Melyik egyház vagy gyülekezet áll a legközelebb a Bibliai tanításokhoz?
Fölényeskedést? Hát, lehet, hogy van benne... Nem vagyok tökéletes. Még nem... :D
Nem tudom, mire gondolsz pontosan, de a JT-k előszeretettel, sőt, "az igaz vallás" egyik ismérveként emlegetik, hogy Jézus szerint a világ arról ismeri meg az igazi tanítványokat, hogy szeretik egymást. És akkor jön a sablonszöveg arról, hogy na, melyik az az egyetlen felekezet, amelynek tagjai soha nem fognak fegyvert? Bezzeg a ronda többiek meg hogy gyilkolták egymást a háborúkban...
Viszont azt nem szokták emlegetni, hogy Jézus mondott olyanokat is, hogy szeressük még az ellenségeinket is, vagy hogy imádkozzunk azokért, akik átkoznak minket, stb. Misszióik sincsenek, szervezetten nem foglalkoznak a kívülállókkal.
Ezekre gondoltál? Ha nem, akkor pontosíts, légy szíves. :)
Erre is... de pl. hogyan szerepel ez konkrétan az általuk fordított Bibliában?
(A zenéket amúgy hallgatom, köszi, az elsőnél konkrétan elfelejtettem levegőt venni! ;) )
Levegőt venni konkrétan a többinél is el fogsz felejteni... :DDD
[A Jahvés kivételével, mert azt csak a Jahve alak népszerűsítése okán tettem a csokorba. :)]
A pontos ÚVF-részeket nem tudom, hogy vannak, és mivel nem is ismerek olyan oldalt, ahol van keresőprogram, inkább most kihagynám...
Majd valamelyik JT bemásolja, ha akarja. ;)
[Bár ez az egyik olyan dolog, amiért tényleg morogni szoktam velük, hogy sokszor nem másolják be az igeverseket, csak megjelölik a helyet; aztán akit érdekel, az keresgesse ki magának. Na, persze, majd biztos...]
De lehet, hogy a hosszú JT-s kérdésben volt erről szó, nézd meg, hátha...
Jön a kárpótlás :)
Northland Church - Carol of The Bells
http://www.youtube.com/watch?v=30gLS2R_2rg
Delirious? - Eagle Rider
http://www.youtube.com/watch?v=GzfmgdemrPc
Delirious? - Miracle Maker (Holy)
http://www.youtube.com/watch?v=JsOQvvmMj3A&NR=1
Jesus Culture – See His Love
http://www.youtube.com/watch?v=5W-b_0lkRh0
MercyMe – Crazy Enough:
http://www.youtube.com/watch?v=LfmNKmB-Ap8
Az első kivételével teljesen más stílus, mint a The Singer, de szerintem mindegyik király. :)
U. i.: Azért már oltottak le, hogy szétoffoltam egy-egy kérdést, de a zenéim miatt még nem. :D
Berta Wooster
Ha ennyi időt és fáradságot áldoznál, a saját vallásod (vagy akármelyik más vallására), hogy kritizáld, akkor abban teljesen biztos vagyok hogy abban több kivetni valót találnál, mint amennyit a JHVH tanúiéban. A Katolikus egyház már elég régen alkalmazkodott a pogány emberek ünnepéhez a mostani karácsonyhoz, helyesbítve saját javára fordította, azzal hogy elfogadta, és módosította.
Vagy ott a bálványimádat, amit Isten már a tíz parancsolatban megtiltott, és tessék, az egyház kereszthez imádkozik, keresztet visel magán, keresztet rak a Biblia elejére, és még a templomok tetejére is. Emellett pokolról és örök kárhozatról beszélnek, hogy a bűnösök a halál után örök szenvedésre vannak ítélve, ez egy csomót sántít. Isten büntetés ként magát a halált adta, tehát nem az azutáni eseményt, mer azután már nincs is semmilyen esemény, a halál az élet ellentéte, vagyis a halál után már nincs semmi, ez az igazi büntetés, hogy megszűnünk létezni. És mikor Jézus a földön élt, ember ként, kihez imádkozott? Talán magához? És kit nevezet az atyának? Magát? Mert többen azt állítják, hogy Jézus és isten egyek. Ez aztán a komoly logika. Azt is felvetetted érv ként, hogy JHVH tanúi túlzottan ragaszkodnak, Isten nevéhez, ez miért baj? Attól hogy Isten nevének az eredeti kiejtése elveszett, és csak a tetragram maradt fel belőle, az még nem azt jelenti hogy ne is használjuk, az úr tudja minden kép hogy az ő nevét mondjuk ki, akár Jahve-nek akár Jehovának ejtjük. A JHVH tanúi ellen irányuló kritizálásodból tegyél félre a saját vallásodéra is :) (már meg bocsáss a kifejezésért), hátha összevetve a kettőt egy meglepő eredmény jön létre.
Tiszelt előző.
Ha teológiai dolgokat jelentesz ki anélkül, hogy azt alátámasztanád az igazi Bibliából vett idézetekkel, azok csak üres szavak maradnak. Semmiféle érvelést nem hoztál fel, csak a "logikát". De ha már a logikával szeretnél érvelni, akkor erre válaszolj légyszíves.
Azt állítjátok, hogy az elragadtatásban csak Isten kiválasztott 144000 szolgája részesül.
Nézzük mit ír a Biblia róluk:
Jel 14:4
"Ezek azok, a kik asszonyokkal nem fertőztették meg magokat; mert szűzek."
Nézzük mit mond Jézus az elragadtatásról:
Lk 17,34
"Mondom néktek, azon az éjszakán ketten lesznek egy ágyban; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik."
Itt egy házaspár egyik tagja, aki nem szűz, ergo nem 144000-ből egy, elragadtatik. Hogy lehet ez?
@ Steven.7even:
Ne legyél olyan biztos magadban... :D
Eleve rossz a kiindulási alapod, ugyanis nem vagyok katolikus. Teljes mértékben a Bibliára alapozó protestánsként a nem biblikus katolikus tanításokat ugyanúgy nem fogadom el, mint az ŐT-tanításokat. Nem szoktam számolgatni, hogy melyik vallásban van több "kivetnivaló", és szerintem ennek nincs is értelme; de ha te minden áron hasonlítgatni akarsz, akkor tedd meg nyugodtan. :D
Viszont akkor legyél igazságos: a katolikus vagy más vallásoknak ne csak a hibáit hánytorgasd fel, a helyes gyakorlataikról elfeledkezve, ill. a JT-knek ne csak a pozitívumait nézd, hanem a téves tanításait is.
Az általad említettek komoly és hosszú témakörök, javaslom, nézz körül akár a neten, akár az itteni kérdések között, sokszor ki lettek már tárgyalva. Kezdésnek ajánlom a belinkelt hosszú kérdést, az sok dolgot helyretesz. :)
Az írásomat pedig ne magyarázd félre, légy szíves; ezt írtam:
"A Jehova névhez való értelmetlen ragaszkodás (a JHVH tetragrammaton helyes kiejtését nem lehet tudni 100 %-ra, de hogy nem Jehova volt, az majdnem tuti;"
Te pedig átformáltad:
< Azt is felvetetted érv ként, hogy JHVH tanúi túlzottan ragaszkodnak, Isten nevéhez, ez miért baj? >
A különbség elég nagy a két állítás között: Az Isten nevéhez való ragaszkodással semmi baj nem lenne, én az egyértelműen téves Jehova formához való ragaszkodást említettem. Szintén sokszor volt már szó erről is, tényleg használd a kereső funkciót, hogy legalább ilyen alapdolgokkal tisztában legyél.
Üdv. :)
Pontosan kedves utolsó. Tehát amivel minket itt mindig vádolnak. A Jehova forma - azért ezt használjuk, mert a magyar nyelvben ez az általánosan elfogadott kiejtési forma. Nem mondom azt, hogy ez volt a helyes vagy az, ezt nem érdemes bővíteni.
Az Új világ fordítás - ha olyannyira rossz, akkor bárkivel hajlandóak vagyunk arra, hogy az adott személy vegye elő a saját Bibliafordítását és abból megmutatjuk, hogy mit tanít a Biblia valójában.
Házról házra való prédikálás - Ezzel a feladattal maga Jézus Krisztus bízta meg a követőit, és a Bibliából kiderül, hogy a tanítványai is ezt a módszert használták, illetve minden helyen ahol csak embereket találtak prédikáltak. Nekünk nem célunk a térítés, még ha valaki könyörögne sem lehetne csak úgy Jehova Tanúja. Azért megyünk rendszeresen, mivel az emberek változnak.
Kedves Berta Wooster
Ne haragudj, amiért rosszul idéztelek, de még így is csak ismételni tudom magamat, hogy akárhogyan is ejtsük ki Isten nevét, az a lényeg hogy használjuk. Azzal hogy én azt írtam, hogy "Ha ennyi időt és fáradságot áldoznál, a saját vallásod (vagy akármelyik más vallására), hogy kritizáld, akkor abban teljesen biztos vagyok hogy abban több kivetni valót találnál, mint amennyit a JHVH tanúiéban " (ezzel ok fogalmazhattam volna más kép is) arra céloztam, hogy mindegyik keresztény vallási irányzatba bele lehet kötni, és hogy a JHVH tanúiéban van a legkevesebb "kivetnivaló", (ez az én észrevételem).
A Bibliai idézetekkel pedig nem nagyon szoktam dobálózni, mert tapasztalatból tudom, hogy máris jön az ellen idézet, és mint tudjuk a Bibliát nem szabadna "KÉTÉLŰ KARD"-ként használni. Ezért hoztam fel, inkább olyan "kivetnivaló" dolgokat a többi keresztény hitben, mint a bálványimádat, és a karácsony ünneplése, mivel ezek maguktól értetődően hibás és egyben bűnös szokások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!