor is, ha nem ő volt a kivitelező. Persze a tényleges "mestermunkásokra" is mondható ugyanez, így Jézusra is. És ugyanez vonatkozik az "őérte" kifejezésre is, hiszen minden Jehovától, Jehova akaratából, Jehováért(!) létezik, még ha ebben a munkában valaki más is szerepet kapott.
Ebben semmiféle háromság sincs, egyszerűen csak beleerőszakoljátok egy teljességgel érthető és természetes kapcsolatba! A háromság minden jel szerint Sátán műve, hiszen azzal, hogy felfoghatatlanná, misztikussá és ködössé teszi Jehovát, eltávolítja az emberektől, pedig a Biblia szerint Ő nagyon is közel szeretne maradni hozzánk, nem is beszélve arró, hogy (bár Jézuson keresztül) EGYEDÜL hozzá kellene fordulni imában!
De ez a káros hatás abban is lemérhető, amit Jézus mondott, miszerint a tanítványait mi fogja leginkább jellemezni, mi alapján lehet majd felismerni őket. Az egymás iránti TESTVÉRI szeretetről, arról a szeretetről, amit Jézus mutatott a tanítványai iránt, kortól, nemtől, nemzetiségtől függetlenül. Márpedig a kereszténység nagy része hiszi a háromság dogmáját, mégis ezen egyházakra majdnem teljességben jellemző a megosztottság és az bűnös ellenségeskedés, melynek milliók lettek áldozatai.
Nyilván nem a háromság dogmája az egyetlen és lehet, hogy a legfontosabb oka ennek, de kétségtelen, hogy hozzájárul ezen "rossz gyümölcsökhöz", hiszen Jehovához nem közelebb visz, hanem eltávolít tőle.
A Fil 2:5-6-ban leírt jellemzők pedig a tanítványok példájára vannak állítva. Márpedig mi azt nem tudjuk utánozni, hogy Istennel, vagy más emberekkel "egyenlők" vagyunk és nagy kegyesen lemondunk erről, megalázva magunkat. Jézus sem volt egyenlő, csak alázatos!
"Ebből az állapotból szállt tehát alá Krisztus, s vett fel szolgai formát, amiből nyilvánvaló, hogy megelőzően nem lehetett szolga"
Az Ószövetségben is nevezte Isten Szava "szolgának" Jézust:
(Ézsaiás 42:1) "Íme! Az én szolgám, akit szilárdan támogatok! Az én választottam, akit lelkem helyesel. Szellememet adtam belé. Igazságosságot hoz a nemzeteknek."
(Ézsaiás 52:13) "Íme! Szolgám éleslátással fog cselekedni. Magas rangja lesz, és igen fölemelik, fölmagasztalják."
(Máté 12:18) "Íme, az én szolgám, akit választottam, szeretettem, akit lelkem helyeselt! Szellememet adom majd neki, és világossá teszi a nemzeteknek, mi az igazságosság."
(János 4:34) "Jézus ezt mondta nekik: 'Az én eledelem az, hogy cselekedjem annak akaratát, aki küldött engem, és elvégezzem a munkáját.'"
(János 6:38) "mert én nem azért szálltam alá az égből, hogy a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki küldött engem."
Ezzel összhangban, mit is ír a Biblia Jehova és Jézus égi találkozásáról? Dánielnél található az a rész, mikor az Öregkorúról (Jehováról) azt írják, hogy "leül" a trónjára. A Dániel 7:10 hozzáteszi: „Összeült a törvényszék, és könyveket nyitottak fel". Igen, az Öregkorú avégett ült, hogy ítéletet hozzon a világ feletti uralom dolgában, és méltónak ítélje az Emberfiát az uralkodásra (Dániel 7:13, 14). Ezután azt olvassuk, hogy ’eljött az Öregkorú, és az ítélet adatott a szenteknek’, vagyis azoknak, akik alkalmasnak ítéltettek arra, hogy együtt uralkodjanak az Emberfiával (Dániel 7:22). Végül ’összeült a törvényszék’, és kedvezőtlen ítéletet hozott az utolsó világhatalommal szemben (Dániel 7:26).
Hogyan is van ez megfogalmazva?
"Néztem tovább az éjszakai látomást, és íme, egy emberfiához hasonló valaki jött az egek felhőivel. Bebocsátást nyert az Öregkorúhoz, és egészen elé vitték. Majd uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot kapott, hogy a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják."
Nos, ez a leírása annak, hogy a feltételezett háromságban Jézus megkapja a hatalmat a bűnös világ felett?? Vajon így szól egy beszámoló arról, hogy az Istennel "egyenlő" Emberfia hatalmat kap????
Nem, egyáltalán nem. Ez az "Emberfia" egy alázatos szolgája volt Istennek, aki "bebocsátást nyert az Öregkorúhoz", majd "egészen elébe vitték".
-------
"Ebben az állapotában is elmondható azonban, hogy mint Isten a saját vérén szerezte egyházát (ApCsel 20,28)"
Ez egy fordítói "tévedés", egy vallásos hazugság!
(Cselekedetek 20:28) "Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket, hogy terelgessétek az Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg."
Mi bizonyítja? Ez: (1János 1:7) "Ha azonban a világosságban járunk, ahogy ő maga a világosságban van, akkor részességünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának a vére megtisztít minket minden bűntől."
A leborulás még nem feltétlenül jelent imádatot. Az apostolok is borultak le magas tisztségű ember előtt a tiszteletük jelenként, mert ez volt a szokás! Gyakran használták ugyanazt a görög szót az imádat és a tisztelet kifejezésére is. De viszont azok a bibliaversek, melyeket írtam, egyértelműen bizonyítják, hogy CSAK Jehovát imádhatjuk, neki imádkozhatunk: Efézus 5:20; Kolossé 3:17; Róma 15:5-6. Elolvastad???
Tehát sok fordítás a hamis vallásos tanok önellentmondásában válik hiteltelenné - mint a példa is bizonyítja!
"Ha Krisztus nem lenne teljesen Isten, akkor mindössze az történne, hogy bűneink büntetését az Úr az egyik félről áthárítaná a másik félre, de nem venné önmagára. Az evangéliumnak azonban éppen az a lényege, hogy a kereszten maga Isten hordozta a világ bűneit."
Hogyan lehetne az igazságosság követelményeinek szem előtt tartásával szabadulásról gondoskodni Ádám azon leszármazottainak, akik kimutatják, hogy szeretetből engedelmeskednek Jehovának? Ha tökéletes ember áldozná fel magát, akkor az igazságosság lehetővé tenné, hogy az ő tökéletes élete mindenki bűnét elfedezze, aki hittel elfogadja ezt a lehetőséget. Mivel egy ember (Ádám) bűne okolható az egész emberi család bűnös állapotáért, ezért egy másik tökéletes ember (vagyis egy második Ádám) kiontott vére — mivel az értéke éppen megfelelő — egyensúlyba hozhatná az igazságosság mérlegét.
Tekintettel arra, hogy Ádám szándékosan vétkezett, ő nem élhetett ezzel a lehetőséggel; mivel azonban a büntetést, amelyet a bűnért mindenkinek meg kell fizetnie, így valaki más kifizetné, Ádám leszármazottai megmenekülhetnének. Ilyen tökéletes ember azonban nem volt. Egyetlen ember sem volt képes megfelelni a tökéletes igazságosság kívánalmának. Ezért csodálatos szeretetének bizonyítékaként és óriási személyes veszteség árán maga Jehova gondoskodott a megoldásról (Ján 3:16; Róma 5:8; 1Kor 15:45; 1Tim 2:5, 6). Isten egyszülött Fia kész volt megtenni a maga részét. Alázatosan lemondott égi dicsőségéről, tökéletes emberré lett, és meghalt az emberiségért (Fil 2:7, 8).
A Biblia kijelenti: „Egy az Isten és egy a közbenjáró Isten és az emberek között, az ember Krisztus Jézus, aki önmagát adta megfelelő váltságul mindenkiért” (1Timótheus 2:5, 6).
Ugye nem azt írja, hogy az "Isten-ember" Krisztus????
Jézus, aki nem több és nem kevesebb, mint egy tökéletes ember, váltságul lett, és pontosan kiegyenlítette azt, amit Ádám elveszített — odaadta tökéletes földi emberi életjogát. Joggal nevezhette Pál apostol Jézust „az utolsó Ádám”-nak. Ebben az összefüggésben így idézte: „Mert amiképpen Ádámban mindannyian meghalnak, ugyanúgy a Krisztusban mindannyian életre kelnek” (1Korinthus 15:22, 45). Az isteni igazságszolgáltatás értelmében Jézus tökéletes emberi élete volt a „megfelelő váltságdíj” — se nem több, se nem kevesebb. Még az emberi igazságszolgáltatás is azt követeli meg, hogy annyi kártérítést fizessünk, amennyi kárt okoztunk másnak.
Ha Jézus az Istenség egyik tagja lett volna, a váltságdíj végtelenül magasabb lett volna, mint amit Isten saját törvénye előírt (2Mózes 21:23–25; 3Mózes 24:19–21). Édenben egy tökéletes ember, Ádám, és nem egy Isten vétkezett. Így a váltságdíjnak, hogy az isteni igazságszolgáltatást tökéletesen kielégítse, ezzel szigorúan egyenértékűnek kellett lennie — vagyis Jézusnak egy másik tökéletes embernek, „az utolsó Ádámnak” kellett lennie. Amikor tehát Isten elküldte Jézust a földre váltságul, hogy az igazságszolgáltatásnak eleget tegyen, Jézust nem istenemberré, vagy Isten megtestesülésévé tette, hanem tökéletes emberré alkotta, aki „alacsonyabb lett az angyaloknál” (Zsidók 2:9; vö. Zsoltárok 8:5, 6, [8:6, 7 Károli]). De hogyan lehetett volna alacsonyabb az angyaloknál a mindenható Istenség — az Atya, a Fiú, vagy a szent szellem — akármelyike?
Tele vagytok ellentmondással. Tényleg felül kéne bírálnotok a hiedelmeteket!
Végig olvastam amit írtál,és sehol aboszolút sehol nem találtam egyetlen olyan igét vagy verset ami megcáfolná azt amit én írtam.
Csupán vádaskodásokat meg találós kérdéseket írtál nekem, meg ha valamit nem tudsz megmagyarázni rögtön azt mondod rá,hogy az hazugság az nem igaz,de semmit nem tudsz felhozni,hogy azt be is tudnád bizonyítani.
Ilyen módon millió embert becsaptatok,de hál Istennek vannak még olyanok akik harcolnak ellenetek Krisztussal az élen.
"Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által: mert a Lélek mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is."(1Kor.2,10)
Nem vitatkozok többet veled.
A részemről téma lezárva.
Válaszok helyett csak dadogást meg tagadást kaptam,úgyhogy a továbbiakban nem látom értelmét a társalgásnak.
Gondolom,hogy most már a kedves kérdező is látja,hogy milyenek a JT.
"A füstből pedig sáskák jövének ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van a föld skorpióinak."(Jel.3,4) Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül pedig Apollion, [azaz Vesztő] a neve.(Jel.9,11)
A JT ezek a sáskák és az uruk a mélység angyala,ne tévesszenek meg senkit a győzködő beszédeik, mert a hálált hozzák és nem az életet.
"Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, a melyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak; És kiáltanak nagy szóval, mondván: Az idvesség a mi Istenünké, a ki a királyiszékben ül, és a Bárányé! 11 Az angyalok pedig mindnyájan a királyiszék, a Vének és a négy lelkes állat körül állnak vala, és a királyiszék előtt arczczal leborulának, és imádák az Istent, 12 Ezt mondván: Ámen: áldás és dicsőség és bölcseség és hálaadás és tisztesség és hatalom és erő a mi Istenünknek mind örökkön örökké, Ámen.
"A JT ezek a sáskák és uruk a mélység angyala, ne tévesszenek meg senkit a győzködő beszédeik" Egyszerűen elképesztő és undorító, amit csinálsz, a gyomrom felfordult tőle. Jelenések 9, 4: "És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne
bántsák, se semmi zöldelőt, se semmi élőfát,
hanem csak azokat az embereket, akiknek
homlokukon nincsen az Istennek pecséte." Tehát kiket? Akiknek a homlokukon nincs az isten pecséte. "mert a halált hozzák és nem az életet." Erre kérnék egy konkrét bibliai idézetet, hol írja a Biblia, hogy a sáskák halált hoznak? Mert én úgy tudom, hogy azt írja a Jelenések, hogy szellemileg kínozhatják Isten ellenségeit, de nem ölhetik meg őket. Tehát megint egy jó nagy ferdítést követtél el, és mivel láthatólag ismered a bibliát, ezért azt kell gondoljam, hogy ez is, csak úgy mint a többi, szándékos volt. Na akkor ki is ferdíti el a biblia igazságát?? Ja ezt majd elfelejtettem, gondolom azért, mert ennyi hazugságot egy mondatba belesűrítve már rég láttam: "JT ezek a sáskák és Uruk a mélység agyala" A mélység angyala? Ki az akinek hatalma adatott a mélység felett? Kinek a kezében van a mélység kulcsa?? Ki a mélység királya??? Bizony ő nem Sátán, hanem Isten fia, Jézus Krisztus, úgyhogy ezt megint benézted.
Ej tesó tesó!:)
Én nem trafáltam mellé,hanem te tetted! :-D
Jézus Krisztus, Isten Fia, Mihály arkangyal, és a feneketlen mélység angyala, Abaddon, a pusztító - ők mind ugyanazon az oldalon harcolnak!!!!
Nem könnyű megérteni, milyen gondolkodási folyamat áll egy ilyen kijelentés mögött. Hihetetlen, de Jehova Tanúi magukat hiszik a sáskáknak, Sátán halálhozó seregének, ahogy azt irodalmukban kijelentették. Ez után a következtetés után válasz a kérdésre, hogy kit szolgálnak Jehova Tanúi egyszerű. A logikus következménye Jehova Tanúi sok éves munkájának a Jelenések - nagyszerű csúcspontja közel' c. 2002-ben [nyilván oroszul akkor - a ford. megj.] az Őrtorony Társulat által kiadott könyv. Ebben a kiadványban ismét úgy utalnak magukra Jehova Tanúi, mint a mélységből feljövő sáskákra, akiket Abaddon vezet, a mélység angyala és a pusztító, és illusztrálják is ezt a mélységből feljövő sáskák képével. Nem kell elemeznem az Őrtorony Társulat vezetőinek ezt a művét, csak idézek egy pár sort a végéről:
[Király van felettük, a mélység angyala. Héberül a neve Abaddon ["Pusztulás"], görögül pedig a neve Apollyon [Pusztító] (Jelenések 9:11). Jézus mint "a mélység angyala" és mint "Pusztító" valóban csapásszerű jajt bocsátott a kereszténységre!
A Jelenések nagyszerű csúcspontja közel!
Watchtower Bible and Tract Society, Brooklyn, N.Y., USA, 1989;
148. oldal 2. bekezdés]
Én nem tudom elképzelni, hogy bármi káromlóbbat lehet mondani a mi Urunk Jézus Krisztusról!!! ahogy megtámadja ... a keresztényeket! 'Bűz', 'férgek', 'mélység', 'gonosz', 'tolvaj', 'mélység', 'kár', 'Abaddon', 'pusztító', 'sáskák', 'pestis', 'bánat', 'kín', 'halál' - mindezek a szavak Jehova Tanúi véleménye szerint nem másra utalnak, mint Isten választott népére.
EMBEREK MINDENFELÉ - akár járatosak a teológiában, akár nem - komolyan oda kell figyeljenek Jehova Tanúi ezen teológiai elferdülésére! Szemben állva az egész keresztény világgal, a magukat Istenfélőnek mutató Jehova Tanúi nyiltan kijelentik démoni kapcsolatukat. Mind a mai napig egyetlen más vallásos csoport sem utalt szellemi küldetésére mint 'halálos pestisre', 'a keresztény vezetők szellemi gyötrelmére', miként Jehova Tanúi kijelentik kiadványukban.
'A Jelenések nagyszerű csúcspontja közel!' fejezetében, ahol Jehova Tanúi boldogan azonosítják magukat a 'sáskákkal' és 'pestissel', a megértést ellenőrző kérdés, mely a könyvben van, elriasztana minden olvasót:
Milyen a sáskák külső megjelenése? Mennyi ideig gyötörhetik a sáskák Isten ellenségeit és valójában miért nem jelent ez rövid időt? Milyen heves ez a gyötrelem? Miért engedélyezik a sáskáknak, hogy szellemi értelemben gyötörjék a kereszténység vallási vezetőit, de ne öljék meg őket? (Örtorony)
Nemde könnyen feltételezheti valaki, hogy Jehova Tanúi veztetői talán szeretnék egy napon elrendelni a keresztény világ vezetőinek megölését, fájdalmat okozva az embereknek, 'Isten ellenségeinek'?
Itt szeretném óva inteni azokat, akik törődnek a lelkükkel: amikor találkozol Jehova Tanúival, emlékezz rá, hogy nem mind arany, ami fénylik!
Most már nekem fordult fel a gyomrom tőletek sátánfajzatok!!!!
JJa és mégvalami..A jw.org, ami Jehova Tanúi hivatalos weboldala, eltávolította az egyik legfontosabb füzetét, a Kell hinned a Háromságban? címűt. Mára volt Tanúkként mindannyian tudjuk, hogy az egyik fő dolog, ami ellen hacolnunk kellett az a trinitárius világnézet. A keresztény hitű emberek széles tömegei hisznek a Háromságban, legyen az katolikus vagy protestáns, ez a füzet volt az egyik legfőbb eszköz az emberek kivezetéséhez a “kereszténységből” és bevezetéséhez az Őrtorony szervezetbe.
Természetesen tudjuk, hogy a hitehagyottak az elmúlt pár évben valóban hatékony fegyverként használták ezt az Őrtorony ellen, fogtuk ezt a füzetet és darabokra szedtük, megmutatva a benne lévő cikkek téves jellegét, csupán megemlítek néhányat: kiragadták a niceai hitvallást a szövegkörnyezetből, tudósokat idéztek kiragadva a szövegkörnyezetből és még a szalmabáb érvelést is alkalmazták mindannak félremagyarázásával, ahogyan kereszténység tekint a Háromságra és most elmondom neked, hogy mit szednek szét valójában ebben a füzetben... nem a Háromságot szedik darabokra, ők valójában azt a tanítást szedik szét, amit háromistenhitnek (triteizmusnak) neveznek. Nos, a Háromság tanítása röviden, hogy Isten három személy formájában létezik, az Atya, a Fiú és a Szentlélek formájában, egylényegűségben, egy Istenként, tehát az Atya, a Fiú és a Szentlélek alkotja azt a lényegiséget amit mi Istenként definiálunk, amely mindenható, mindenütt jelenvaló, nincs kezdete és vége és Isten... ahogyan meghatározza magát az Ézsaiás 43. fejezetében, ez a Szentháromság világképe, egy Isten.
A háromistenhit, azaz triteizmus az, amit az Őrtorony valójában támad azt állítva róla, hogy ezt vallja a kereszténység. A triteizmus a három különböző istenben való hit, többes számban, tehát i-s-t-e-n-e-k-b-e-n. Az Őrtoronyról közismert, hogy ezt teszi és mindig félremagyarázza az ellenfelei világnézetét, csak azt bontják le, amiből saját álláspontjukat építhetik, és főként ezt teszik ennek a füzetnek az oldalain. A címének inkább így kellene szólnia: “Kell hinned a triteizmusban?”. Ezt kellene kérdeznie és a háromistenhit barátaim, nem keresztény, nem egy keresztény tanítás, hanem eretnekség, amellyel a korai egyházatyák küzdöttek meg, mindannyian foglalkoztak ezzel. De természetesen szeretném még pontosabban tudni, hogy szerinted az Őrtorony miért szedte le ezt a kiadványát? Szerinted ez egy válasz volt a benne található számos félrevezetés miatti felháborodásra?
Ami számomra még furcsább az az, hogy vajon miért nincs másik füzetük helyette. Általában amikor bevonnak egy kiadványt, egy fő kiadványt a weboldalukról, általában azért van, mert már rendelkezésükre állnak a frissített információk. Szóval mit gondolsz? Gondolod, hogy az Őrtorony egy új kiadványt ad ki a témában? Egy olyat, amelyik valóban és helyesen definiálja majd a Szentháromság világnézetét? Vagy szerinted ez egy válaszlépés a felháborodásra, úgy véled, hogy a tudományos anyaguk volt olyan rossz minőségű, hogy már vissza kellett vonniuk?
Mi jön még ezután kedves tanuk? Ha Russel feltámadna azt hiszem hitehagyottként lenne kezelve a mai társulat nevében.
Szinte évente változik valami a hitvallásban.
De mi jön ezután? Erre vagyok igazán kíváncsi..
"Jehova Tanúi magukat hiszik a sáskáknak, Sátán halálhozó seregének, ahogy azt
irodalmukban kijelentették." Megint csak ferdítesz, és elsiklottál a kérdésem mellett is, de akkor megkérdezném ismét, hol olvasol a Bibliában olyat, hogy a sáskák halált hoznak??
"Mind a mai napig egyetlen más vallásos csoport
sem utalt szellemi küldetésére mint 'haláls
pestisre', 'a keresztény vezetők szellemi
gyötrelmére', miként Jehova Tanúi kijelentik
kiadványukban." A vers azokra utal, akinek nincs a fején az istennek pecsétje, szerinted ők keresztények?? Lehet, hogy a maguk, vagy a magad szemében azok, de isten szemében nem, és ez a lényeg. " Jehova tanúi vezetői talán szeretnék egy napon elrendelni a keresztén világ vezetőinek megölését, fátdalmat okozva az embereknek, 'Isten ellenségeinek'?" Sajnálom, ha kiábrándítalak, de ez a prófécia csak egy ítélet üzenet hírdetését jelenti, méghozzá istené ez az ítéletüzenet, amely az ő ellenségeinek sorsáról szól. És igen, valóban úgy fog hatni ez az üzenet mint egy szellemi kínzás, de csak azoknak lesz ez igazán kínzás, akik isten ellenségei, úgyhogy bocsi de ez megint nem jött össze.
Kedves 184-es válaszoló! Az előtted leírtakra ezek szerint nem tudsz válaszolni? A 181-183-as érveim a szokásos indokokkal dobod félre. Nem te vagy az első, aki konkrét ellenbizonyítékokra így reagálsz, nem is volt meglepő.
A háromság dogma pedig - ahogy te is elismered - NEM EGYSÉGES. Sokfajta verziója van, de Jehova Tanúi ennek ellenére pontosan definiálták a szóban forgó kiadványukban is a katolikus verziót. Ezen kívül a gyakorlat azt mutatja, hogy ahány benne hívő, majdnem annyiféle variáns.
A Tanúk ebben a kiadványban mindenféle formáját érvénytelenítették, nem hagytak teret az alternatív spekulációknak is. Nem volt nehéz dolguk, mert a Biblia (mint a fenti három válaszom is bizonyítja) határozottan és sok szempontból tagadja a háromság mindenféle formáját. Hogy eltávolították a hivatalos oldalról? Várd ki a végét...
Sok-sok kiadványunk maradt, pl. a Érveljünk könyv is, mely részletesen és alaposan tárgyalja. De a 1991-es cikksorozat a legtutibb mind közül az Ébredjetek-ben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!