Lehetek-e így Jehova tanúja?
Egy ideje kapok folyóiratokat Jehova tanúitól, amiket el is szoktam olvasni. Régebben járt is hozzám két lány, de nem szerettem volna megtérni, inkább csak jó volt valakivel megosztani a gondolataimat. Az utóbbi időben nem tudok velük találkozni (a munkám miatt sajnos) de egyre jobban érdekel Isten és az út, amit számomra kijelölt. Szeretnék eljárni a gyülekezetbe és közéjük tartozni.
Egyetlen dolog aggaszt csak kicsit: a párom. Régebben volt egy osztálytársam, ő Jehova tanúja volt és akkoriban azt mondta, hogy ők nem járhatnak "világiakkal" csakis olyanokkal, akik Istent követik. A barátom nem követi Istent, nem is hisz benne. Nem tudom, hogy ez lehet-e akadály abban, hogy én megtérjek. Próbáltam már hatni rá, de sajnos nagyon rossz úton halad és nem hallgat a józan észre.
"Hogy miért kaptam a megfelelő büntetést az senkire nem tartozik."
Szerintem csak inkább tudod, hogy egy világinak irracionális lenne az, amit te jogosnak tartasz.
"Szerintem csak inkább tudod, hogy egy világinak irracionális lenne az, amit te jogosnak tartasz."
Valószínűleg így van, de akkor sincs hozzá közünk, ebben egyetértek a válaszolóval. Lehet a tanúkkal egyetérteni, és lehet ellenezni, de a magánügyeikben turkálni nem etikus. Ha valaki kíváncsi rá, hogy miért jár náluk kitagadás, akkor számtalan történetet olvashat a neten, amit többnyire kilépettek írtak, itt is megírta egy válaszoló a saját családjának történetét. Én személy szerint nem fogadom el azokat az elveket, amik mentén ők élnek, de tiszteletben tartom, hogy ők ezt az utat választották. Épp ezért nem is akarom őket kritizálni, bár kérdések bennem is felmerülnek.
Kedves Andizsuzsi.
Köszönöm a megértésedet.
Mindannyian megbotlunk, mivel nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek ugyan az a gyengéje.
Bármikor bármilyen gyengeség felütheti a fejét, Jehova népe sem tökéletes, és igen vannak hibák, hiányosságok amin dolgozni kell, nem egyből jön a változás.
Többen megfigyelték, hogy igen magas az erkölcsi mérték, de Jézus nem mondta, hogy lazán kell erről gondolkodni, mindazon által, Ő sem változtat ezen inkább megmarad emberi szemszögből nézve konzervatívnak.
Nem a Divat után kell menni, Ő sem és a tanítványai sem voltak sosem népszerűek, és nem is lesznek soha amíg ez a világ van.
Mindig fura embereknek nevezték őket le is szektázták a gyülekezeteket.
De sosem emberek tetszésének akartak megfelelni.
Ettől függetlenül, nem vagyunk börtönbe, sok mindenre nyitottak vagyunk ami egészséges és tiszta keretek közt zajlik.
Nálunk is vannak esküvők, temetések,hallgatunk zenét, kirándulni megyünk a férfiak fociznak a nők beszélgetnek, eszünk, iszunk, és élvezzük egymás testvéri társaságát, s ahol tudunk segítünk.:)
Annyira nem vagyunk elvontak, de a biblia értékéből abból valóban nem lehet lazítani, mert ez nem komolytalan dolog, nagyon is komoly.
Maradok tisztelettel
Zsömle/lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!