Hogyan bűnteti a Jehova tanúi egyház a kizárt tagokat? Egy volt, , tanujuk" 2 lánnyal él szexuális életet, a felesége közreműködésével, s már 2fiugyermeket nemzett. Abban a hitben hogy ő kiválasztott.28/03/2012
Ne haragudj, nem értem a kérdést.
xD Milyen illedelmes vagyok, amióta ide írok.
A kizárt tagokat hogy lehetne bűntetni?
Előző!
Akkor én most belépek, aztán gyorsan ki.
Talán végre békén hagynak akkor.
Nem tudom, mi ez a szexuális izés sztori, nem értem, mi köze a kérdéshez.
De azt tudom, hogy ha valaki valami nagy bűnt követ el, akkor zárják ki, és utána ahogy felettem írták, nem állnak vele szóba, ha meglátják, keresztülnéznek rajta. Így hirdetik a szeretetet és a békét, meg hogy csak az Istennek van joga ítélkezni. Rendesek, nem?
Mert ő sem azért jött a földre, hogy a templomban verje a mellét, hogy ő milyen f..sza ember(vagy Isten) és nem is azért, hogy vagdossa meg csonkítsa magát, amiért egy bűnös dög. Nem azért jött, hogy a létező jó emberekkel zabáljon egy jót, aztán sakozzanak vagy ilyesmik. Azért jött, hogy hirdesse a szeretetet, megbocsájtást, önzetlenséget. Hogy az elveszett bárány haza találjon.
Nem kellene senkit sem kiközösíteni, sem pedig erőszakosan téríteni. Mindkettő szélsőséges megoldás.
Nem ápolunk vele kapcsolatot.
. A korintuszi gyülekezet megtűrt egy ’olyan paráznaságot, amilyen még a nemzetek között sem volt, hogy tudniillik egy bizonyos férfinak olyasvalakije volt, aki az apjának a felesége’. Pál felszólította a korintusziakat, hogy ’adják át az ilyet Sátánnak a test pusztulására, hogy a szellem megmenekülhessen’ (1Korintusz 5:1–5). Amikor a bűnöst kiközösítették, és ezáltal át lett adva Sátánnak, újra az Ördög világának részévé vált (1János 5:19). Az eltávolítása megszüntetett egy gonosz testi befolyást a gyülekezetben, és megőrizte a gyülekezet ’szellemét’, vagyis uralkodó tulajdonságát, amely Isten szemléletmódját tükrözi vissza (2Timóteusz 4:22; 1Korintusz 5:11–13).
5 Nem sokkal ezután Pál arra buzdította a korintuszi keresztényeket, hogy fogadják vissza a helytelenül cselekvőt. Miért? Azért, hogy az apostol szavai szerint ’túl ne járjon az eszükön Sátán’. A vétkes nyilvánvalóan megbánta tettét, és megtisztította az életét (2Korintusz 2:8–11). Ha a korintusziak nem fogadták volna vissza a bűnbánó férfit, Sátán túljárt volna az eszükön abban az értelemben, hogy olyan kemények és könyörtelenek lettek volna, amilyennek az Ördög akarta volna látni őket. Nagyon valószínű, hogy hamarosan ’megbocsátottak’ a bűnbánó férfinak, és ’megvigasztalták’ őt (2Korintusz 2:5–7).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!