Jehova Tanúi! Ebből mit olvastok ki?
Elfogulatlanul, csak a szöveget figyelve milyen képek, esemény, amit kiolvastok? Hangsúlyozom amit elképzeltek, ami írva vagyon, ne pedig, amit betanultatok, és ír a kiadványotok.
Jelenések 8
7 Az első angyal azért trombitála, és lőn jégeső és tűz, vérrel elegy, és vetteték a földre; és a földnek harmadrésze megége, és az élőfáknak harmadrésze megége, és minden zöldelő fű megége.
8
A második angyal is trombitált, és mint egy tűzzel égő nagy hegy vetteték a tengerbe; és a tengernek harmadrésze vérré lőn;
9
És meghala a tengerben lévő teremtett állatoknak harmadrésze, amelyekben élet vala; és a hajóknak harmadrésze elvesze.
10
A harmadik angyal is trombitált, és leesék az égről egy nagy csillag, égve, mint egy fáklya, és esék a folyóvizeknek harmadrészére, és a vizek forrásaira;
11
A csillagnak neve pedig üröm: változék azért a folyóvizek harmadrésze ürömmé; és sok ember meghala a vizektől, mivel keserűkké lőnek.
12
A negyedik angyal is trombitált, és megvereték a napnak harmadrésze, és a holdnak harmadrésze, és a csillagoknak harmadrésze; hogy meghomályosodjék azoknak harmadrésze, és a nap az ő harmadrészében ne fényljék, és az éjszaka hasonlóképpen.
13
És láték és hallék az égnek közepette egy angyalt repülni, aki ezt mondja vala nagy szóval: Jaj, jaj, jaj a föld lakosainak a három angyal trombitájának többi szavai miatt, akik még trombitálni fognak.
Jelenések 9
1 Az ötödik angyal is trombitált, és látám, hogy egy csillag esett le az égről a földre, és adaték annak a mélység kútjának kulcsa.
2
Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemencének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegőég a kút füstje miatt.
Én pedig a kedves kérdezőnek üzenném, hogy ha megkérdeznél e versekről 100 laikus embert, 200-féleképpen magyarázná!
Ne várd el tehát, hogy erről bárki, mindenféle alaposabb ismeret és képzettség nélkül válaszoljon. Vagy esetleg erre építenéd a véleményed?
Szia. Én Jehova Tanúja vagyok.
Őszintén megmondva fura egy kérdés, legalább számomra.
Milyen képek események ötlenek fel az elmémben? Azok amelyek le vannak írva, egyértelmű
újabb tanúkat provokáló kérdések.
Miért nem kérdezel meg egy katolikust.egy protestánst vagy egy hit gyülekezetébe tartozót?
De a válasz egyértelmű
magam előtt látom a földön élők 3/4 részének a pusztulását, legyen az híres ember vagy halász mesterséget űző.Ebbe vers szerint az állatok is beletartoznak, meg azok is akik ember létükre voltak állatok.
És ezt amikor nem voltam tanú is így gondoltam, mivel a költök írók az emberiséget, mindig is tengernek nevezték.
Háborgó tenger
A csillagok pedig a magas pozícióba tartozót vagy hírest, mert angolul a Star szó csillagot jelent s az is egy értelmű kikre mondják.
De azért most megnézem mit tanít erről a biblia a lábjegyzetek szerint, kíváncsi vagyok hasonlít e a gondolatom....:(
"magam előtt látom a földön élők 3/4 részének a pusztulását, legyen az híres ember vagy halász mesterséget űző.Ebbe vers szerint az állatok is beletartoznak, meg azok is akik ember létükre voltak állatok."
Akkor te még Jánosnál is több élőlény halálát tudod magad előtt vizualizálni:))))) Ő megelégedett az élőlények 1/3-nak pusztulásával, így legalább megmarad a 2/3-a :))Te mindjárt a háromnegyedének a pusztulását látod magad előtt. Nem semmi a lelkivilágod:))))
Mindenesetre óvakodjunk, ha angyalokat látunk trombitával...
Ha megfigyelted volna a jelenések könyvében azt, hogy a teremtő mit mondott egy angyalnak akkor máris megértenéd miről van szó.
Itt beszél a föld négy szegletéről.
Tehát a föld négy részéről ami nem harmadokra oszlik hanem negyedekre.
Ha pedig a négy résznek a harmadáról beszélünk akkor az nem lehet 1/3-d
A józan észnek igazából azt kellene nekünk diktálnia, hogy amikor a Biblia „a földnek négy szegletére” utal, ez nem jelenti azt, hogy a bibliaírók szó szerint négyzet alakúnak gondolták a Földet (Jelenések 7:1). A Biblia a hétköznapi emberek nyelvén íródott, sokszor alkalmaz eleven szóképeket. Tehát, amikor a Biblia arról beszél, hogy a Földnek „négy szeglete”, tartós ’alapja’, „oszlopai” és „szegletköve” van, akkor nem tudományos leírást ad a Földről, hanem nyilvánvalóan szóképekben beszél, ahogy azt gyakran tesszük mi is a mindennapi beszédünkben (Ésaiás 51:13; Jób 38:6).
Köszönöm a lelki világom rendben van.
Tévedsz ha azt hiszed, hogy gonosz vagyok és azt várom hogy pusztuljon el a föld 3/4 része. hiszen akkor nem mennék prédikálni én sem meg a többiek sem, hogy akit lehet még tudjunk figyelmeztetni, jól lehet az ítélkezés nem az én vagy a testvéreim feladata.
A biblia versek leírások mindig is ha olvastad arra engednek következtetni, hogy mindig többen pusztultak el mint ahányan megmaradtak.
Noé=8 ember az akkori népességhez képest.
Szodoma=3 ember a város összes lakosa meghalt rajtuk kívül.
Jeruzsálem i.sz 70.= nagyon kevésen Jézus tanítványai közül maradtak meg akik a hegyekbe mentek a figyelmeztetéskor a többiek 1 millió zsidót mészároltak le
S ezt nem én találtam ki, a biblia írja, csak erre is oda kellene figyelni.
A teremtőt sohasem a számok érdekelték, hanem az engedelmesség.
És ki tudta magyarázni a bizonyítványát:)))), elképesztő. Inkább írsz egy még nagyobb hülyeséget....
Sejtettem, hogy a tanúk az iskolázatlanabbak közül kerülnek ki.
Na jó vegyünk egy egyszerű példát.
Most dinnye szezon van. Vegyél egy dinnyét. Az a Föld élőlényei. Darabold egyenlő 3 részre. Az egyiket dobd a kukába. Aztán vegyél egy másik dinnyét (ez a te verziód), azt oszd el 4 részre és abból 3- at dobj ki. Melyikből marad több dinnyéd?
Ez a 4 szegletes szöveg is egy kicsit mellé lövés volt részedről.
Elárulom, ha egy egész 4 részre van osztva és külön mindegyiknek a harmadát veszed és összeadod akkor ugyan úgy 1/3-ot kapsz. Tudod törtet törttel...
Miről beszélsz
te jó szagú málna bokor!!!
Ha valamit elosztok 4 részre az 4/4
Annak harmad része az 3/4. és az 1/4része marad meg
Uram atyám. iskolázatlan?
Fogalmad sincs kivel beszélgetsz.először gondolkozz aztán írogass!!!!
Csillapodjatok már! Az első válasz szerintem nagyon is igazolódott - nem kellene itt egymást osztani, főleg nem ilyen stílusban.
A Jelenések könyvének nagy része nem arra való, hogy fejből, saját kútfőből és mindenféle alaposabb vizsgálat nélkül spekuláljuk ki, hogy szerintünk hogy van. Ez a teljes bibliára igaz, de a Jelenések könyvére különösen!
A csapást bemutató jelenet arról beszél, hogy Jehova nemtetszésének perzselő heve megégeti a föld harmadrészét.
Hol van itt a 3/4-d?
"Ha pedig a négy résznek a harmadáról beszélünk akkor az nem lehet 1/3-d"
Ez hogy jött ki? A 4/4-d az ugye egy egész. Na most az egésznek a harmada az 1/3, vagy nem? Hol ír háromnegyedről a Jelenések könyve?
A 7-s válaszolónak pedig nem kéne általánosítani, mert az nem keresztényi magatartás. Személyeskedni pedig senkinek sem kéne, mert az se. ;)!
Bocsánatot kérek valóban nem írja nincsenek törtek,de a levezetést nem látom még sem rossznak, mert a nagyobb részt jelenti.
17 A Bibliában a „föld” szó gyakran az emberiségre utal (1Mózes 11:1; Zsoltárok 96:1). Mivel a második csapás a tengert éri, amely szintén az emberiségre vonatkozik, a „föld” nem jelenthet mást, mint a szilárdnak látszó emberi társadalmat, amelyet Sátán hozott létre, és amelynek el kell pusztulnia (2Péter 3:7; Jelenések 21:1). A csapást bemutató jelenet feltárja, hogy Jehova nemtetszésének perzselő heve megégeti a föld harmadrészét, mely a kereszténységé. A kereszténység kimagasló személyiségei – akik fák gyanánt állnak tagjai között – megégnek Jehova elmarasztaló ítéletének a hirdetése által. Híveinek százmilliói, amennyiben továbbra is támogatják a kereszténységet, olyanok lesznek, mint a megperzselt fűszálak, szellemi értelemben hervadtak Isten szemében. (Vesd össze: Zsoltárok 37:1, 2.)
A csillag neve pedig Üröm. És ürömmé változott a vizek harmadrésze, és sokan meghaltak az emberek közül a vizektől, mert keserűvé lettek azok
János látja ezt a bizonyos csillagot lehullani az égből.
Amikor a kereszténység papsága hitehagyottá válva letért az igaz keresztényiség útjáról, lehullott magas „égi” állásából, amelyről Pál az Efézus 2:6, 7-ben írt. Az igazság friss vizeinek felkínálása helyett a papság ’ürmöt’ szolgált fel, keserű hazugságokat, mint például a tüzes pokol, a tisztítótűz, a háromság, és az eleve elrendelés tanát. Ezenkívül háborúba vezette a nemzeteket, melyek tagjait nem nevelte Isten erkölcsös szolgáivá. És mi lett ennek a következménye?
Szellemileg megmérgezte azokat, akik elhitték a hazugságokat. Amióta a harmadik angyal elkezdte fújni a trombitáját, a papság folyamatosan veszít uralkodói szerepéből; napjainkban már csak nagyon keveseknek van meg az a szinte isteni hatalmuk, amelyet a korábbi évszázadokban élveztek.
Ha valaki megvizsgálja, milyen gyümölcsöket terem a világ harmadrésze, mely a kereszténységé, nem tagadhatja, hogy a kereszténység sűrű szellemi sötétségben tapogatózik (2Korintusz 4:4). Annál is inkább elmarasztalható, mivel azt állítja magáról, hogy keresztény. Ezért helyénvaló, hogy a negyedik angyal trombitaszóval hirdesse, hogy a kereszténység ’világossága’ valójában sötétség, és ’világosságának’ forrásai babiloniak, vagyis nem keresztény eredetűek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!