Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek-e így Jehova tanúja?

Lehetek-e így Jehova tanúja?

Figyelt kérdés

Egy ideje kapok folyóiratokat Jehova tanúitól, amiket el is szoktam olvasni. Régebben járt is hozzám két lány, de nem szerettem volna megtérni, inkább csak jó volt valakivel megosztani a gondolataimat. Az utóbbi időben nem tudok velük találkozni (a munkám miatt sajnos) de egyre jobban érdekel Isten és az út, amit számomra kijelölt. Szeretnék eljárni a gyülekezetbe és közéjük tartozni.

Egyetlen dolog aggaszt csak kicsit: a párom. Régebben volt egy osztálytársam, ő Jehova tanúja volt és akkoriban azt mondta, hogy ők nem járhatnak "világiakkal" csakis olyanokkal, akik Istent követik. A barátom nem követi Istent, nem is hisz benne. Nem tudom, hogy ez lehet-e akadály abban, hogy én megtérjek. Próbáltam már hatni rá, de sajnos nagyon rossz úton halad és nem hallgat a józan észre.

2012. aug. 5. 14:22
 31/95 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne itt kezdjetek Biblia párbajt a kérdezőnek, más problémája van és ez nem segít rajta.
2012. aug. 5. 20:45
 32/95 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi de az első mondatodban lemaradt a nél rag:

Jobban szeretsz EZEKNÉL.

Megkérdezte tőle, hogy ’jobban szereti-e őt ezeknél’, nyilvánvalóan a nagy mennyiségű halra utalva ezzel. Vajon Péter jobban szerette a halászatot, mint Jézust? Háromszor tagadta meg az Urát, és most lehetőséget kapott tőle, hogy a barátai jelenlétében háromszor is megerősítse, hogy szereti őt. Amikor Péter ezt megtette, Jézus elmondta neki, hogyan mutathatja ki a szeretetét: úgy, hogy a szent szolgálatot helyezi életében az első helyre, legelteti és terelgeti Krisztus nyáját, azaz a hűséges követőit (János 21:4–17).

Ez minden keresztény kötelessége.

2012. aug. 5. 20:46
 33/95 anonim ***** válasza:
0%

Egyet értek!!Tisztelettel.

A fegyvereink nem testiek, hanem szellemiek.:))

2012. aug. 5. 20:47
 34/95 anonim ***** válasza:
95%
33 ezt mondhatod annak is aki beléd köt, vagy neked ugrik éjszaka:)
2012. aug. 5. 20:53
 35/95 anonim ***** válasza:
0%
ez kérdés volt?
2012. aug. 5. 21:21
 36/95 anonim ***** válasza:
6%
Azt nem értem hogy ezt a kérdést miért itt tetted fel ,ezek az embereknek kik nem hisznek Istenben, sem a bibliában, fogalmuk sincs a bibliárol, akik majd a hited miatt üldözni fognak? Jézust követni nehéz őt is gyülölték a hite miatt minket is gyülölnek Jézus követéséért. Persze választhatsz olyan vallást is amiben, laza az erkölcs nincsenek törvények, meg ott Isten megbocsát nem kell tenni érte semmit, de mit fogsz érni vele Isten ugyis megitéli őket, és akkor nem mindegy hogy melyik oldalon állsz, mert nincs középút, csak egy keskeny ,amin kevesen járnak, de az élethez vezet meg van egy széles amin sokan járnak de a halálba vezet. A válaszaimat persze biblia versel is igazolhatnám de minek itt senki nem hisz Istenbe, meg a bibliába,aki meg ismeri a szent irást az megtudja hogy igazam van.
2012. aug. 5. 21:30
 37/95 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező!

Hogy lehetsz-e Jehova Tanúja, az igazából nem ettől a helyzettől függ. Inkább attól, hogy el tudod-e fogadni a teológiájukat és az összes tanításukat. Például:

- A Jehova Tanúi az egyetlen igaz vallás;

- Minden más vallás hamis, a sátántól való;

- Az Őrtorony Társulat Isten egyetlen földi szervezete;

- A vezetőség Isten egyetlen kommunikációs csatornája, akik a "szellemi eledelt" kiosztják;

- Elköteleződés szükséges nem csak Isten, hanem a Szervezet mellett is;

- Ha már a taggá válásod után derül ki, hogy nem értesz egyet a tanokkal 100 %-ban, és nem is vagy hajlandó megváltoztatni a gondolkodásodat, akkor alapon emiatt kiközösítenek a gyülekezetből, ha magadtól nem is hagynád ott. Ez mindkét esetben azzal jár, hogy onnantól kezdve a tagok közül senki nem fog tovább barátkozni veled, sokan még csak a köszönésedet sem fogadják majd.

Hosszasan lehetne még sorolni, de úgy gondolom, egyelőre ennyit elég lesz átgondolnod.

Tehát mindenképp azt ajánlom, hogy a döntés előtt nagyon alaposan tájékozódj a tanításokat illetően. És ne csak az ő saját kiadványaik alapján (Őrtorony, Ébredjetek!, Mit tanít valójában a Biblia?, hivatalos honlapok stb.), mert azok egy kívülálló számára egy teljesen jól felépített, logikus rendszert jelenthetnek, aminek Bibliaismeret nélkül nem látja a buktatóit.

A teljes kép kialakításához ajánlom szíves figyelmedbe a következőket:

http://www.youtube.com/watch?v=JJFG639n3FQ

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=INEaE1_3WAw

Szeretném kihangsúlyozni, hogy NEM az embereket bántom / támadom a leírtakkal, tehát kérem a tisztel Tanú válaszolókat / olvasókat, hogy NE így kezeljék a válaszomat.

2012. aug. 5. 21:31
 38/95 Andizsuzsi ***** válasza:
95%

Én egy szóval sem mondtam soha, hogy veszélyesek vagytok, csak azt, hogy nem fogadom el, ahogy ti értelmezitek az Írást. Jézus a szeretet és a megbocsátás, hisz életét adta a mi bűneinkért, megbocsátott az őket elárulóknak.

Ti pedig kiközösítitek és eltaszítjátok magatoktól az embereket, ha azok nem felelnek meg a ti Biblia értelmezéseteknek. Én nem gondolom, hogy tökéletesen bírom a Bibliát értelmezni, soha nem is fogom, legfeljebb a magam értelmezése szerint próbálok élni. Ti viszont határozottan kinyilatkoztatjátok, hogy amit ti gondoltok az jó és tökéletes, az a kötelező.

"Aki bûntelen közületek, az dobjon rá elõször követ."

2012. aug. 5. 21:49
 39/95 Andizsuzsi ***** válasza:
95%

Nemvagyok!

Igazad van, de a kérdezőnek senki sem tud segíteni. Ezt a csatát magának kell magával megvívnia.

2012. aug. 5. 21:51
 40/95 anonim ***** válasza:
0%

Hát minek lehet ezt nevezni, mint a tanuk lejáratásának és a becsületes emberek megrágalmazásának.

Más felekezetek lejáratásáról szóló felvételeket miért nem játszanak be, amikor felszínre jön egy helytelenség.

Hátha kétségbe tudjuk ejteni egy két magát sajnáltató ember szánalmas vallomása miatt az istent kereső embereket

Akiket figyeltem a nyilatkozás alatt, mindegyik istentől való függetlenségre vágynak.Rajta, senki nem kötelezte rabszolgaság alá.Évekig élvezték a testvéri társaságot, aztán elkezdenek lázadozni.

Senki nem mondta, hogy muszáj itt lenni.

Nem fenyegetés, hogy kiközösítenek, ez egy bibliai parancs isten részéről.

Mielőtt valaki megkeresztelkedik alapos oktatásban részesül a bibliából.Ami nem egy hétig tart. utána eldöntheti szabadon tudja e vállalni ezt a bibliai elvárást. ha nem minek keresztelkedik meg?

hogy utána lejárassa a testvéreit?

Azt a kérdést feltettem volna mindegyiknek: Milyen erőszakot alkalmaztak a tanúk hogy itt kell lenned.

ki Kényszerített hogy itt legyél?

Ezekkel a filmbejátszásokkal, 8 millió ember van megrágalmazva néhány ember által akik nem tudták vállalni azt az életet.

Sőt mi több nem is az emberek a lényeg ha komolyan vesszük, hanem akit szolgálnak a teremtő istent.

Miért nem tudnak úgy elmenni, hogy vesztettek,

Ja nem tudnak szembe nézni a veszteséggel, mindenki hibás csak ők nem.

Mindenki ismeri ezeket a filmeket a testvérek közül.

Csak sajnálni tudjuk Őket akik így viselkednek!!!

2012. aug. 5. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!