Jehova tanui ti miért kereszteltek az Atya, a Fiu és a Szentlélek nevében ha nem is hiszitek hogy a Szentlélek at személy?
Kedves Kérdező.
Már lett erre egyszer válaszolva, szerintem keresd meg a mit jelent az Atya a Fiú és a szent szellem nevében keresztelkedni kérdést.
Miért érzem, hogy ma nagyon tanú ellenes nap van?
*** bh 210. o. Mit jelent a „lélek” és a „szellem” kifejezés? ***
A „SZELLEM” AZONOSÍTÁSA
Most vizsgáljuk meg, hogyan használja a Biblia a „szellem” kifejezést. Némelyek szerint a „szellem” a „lélek” szinonimája. Ez azonban nem így van. A Bibliából világosan kiderül, hogy a „szellem” és a „lélek” két különböző dologra utal. Mi a különbség közöttük?
A bibliaírók a héber ru′ach vagy a görög pneu′ma szóval éltek, amikor a „szellemről” írtak. Magából a Szentírásból következtethetünk ezeknek a szavaknak a jelentésére. A Zsoltárok 104:29 például kijelenti Jehováról: „Ha elveszed szellemüket [ru′ach], kimúlnak, és porrá lesznek újra.” A Jakab 2:26 pedig megjegyzi, hogy „a test halott szellem [pneu′ma] nélkül”. Ezekben a versekben a „szellem” arra utal, ami életet ad a testnek. Szellem nélkül a test halott. Ezért a Bibliában a ru′ach szót nemcsak „szellemnek”, hanem „erőnek”, azaz életerőnek is fordítják. Isten például ezt mondta Noé napjainak az Özönvizéről: „vízözönt hozok a földre, hogy elpusztítsak az ég alatt minden testet, amelyben életerő [ru′ach] működik” (1Mózes 6:17; 7:15, 22). A „szellem” tehát arra a láthatatlan erőre (az élet szikrájára) utal, amely élővé tesz minden élőlényt.
A lélek és a szellem nem ugyanaz. A testnek ugyanúgy szüksége van a szellemre, ahogyan a rádiónak az áramra, hogy működni tudjon.
. Amikor Jézus egy ízben meggyógyított egy démonok által megszállott embert és az visszanyerte beszélő- és látóképességét, vallásoskodó ellenségei káromolták azt az eszközt, amely által Jézus meggyógyította azt az embert. Máté szerint Jézus ezt mondta nekik: „Ha az Isten szelleme által űzöm ki a démonokat, valóban eljött hozzátok az Isten királysága” (Máté 12:22, 28). Lukács a jobb megértés végett kiegészítésképpen idézi Jézus szavait, amit hasonló alkalommal mondott: „Ha viszont Isten ujja által űzöm ki a démonokat, az Isten királysága valóban elérkezett hozzátok” (Luk 11:20). Egy korábbi alkalomkor Egyiptom mágiát gyakorló papjai kénytelenek voltak elismerni, hogy az Egyiptomra jövő csapások Jehova felsőbbrendű hatalmának a megnyilvánulásai voltak. Így nyilatkoztak: „Ez Isten ujja!” (2Móz 8:18, 19).
20 Az „ujj” szónak a használatával összhangban felismerhetjük, hogy „Isten ujjának” nagy ereje van, továbbá hogy ez a megjelölés találóan illik Isten szellemére, mivel Isten azt használta fel a Biblia megírásánál. Ennek megfelelően az Írások arról tudatnak bennünket, hogy Isten az „ujja” segítségével írta fel a Tízparancsolatot a két kőtáblára (2Móz 31:18; 5Móz 9:10). Mikor Isten különböző férfiakat használt fel a Szent Biblia egy-egy könyvének a megírására, jelképes ujja vagy szelleme volt az az irányító erő, amely mozgatta azoknak a férfiaknak a tollát. Isten szent szelleme láthatatlan, de csodálatos módon tevékeny. Látható, kézzelfogható eredménye az, hogy az emberiség Isten Szavának, az igazságnak értékes ajándékát kapta, az ő Bibliáját. Nem kétséges tehát, hogy a Biblia Szerzője Jehova Isten, az égi Közlő.
„Mindenre megvan az erőm annak köszönhetően, aki erőt ad nekem” – mondta
Isten ereje, vagy a szelleme ugyan az nem személy.
Azért mert el kell ismernünk ezt az Isteni erőt, csak Úgy mint az Atyát Jehovát, És a Fiút Jézust is.
Nos ha kötözködés volt a szándékod akkor sajnállak.
De isten ereje mint olvashattad nem egy ajtó.
Vagy egy élettelen tárgy.
A szent szellem nevében azt jelenti, hogy elismerjük a teremtő erejét, amivel létre hoz, alkot, valamire felhasználja ezt az erejét, mint pl, a teremtésre is ezt az erejét használta fel. nem egy másik személyt ez az erő hozzá tartozik.
Ezt az erejét ki tudja bocsátani úgy hogy közben a teremtőnek nem kell egy "lépést" sem tennie.
Ez az erő feltud halottat támasztani, képességeket ad bizonyos dolgok megtételére,
akár több embernek is tud segíteni ez az erő akár hol legyen a föld bár mely részén, mert "hatalmas". ezzel az erővel választotta szét a vörös tengert is, és még sorolhatnám.
Pl:
Hő erőmű
Ahhoz, hogy a lakásokban meleg legyen nem kell az erőműnek odamennie minden egyes lakáshoz, hanem vezetékeken juttatják el a lakásokba a központból.
Ennek megfelelően a teremtő is így kitudja a szellemét bocsátani, hogy oda menjen ahol szükség van rá.
Lehet nullázni.:(
Ne haragudj, de nem becézgetlek rossz indulatból.
Jehova tanúi a megnevezés, ha pedig hosszú akkor a kedves emberek azt szokták írni, hogy "a tanúk".
Bocsánatot kérek, de azt hittem itt mindenki írhat bibliai témáról.
Az nincs oda írva, hogy Jehova tanúi a kivétel.:(
S nem velünk nem értetek egyet hanem a bibliával, mert mint látható alátámasztjuk a versekkel.
Vagy a Biblia nem Isten szava?
Én úgy tudtam.:( O
Szia :)
Én nem vagyok JT, és nem tudok róla, hogy JT-ellenes nap lenne. :D
Azt tudom, hogy a zsidóknál ma van a jeruzsálemi szentély lerombolásának emléknapja. :(
És nálunk meg iszonyatos vihar van órák óta... :(
Mindenesetre mutatok neked valami érdekeset::
http://www.youtube.com/watch?v=sxmv85wJGBc
Ez egy keresztelkedés a Jehova Tanúi egyik Királyságtermében.
Két visszásság, amiket nem értek:
1. A Tanúk szeretnek arra hivatkozni, hogy mindenben a korai keresztények helyes gyakorlatát követik. Viszont a Bibliában semmi nyoma nincs annak, hogy Jézus vagy az apostolok bármiféle "keresztelkedési szöveget" írtak volna elő, amelyben egy bizonyos szervezetre is hitet kellett volna tenniük az embereknek ahhoz, hogy bemerítkezzenek. A Tanúknál viszont van egy ~ 120 kérdésből álló kérdéssor, ill. a szervezethez is elkötelezik magukat, nem csak Istenhez.
2. A Biblia szerint az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevében kell bemerítkezni. Az Őrtorony teológiája szerint a Fiú (Jézus) egy teremtmény, aki ráadásul azonos Mihály arkangyallal; a Szent Szellem pedig csak egy tudattalan, személytelen erő, ezért is kezdik kisbetűvel. Viszont ha így nézzük, akkor nagyon nem stimmel a dolog...
A másik pedig egy "technikai" dolog, ami zavar, konkrétan az öltözék. Például az alábbi videón a bemerítést végző férfiak rövidnadrágban és pólóban vannak, már alapon ez nem méltó egy ilyen eseményhez; a bemerítkezők között pedig van, aki fürdőruhát visel; ill. az elején egy lány hosszú pólóban van, de amikor elmerül, kilátszik a bugyija... :
http://www.youtube.com/watch?v=p6Grld2raAo
Továbbá ~ 2:40 és 2:50 között egy férfihang arról beszél, hogy egy kislány 6 évesen merítkezett be pár évvel azelőtt...
Nem gondolnám, hogy egy 6 éves gyerek felelősséggel meg tud hozni egy ilyen komoly döntést.
Üdv. )
Szia Berta kedves Barátom.:)) :D)
Én vagyok aki irkálok.Kata
Először is szeretnélek köszönteni abból az alkalomból, hogy megelőztél.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Nem véletlenül.ki jobb néha:)
Persze ez annak is köszönhető, amit nem bántás te feléd, , hanem azért mert szándékosan nem pontoznak, inkább nulláznak.
Ezt köszönhetem a teremtő nevének, és a hova tartozásomnak.
Persze nem zavar, mert nem embereknek kell tetszeni.
A világban furcsa is lenne ha a teremtő győzne idő előtt.
A kérdésed másik felére privátban válaszolnék ha gondolod, mert így is nagyon gyűlölet van most a tanúk ellen, talán olvastad a kérdéseket amiket a mai napon nekünk szegeztek.Kérlek jelezd ha érdekel.
Maradok mély tisztelettel
Kata:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!