Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek-e így Jehova tanúja?

Lehetek-e így Jehova tanúja?

Figyelt kérdés

Egy ideje kapok folyóiratokat Jehova tanúitól, amiket el is szoktam olvasni. Régebben járt is hozzám két lány, de nem szerettem volna megtérni, inkább csak jó volt valakivel megosztani a gondolataimat. Az utóbbi időben nem tudok velük találkozni (a munkám miatt sajnos) de egyre jobban érdekel Isten és az út, amit számomra kijelölt. Szeretnék eljárni a gyülekezetbe és közéjük tartozni.

Egyetlen dolog aggaszt csak kicsit: a párom. Régebben volt egy osztálytársam, ő Jehova tanúja volt és akkoriban azt mondta, hogy ők nem járhatnak "világiakkal" csakis olyanokkal, akik Istent követik. A barátom nem követi Istent, nem is hisz benne. Nem tudom, hogy ez lehet-e akadály abban, hogy én megtérjek. Próbáltam már hatni rá, de sajnos nagyon rossz úton halad és nem hallgat a józan észre.

2012. aug. 5. 14:22
 81/95 anonim ***** válasza:
83%

Nézd. Az, hogy te a kiközösítést igazságosnak tartod e vagy sem, egy másodlagos dolog a kérdés szempontjából.

Van sok ember akivel a lehető legjobb dolog ami történhetett az az, hogy Jehova tanújává lett. Van akinek ez konkrétan az életét tette helyre, megmentve őt a haláltól vagy még rosszabbtól.

A kérdés most viszont az, hogy egy fiatal lány és nemhívő barátja, hogyan illene bele a Tanúk soraiba. A Válasz pedig egyértelmű.

Kedves kérdező. A válasz az, hogy: Nem!

Nem lehetsz Jehova tanúja ha a barátod nem az. Arra, hogy a barátod csatlakozzon nagyon kevés esélyed van, mivel ez önkéntes alapon működik (igen még a beleszületettek számára sem mindig szimpatikus, még akkor se ha ebben nevelkedtek) Ez van.

Szigorú szabályokat követelnek meg maguktól és egymástól is. Ezzel ők tisztában vannak és elfogadják ahogyan azt láthatod is.

Jehova tanújától soha nem fogsz kritikát hallani az egyházáról mert neki az egyenlő lenne a kiközösítéssel. Ők nem kritizálhatnak.

Ez egy zárt közösség, mintha kolostorba vonulnál. A Kapcsolatod felejtsd el ha ezt az utat választod. Te döntésed, mi a fontosabb.

Istent keresed mint oly sokunk ezzel nem vagy egyedül. De a véleményem nekem is az hogy kezd valami kevésbé radikális szervezettel.

2012. aug. 6. 23:04
 82/95 anonim ***** válasza:
96%

És mielőtt bárki félreértené. A kolostor alatt nem a cölibátust értem, hanem egy olyan zárt közösséget ahol a nem tagok nem szívesen látottak.

A másik pedig, nem nem a szervezet tiltja majd konkrétan meg neked a barátoddal a kapcsolatot egyszerűen csak el fogja lehetetleníteni, mígnem valószínűleg kiugrik belőle az egyik fél.

Jehova tanúinál a hitkérdés nagyon fontos. Minden elé van helyezve.

2012. aug. 6. 23:07
 83/95 anonim ***** válasza:
31%
28%-os Tanú. Nagyon kíváncsi vagyok, téged miért közösítettek ki, amit jogosnak éreztél.
2012. aug. 6. 23:39
 84/95 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Hallottál már arról a közmondásról, hogy bort iszik és vizet prédikál? :)

Miért is kellene olyasmiről beszélnie amikor a tetteivel pont az ellenkezőjét fejezte ki, az ilyen ne szóljon abba az ügybe."

Mi van? Milyen tettemmel fejezek ki mit? És mit prédikálok? Kérdeztem valamit, amire úgy látszik, nem tudsz válaszolni. Ez nem válasz, hogy ne szólj bele. Amúgy nem szóltam. Azt gondoltam, hogy van válasz az általam feltett kérdésre. Ha nincs, vagy te nem ismered, akkor egyszerűbb lett ezt mondani, mint lopással és házasságtöréssel meg mit tudom én milyen badarságokkal meggyanúsítani.

2012. aug. 7. 07:43
 85/95 A kérdező kommentje:

A barátommal való kapcsolatom elég problémás volt egy ideje. Azt hittem Isten megtalálása majd közelebb hozza őt hozzám. Nem volt nyitott semmire és minél jobban szerettem volna, hogy érdeklődjön, annál messzebb került tőlem.

Tegnap beszélgettünk, nagyon őszintén és nagyon bensőségesen. Abban maradtunk, hogy én nem erőltetek semmit, ő pedig kicsit nyitottabb lesz. Aztán meglátjuk mi lesz.

Sok mindenen mentünk keresztül, sok hullámvölgyünk volt, de mindig egymásra számíthattunk. Isten rendelte őt mellém és nem akarhatja, hogy elveszítsem. Istent követhetem anélkül is, hogy ezt csoportban tenném. A nekem rendelt párom nélkül viszont magányos lennék.

Én nem hiszek abban, hogy Isten a földi létet szenvedésre szabta ki, hogy majd később boldogok legyünk. Azt gondolom, hogy itt és most kell boldognak lennünk. És Isten a páromat adta mellém, hogy boldogok legyünk. Isten mindent tud, így azt is tudja, hogy szeretem őt és a barátomat is. Nem hiszem, hogy szeretné, ha választanék.

2012. aug. 7. 08:07
 86/95 anonim ***** válasza:
13%

Andizsuzsinak.

Nem te ne szólj bele.

Arra válaszoltam, hogy ha valaki ki van közösítve akkor abban a témában nem méltó a beszélgetésre, ezért az apával nem beszélnek erről, minden fontosabb mást, család témáról meg kell beszélniük, azt hiszem félre értettél.

2012. aug. 7. 09:55
 87/95 anonim ***** válasza:
13%

Hogy miért kaptam a megfelelő büntetést az senkire nem tartozik.

Ha te meggyónód a papnak azt te sem, és ő sem kürtöli világgá, mert nem beszélni való dolog, ebből keletkeznek

a bűnök ami a pletykálkodás majd a rágalmazás.

(1Timóteusz 5:13) . . ., nemcsak hogy tétlenkedők, de pletykálkodók is, és mások dolgába avatkozók, olyasmikről beszélve, amikről nem kellene. . .

(Jakab 3:7-11) . . .. 8 A nyelvet viszont egyetlen ember sem tudja megszelídíteni. Zabolátlan, ártalmas, tele van halálos méreggel. 9 Ezzel áldjuk Jehovát igen, az Atyát, s ugyanakkor ezzel átkozzuk az embereket, akik „Isten hasonlóságára” jöttek létre. 10 Ugyanabból a szájból jön ki áldás és átok. Nem helyénvaló, testvéreim, hogy ezek továbbra is így menjenek. 11 Egy forrás ugye nem csörgedeztet ugyanabból a nyílásból édeset és keserűt?

2012. aug. 7. 10:44
 88/95 anonim ***** válasza:
95%

Annyit mondhatok csak, hogy akkor nem biztos, hogy egy radikális keresztény csoporthoz kell tartoznod.

Sokan tisztelik az Urat Jehova tanúin kívül is. Valószínűleg megtalálod te is a módját, hogy hithű életet élj.

Rengeteg más felekezet létezik, érdemes a történelmi egyházak közül választani. Szerintem. Valószínűleg nem véletlenül maradtak ezek fenn 2ezer évig.

2012. aug. 7. 10:56
 89/95 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Valóban félreértettem. Elnézést.
2012. aug. 7. 11:04
 90/95 anonim ***** válasza:
13%

Nem történt semmi, emberek vagyunk, sokféle képen megbotlunk.

Tiszetlettel

2012. aug. 7. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!