Lehetek-e így Jehova tanúja?
Egy ideje kapok folyóiratokat Jehova tanúitól, amiket el is szoktam olvasni. Régebben járt is hozzám két lány, de nem szerettem volna megtérni, inkább csak jó volt valakivel megosztani a gondolataimat. Az utóbbi időben nem tudok velük találkozni (a munkám miatt sajnos) de egyre jobban érdekel Isten és az út, amit számomra kijelölt. Szeretnék eljárni a gyülekezetbe és közéjük tartozni.
Egyetlen dolog aggaszt csak kicsit: a párom. Régebben volt egy osztálytársam, ő Jehova tanúja volt és akkoriban azt mondta, hogy ők nem járhatnak "világiakkal" csakis olyanokkal, akik Istent követik. A barátom nem követi Istent, nem is hisz benne. Nem tudom, hogy ez lehet-e akadály abban, hogy én megtérjek. Próbáltam már hatni rá, de sajnos nagyon rossz úton halad és nem hallgat a józan észre.
Andizsuzsinak
Kérlek nyisd ki a saját bibliádat és olvasd el ezt a verset.
(1Korintusz 5:11) 11 Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek.
Te minek neveznéd a Pál által leírtakat,
Testvér létére rosszat tett.
Tudta amikor tanult, hogy ez lesz?
Igen, akkor mit lázadozik?
Fogadja el isten döntését, ez nem a tanúk döntése.
Kivagyok én hogy felülbírálom Isten írásait?
A megkeresztelkedésével elfogadta a bibliai leírásokat, nem a testvéreit árulta el, hanem a teremtőt akivel a keresztelkedéskor szövetséget kötött.
Akkor?.......
még annyit, hogy az az idézet amit idéztél az nincs benne az eredeti iratokba:
Jézus sosem mondott ilyet, hogy "az vesse rá az első követ"
(János 7:52-8:11) . . .A Codex Sinaiticus és a Codex Vaticanus nevű kéziratok, továbbá a sínai szír kódex kihagyják az 53. verstől a 8. fejezet 11. versig terjedő részt, amelyben (eltekintve a különféle görög szövegekben és fordításokban mutatkozó eltérésektől) a következő olvasható:
53 És mindnyájan hazamentek. 8 Jézus pedig az Olajfák hegyére ment. 2 Virradatkor azonban ismét megjelent a templomban, és az egész nép odasereglett hozzá, ő pedig leült, és tanítani kezdte őket. 3 Az írástudók és a farizeusok ekkor odavittek egy házasságtörésen ért asszonyt, és középre állítva, 4 ezt mondták neki: „Tanító, ezt az asszonyt tetten érték, amikor házasságtörést követett el. 5 Mózes azt írta elő nekünk a Törvényben, hogy az ilyen asszonyokat meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?” 6 Ezt persze azért mondták, hogy próbára tegyék őt, hogy legyen mivel vádolniuk. Jézus azonban lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földre. 7 Amikor nem hagytak fel a kérdezgetéssel, fölegyenesedett, és ezt mondta nekik: „Az vessen rá elsőként követ, aki bűntelen közületek.” 8 És ismét előrehajolva tovább írt a földre. 9 Akik pedig hallották ezt, távozni kezdtek, egyik a másik után, kezdve a vénektől, és ő ott maradt egyedül a középen álló asszonnyal. 10 Jézus fölegyenesedett, és ezt mondta neki: „Asszony, hol vannak? Senki sem ítélt el téged?” 11 Az így szólt: „Senki, Uram.” Jézus ezt mondta: „Én sem ítéllek el. Menj el; mostantól fogva ne gyakorolj többé bűnt.”
Ez egy apokriff fordítás.
Nem tudom kedves "Tanú" mit rinyálsz ilyen idegesen. Ez az oldal ilyen. Ha nem tudod ignorálni a ezeket jobb ha nem írsz inkább ide mert csak rossz lesz a kedved. Azt pedig nem szeretnénk :(
Kedves kérdező. Mondjon most bárki bármit, de nem lehetsz Jehova tanúja és a nemhívő barátod társa egyszerre. Ha Jehova tanúja leszel el fogsz távolodni a nemhívő kapcsolataidtól, barátodtól. Gondoskodni fognak róla hogy így legyen, persze nem azonnal. És te fogsz úgy dönteni. Legalább is úgy gondolod majd.
Esetleg ha semleges véleményekre, valódi tanúk válaszaira (itt tényleg vannak olyanok is) vagy kíváncsi. Látogasd meg ezt az oldalt. Elég aktív és többre mész vele mint a gyakorival.
Igen. Ismertem olyan személyt aki belépett. Őt (is) a közösség vonzotta mivel bár mindig kereste de soha nem találta a magáét. Nagyon sokat érezte magát egyedül. Van akinek egyszerűbb úgy az élet ha mindent megmondanak neki amit tennie kell, hogy jobb embernek kezeljék. Ha neked is csak a párod van az életben, sajnos valószínűleg könnyen fel fogod adni.
Szerintem.
@ 40:
Kedves Tanú!
Mint kihangsúlyoztam, nem emberek ellen írtam a válaszomat. Sem az írásomban, sem a videókban nincs személyek szidalmazása vagy rágalmazása.
És nem célom az Istent kereső embereket kétségbe ejteni sem. Gondolkodásra, alapos megfontolásra buzdítani annál inkább.
Én mindig örülök, ha valaki megtalálja Istent, de mivel nem vagyok Tanú, ezért - veled ellentétben - nem gondolom azt, hogy Isten nincs is a szervezeten kívül.
Az első linken nyilatkozó emberekről leírtad a véleményedet, amivel én nem értek egyet; gondolom, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem vagyok elfogult. Ismétlem, szó sincs rágalmazásról, különösen nem Isten ellen való beszédekről.
Kérlek, nézd meg a másik YouTube-os linket is, érdekelne a véleményed a filmről, és az abban elhangzó állításokról.
A kiközösítéssel kapcsolatos vitátokhoz is szeretnék hozzászólni: Az igevers, amit idéztél, teljesen világos. Ezzel nem is lenne baj, de a kivitelezés módjával és a következményekkel már van. Mert mit ír pontosan a vers? "... ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek."
A felsorolásban nem szerepel olyasmi, hogy ne tartsatok kapcsolatot azokkal, akik a szervezet valamely tanításával nem értenek egyet. Az sem, hogy ne köszönjetek nekik, vagy hogy hozzájuk se szóljatok egy szót sem. Az Őrtorony újság mégis ezt hozza követendő példának még családtagok esetében is. Idézem a 2012. április 15-i szám 12. oldaláról azt a részt, amiről már itt is volt szó:
< Mi a helyzet akkor, ha az egyik rokonunkat vagy közeli barátunkat kiközösítették? Ebben az esetben próbára van téve a lojalitásunk, mégpedig az Isten iránti, és nem a személy iránti lojalitásunk. Jehova figyel, hogy vajon hűek vagyunk-e ahhoz a parancsához, hogy kerüljük a kapcsolatot mindenkivel, aki ki van közösítve.
Most nézzünk egy példát arra, hogy milyen áldásokkal járhat, ha egy család lojálisan tartja magát Jehova azon utasításához, hogy ne ápoljon kapcsolatot a kiközösített rokonaival. Egy fiatalember több mint tíz évig ki volt közösítve, és ezalatt az édesapja, az édesanyja és négy testvére "[nem keveredett] egy társaságba" vele. Bár idővel megpróbált részt venni a családi tevékenységekben, dicséretes módon a család összes tagja megingathatatlan volt abban, hogy kerülje a vele való kapcsolatot. Miután visszafogadták, azt mondta, hogy mindig is hiányzott neki a családjával való együttlét, főleg esténként, amikor egyedül volt. De elismerte, hogy ha a családja csak egy kicsit is tartja vele a kapcsolatot, az már csillapította volna a hiányérzetét. Mivel a családtagok még a legcsekélyebb mértékben sem kommunikáltak vele, egyebek közt az égető vágy, hogy velük lehessen, indította arra, hogy helyreállítsa a kapcsolatát Jehovával. Ez jusson eszünkbe, amikor kísértést érzünk arra, hogy megszegjük Istennek azt a parancsát, hogy ne ápoljunk kapcsolatot a kiközösített rokonainkkal. >
--> Összefoglalva: a kiközösített fiatalemberrel a családja 10 éven keresztül nem ápolta a kapcsolatot, de még csak nem is beszéltek vele egyáltalán.
Pedig ilyesmit nem ír a Biblia, akárhogy is próbálják belemagyarázni.
Tehát még egyszer: a fő probléma nem az emberekkel van, hanem a szervezettel; és a társulat azon tanításaival, amik nem biblikusak.
Kedves Kérdező!
Ez az oldal sajnos nem, az a hely, ahol erre választ fogsz kapni. Én csak annyit tanácsolok, hogy ülj le otthon és keresd ki a témába vágó verseket a Bibliádból, mindegy melyikből, mert a Károliban is az van mint az ÚVF-ban, és imával kísérve gondold végig.
Én személy szerint világi emberként nősültem, és teljesen szabad akaratomból kezdtem el tanulmányozni és már lassan két éve Jehova szolgája vagyok. De ez én vagyok, nem mindenkinek van hatással a szívére a Biblia.Lehet, hogy a jó, tiszteletteljes viselkedéseddel egyszer megnyered a férjedet, de az ellenkezője is bejöhet amit nem kívánok.
Remélem sikerül Istennek tetsző döntést hoznod, amit nem bánsz meg. Az biztos, hogyha Isten mellett döntesz Ő támogatni fog, de ne engedd, hogy más emberek döntsenek helyetted, főleg az itteni "szakértők".
Üdv: Imre
Gratulálok Imre!
Igazán:)
Zsömle /lány
Tévedsz.
A vezető testület biblia tanítást ad a juhoknak. A bibliából megbeszéljük, hogy a bibliában mik azok amik betartandóak, és mik a lelkiismereti kérdések.És ezeket, hogyan tanítsuk meg másoknak.
Nyilván Jézustól elvárt bibliai parancsokat alapelveket nem lehet áthágni.
De hogy milyen színű körömlakkot teszek a kezemre az már lelki ismereti kérdés, nem a vezető testület ad számot a saját lelkiismeretemről.
Magam is voltam kiközösítve a helytelenségem a rossz döntésem miatt.
Megérdemlem, mert szégyent hoztam a magatartásommal a teremtőre.
De megbántam. kijavítottam, helyre hoztam a kapcsolatomat a teremtővel,és tiszta lelkiismerettel járulhatok elé, és szolgálhatom Őt. Nem voltam boldogtalan, ha az is voltam azt csak saját magamnak köszönhetem.
Ha valaki semmibe veszi a teremtő elvárásait az ne is vélje, hogy a teremtő megáldja az erőfeszítéseit.Ezt érzik azok akik ilyen helyzetbe kerülnek.
Akik nem ismerik el a tévedésüket azok a szervezeti elrendezésben akarnak hibát találni, úgymond felülbírálják a teremtő irányítását.
Mint Mózes idejében Korah és a fiai.
Bírálták Mózest, hogy ne ők vezessék a népet, de nem Mózes ellen lázadtak, hanem a teremtő ellen.
Mert Isten döntött úgy hogy Mózest választja, és nem Mózes, emlékezzünk Mózes többször vissza utasította ezt mert alkalmatlannak tartotta magát erre a feladatra.
Ha még is valami hiba történne bízhatunk benne, hogy a teremtő felszínre hozza a tévedést és kiigazításra kerülnek a dolgok.
Mert még talán Isten elleni lázadóknak bizonyulunk, nem emberek ellen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!