Lehetek-e így Jehova tanúja?
Egy ideje kapok folyóiratokat Jehova tanúitól, amiket el is szoktam olvasni. Régebben járt is hozzám két lány, de nem szerettem volna megtérni, inkább csak jó volt valakivel megosztani a gondolataimat. Az utóbbi időben nem tudok velük találkozni (a munkám miatt sajnos) de egyre jobban érdekel Isten és az út, amit számomra kijelölt. Szeretnék eljárni a gyülekezetbe és közéjük tartozni.
Egyetlen dolog aggaszt csak kicsit: a párom. Régebben volt egy osztálytársam, ő Jehova tanúja volt és akkoriban azt mondta, hogy ők nem járhatnak "világiakkal" csakis olyanokkal, akik Istent követik. A barátom nem követi Istent, nem is hisz benne. Nem tudom, hogy ez lehet-e akadály abban, hogy én megtérjek. Próbáltam már hatni rá, de sajnos nagyon rossz úton halad és nem hallgat a józan észre.
Van önbizalmam.
Csak szeretném úgy élni az életem, hogy az Istennek is tetszen. És igen, tudom mi lenne a helyes. De tudom, hogy a vőlegényemnek az nem tetszene.
Persze adott a kérdés, kinek akarok megfelelni? És igazad van, ezt magamnak kell eldöntenem.
Figyelj! Nehogy csatlakozz közéjük. Elfuserált birkák a Jehovák. Ha mégis valami valláshoz szeretnél tartozni, akkor inkább a katolikust vagy a reformátust válaszd. A kettő közül is inkább a református a szabadabb, a saját meglátásom szerint.
De mégis, szerintem, ha tudod, inkább kerüld el a vallást! Úgy vettem észre, hogy a vallás csak elvakítja az embereket. Régen is mennyi embert megöltek a vallás miatt. Most is csak egy eszköz, amivel irányítják az embereket. Nem szeretnék vitatkozni, ez csak a saját véleményem, de gondold át!
Arra minden képen készülj fel hogy nem lesz egyszerű.
De a döntést magadnak kell meghoznod.
A következő biblia versben Péter apostol beszél ennek egyik kellemetlenségéről.
(1Péter 4:4, 5) 4 Mivel nem futtok már velük ezen a pályán a kicsapongás ugyanazon posványába, össze vannak zavarodva, és folyton becsmérlően beszélnek rólatok. 5 De ezek az emberek számot fognak adni annak,. . .
Az előző kedves hozzászólónak köszönöm a szavait, ha nem is ért egyet, de legalább nem aláz meg senkit az emberi mivoltjában.
Tisztelettel.
Igen birkák vagyunk, a juhok csoportjába tartozó,
Különben pedig nem reagálok a válaszodra, mert a hozzá szólásod elején megmutattad nem Krisztus szelleme vezet.
Mert Krisztus azt mondta, hogy még az ellenségért is imádkozni kell és jót tenni velük, s még csak nem is ismerlek,
Bíróságon dolgozom, s a világi törvények szerint feljelenthetnélek,a sértő megjegyzésedért.
Ember gyűlölő hozzáállásod elárulja hova tartozol.
Már ne haragudj, de mi nem nevezünk senkit ártalmas gonosz embernek.
Ezt kikérjük magunknak.
Arról beszélhetnénk, melyikünk nem mutat emberséget a másik ember hite miatt.
Nem rég óta vagyok fenn, de folyamatosan azt tapasztalom, hogy míg a tanuk válaszaiban nem eltaposni való féregként kezelnek senkit addig a tanúkat folyamatosan magaláztatásban részesítik, mint valami leprás közveszélyes bűnözőt, holott személy szerint Én sem bántottam senkit, hogy ilyen megvetéssel teli hangnemben beszéljenek az emberek egymással. Látható ki az aki embergyűlölő.
Ha tehetnék, még agyon is lőnének bennünket, mint Jézust aki senkinek nem ártott, csak útba volt a rossz indulatú embereknek.
Ez már kimeríti a rágalmazás fogalmát.
Soha nem öltem meg senkit.
S Jehova Tanúi közül senkit nem lehet gyilkosnak nevezni.
Ha netalán még is erre vetemedne, akkor menesztve van a gyülekezetből.
Jehova tanúi nem vallást alapítottak, mint ahogy Jézus sem.
Hanem a tiszta biblia által elvárt imádati forma szerint kell élniük itt a világban.
Minden bibliai követelményt amennyire a tökéletlenségünk teheti igyekszünk be tartani.
Ezért hadjáratot indítani?
A gyilkosok ellen nem indítanak ekkora hadjáratot.
Kezd hasonlítani ahhoz ami Jézus idejében megtörtént.
A Barabás féléket szabadon engedik,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!