Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi egyház tagjaitó...

A Jehova Tanúi egyház tagjaitól kérdezném tisztelettel, hogy mi az a "jó hír"?

Figyelt kérdés

Kérdésemmel nem kötekedni vagy gúnyolódni akarok!

Mielőtt elkezdtem foglalkozni Isten igéjével, katolikusnak vallottam magam, de ahogy egyre többet foglalkoztam vele, az igazság keresésével, rájöttem, hogy a Katolikus egyház tanításai messze állnak Krisztus tanításaitól. Több szemszögből több vallást is megvizsgáltam és egyiket sem találtam "tökéletesnek"! Az életem "teljesen" megváltozott. Megtért emberként amikor bejelentettem, hogy az evilági ünnepeket /pl.:karácsony/ már nem tartom meg és nem emberek parancsolatait akarom követni, a családom egyik fele hogy úgy mondjam kitagadott, és elmondtak mindennek. Engem csakis az igazság érdekel!

Úgygondolom, hogy a biblia tanításainak jelentős részét megértem, persze nem vagyok tökéletes, mint ahogy senki sem lehet az.

Minden egyház azt mondja magáról, hogy Ő az igazi.

A Jehova Tanúi mivel tudhatnak többet mint mondjuk én aki szintén tanulmányozom Isten igéjét, az igazságot keresem, nem az evilági dolgok a legfontosabbak számomra.

Minden tőlem telhető módón próbálok segíteni annak akinek szüksége van rám.

Hiszek Krisztusban, Isten egyszülött fiában, a megváltónkban. A Jelenések könyvének mondjuk a 85-90%-át értem és, várom Krisztus dicsőséges második eljövetelét.

Ezek fényében kérdezem, hogy mi az a "jó hír" amit én nem tudhatok, csak Ők?

Mi az a "jó hír" amit újat tudnának mondani nekem?

Őszintén kíváncsi vagyok rá!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 8. 23:09
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

Én csak egyet tudok neked mondani: Az igazságot teljes egészében sose derítehetjük ki és minden egyház a maga szája íze szerint formálja és értelmezi a bibliát. A jehovák is csak bizonyos részeket vettek át és néhány dolgot átértelmeztek. Ezt egy kissé felvilágosultabb jehovás ismerősöm mondta, aki otthagyta őket. Sokat nem beszélgettünk de amiket mondott az homlokegyenest ellentétes a bibliával vagy pedig egyértelműen nem is ír semmit arról a dologról amit neki akartak beadni illetve alaposan félre lett értelmezve.

Ha teljesen őszinte akarok lenni akkor azt mondanám felejtsd el az egyházakat Istennek teljesen mindegy milyen címke van rajtad csak az a lényeg igaz emberként élj ehhez pedig nem kellenek mások, akik megmondják.

2 dolgot tarts szem előtt: 10 parancsolat, 7 főbűn

Ha ezeket betartod és segítesz másoknak szerintem helyben vagy.

2011. ápr. 8. 23:27
 2/31 anonim ***** válasza:
44%
Természetesen Te is tudhatod mi az a jó hír!Mint ahogyan az egész lakott földön azon szorgoskodnak Jehova Tanúi,h.eljuttassák azt minden élő ember számára!A jó hír például,h.nincs pokol!Mint ahogyan azt a Katolikusok állítják!Hogy is képzelhetik,h.egy szerető Isten azt akarja,h.az emberek haláluk után örökké egy tüzes katlanban szenvedjenek!(És a sok buta ember meg bólogatva megy utánuk)Az is jó hír,h.Jézus váltságul adta magát az emberiségért,h.legyen lehetőségük örökké élni majd mi után Isten Kinek neve Jehova(Az eredeti ó és új szövetségben közel 7000szer használták Isten saját személyes nevét,mint ahogyan Neked is van neved Így Neki is!)Egy ütközetben amit Armaggedonnak nevezett el,elpusztítja az összes gonosz embert a földön,és lehetőséget ad arra,h.ezer év alatt újjá teremtse az emberiség a földet!Valamint azt is fontos tudnia egy Istent szerető személynek,h.Nincs olyan írás a Bibliában ami azt állítaná,h.Isten és Jézus egy azon személy lenne!Az Atya az Isten ,a Fiú az ő egyetlen fia Jézus és a szent lélek az Isten tevékeny ereje amivel a világmindenséget megteremtette.Egyenlőre ennyi mert álmos vagyok ne haragudj!:) Jó éjt!Szép álmokat!
2011. ápr. 8. 23:41
 3/31 anonim ***** válasza:
75%

Sziasztok!

"Isten Kinek neve Jehova(Az eredeti ó és új szövetségben közel 7000szer használták Isten saját személyes nevét,mint ahogyan Neked is van neved Így Neki is!)"

Ez, ami a felsoroltak közűl eltér például a Hetednapi Adventisták által tanított tanaiktól. Akkor ők is mondhatnák, hogy igaz egyház, aki hozta a jó hírt.

Én is tisztelettel megkérdezném, hogy hogy jött ki a e.o.a magánhangzók, ha az ószövetségben (tisztelettel közlöm, hogy az újszövetségben egyszer sem szerepel a tetragramma, mivel csak a héber iratokban szerepel, a görögben nem) csak a JHVH tetragramma van (és ez van kb.7000-szer), akkor meséljék már el nekem, hogy a fenébe kerűltek oda az e.o.a magánhangzók? Hiszen a kedves ismeretlenségbe burkolózott újvilág fordítóknak milyen tökéletes eredeti héber iratok voltak a kezükbe, amivel úgymond kitölthették a tetragramma hiányzó részeit?

Nekem van nevem, jó meglátás, de csak azért van nevem, mert még vagyunk itt a földön egy páran, csak meg kéne különböztetni egymást, de ha egyedűl lennék, akkor nem adnám magamnak azt a nevet, hogy Nagy Miklós Sándor Elizabeth Béla, mert nincs kitől megkülönböztetni magamat. Vagy van esetleg más Istenetek is, akitől el kell különíteni a Jehova nevezetűt? Mert ha én egyedűli lennék, akkor úgy hívnám magamat, hogy vagyok, aki vagyok.

2011. ápr. 8. 23:58
 4/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ezeket nagyjából tudtam, hogy nincs pokol, Krisztus a megváltónk, Isten újjá teremt mindent. De ha ezeket tudom, akkor mi az a plusz "jó hír", amiért nekem ingerenciám kellene, hogy legyen, hogy csatlakozzak a Jehova Tanúi Egyházhoz? Mi az amit más nem tudhat? Amit a pokolról, Krisztusról, az újjáteremtésről tudnom kell, az a Bibliában van benne, és nem a Jehova Tanúi Egyház találta ki. Ehhez a tudáshoz nem a Jehova tanúi adnak választ, hanem Isten igéje.

Mi az amit csak a 'Tanúk' tudnak és szeretnének megosztani másokkal?

2011. ápr. 9. 00:05
 5/31 anonim ***** válasza:
0%

"Én is tisztelettel megkérdezném, hogy hogy jött ki a e.o.a magánhangzók,"

Úgy adod elő, mintha ezt mi találtuk volna ki? Pedig e kiejtési formula már sokkal idősebb, mint 150 éves!

Folyamatosan ezen lovagolnak egyesek, pedig már rengetegszer le lett írva itt is, ma este is. Nem az a lényeg, hogy mi volt az eredeti kiejtés, hiszen ezt senki sem tudja biztosan. Az a lényeg, hogy használjuk az isteni nevet, mint pl. Jézusét. Az Ő nevének a pontos és minden kétséget kizáró kiejtése sem ismert, mégis használjuk, méghozzá a különböző nyelveken, erősen eltérő kiejtéssel. Én sokáig fel sem ismertem, mikor angolul hallottam Jézus nevét.

"Vagy van esetleg más Istenetek is, akitől el kell különíteni a Jehova nevezetűt?"

A világ sok Istent imád, melyek létező, vagy éppen nem létező (kitalált) bálványok. "Sok Isten és sok úr van", ahogy Pál fogalmaz. Mindnek van neve és ha tetszik, ha nem, a Bibliában a Mindenható Isten is kinyilatkoztatott magának egy örök érvényű nevet. Ez a JHVH volt, melyet a Bibliaírók több mint 7000-szer használtak, többször, mint az összes többi címet és rangot együttvéve Istenről.

Tehát nem névtelen az Isten.

Kedves kérdező, cseleszed Isten akaratát? A Tanúk szervezetten teszik ezt rendszeresen. Pl. ebben egyedülállóak. Persze, mások is tesznek ehhez hasonlót (főleg karitatív szolgálatban), de csak a Tanúk viszik ezt a "jó hírt" el az emberekhez, senki más!

„Nem szégyellem a jó hírt, hiszen Isten ereje az mindenki megmentésére, akinek van hite” (Róma 1:16).

Ami az egyik ember számára jó hírnek tűnik, talán egy másik ember szemében nem tűnik jó hírnek. Aki jó hírt hoz, azt általában szívesen fogadják és kíváncsi füllel fordulnak a jó hír felé. A Biblia azonban megjövendölte, hogy a világban élő hitetlenek nem tekintik majd örvendetesnek az Isten Királyságáról szóló jó hírt és annak megmentés-üzenetét. (Vö. 2Korinthus 2:15, 16.)

2011. ápr. 9. 01:57
 6/31 anonim ***** válasza:

az nem baj, ha tisztelettel kérdezed a Tanúkat. annak idején, amikor még nem ismerték, ők is érdeklődve hallgatták tőlük a Biblia igazságait.

az meg egyenesen jó, hogy a Bibliából szeretnél meggyőződni, mi az Igazság.

nyugodtan tedd fel a kérdéseidet Jehova Tanúinak, ők a Bibliából fognak válaszokat adni, mert nem ők akarnak meggyőzni, hanem azt akarják, hogy a Biblia alapján te adj választ a saját kérdéseidre.

főleg most lenne bölcs dolog kapcsolatot teremteni velük, hogy Jézus halálának emlékünnepe közeleg. sok mindent meg lehet érteni az emlékünnepen elhangzó Biblián alapuló előadáson.

sok sikert kívánok Neked ahhoz, hogy megtaláld az igazságot, sajnos nem sokan keresik. főleg ilyen őszintén nem, mint Te.

2011. ápr. 9. 06:45
 7/31 anonim ***** válasza:
0%
Pl. az is jó hír, hogy örök életünk lehet itt a földön. Azt is elmondjuk az embereknek, hogy mit kell tenniük azért, hogy ez a reménységük meg is valósuljon.
2011. ápr. 9. 06:54
 8/31 anonim ***** válasza:

Krisztus nem egy szütyővel a vállán kóricált, kiadványokkal a kezében öt percre megállva a kapuba hirdetni, hogy Isten neve Jehova, és közel a vég, hanem betegeket gyógyított, tanított, halottat támasztott fel, vaknak látást teremtett, és nem Ő császkált egyik kapuból a másikra, hanem betérve egy településre Őhozzá ment a nép.

Nem kell az embereknek a kiadványok, az embereknek a Biblia, Isten szava kell. Az az evangélium kell, amit Krisztus töltött be. Krisztus járt házról házra kiadványokkal a kezében? Nem! A nép ment Krisztushoz. Krisztus a 12-t halászta össze. És nem házról házra járt kiadványt osztani a 12 sem, hanem egy háznál szálltak meg, addig, míg tovább nem mentek a következő településig. Senki nem parancsolt olyat az evangélium hirdetőinek, hogy zörgessenek be sorba minden házba, kiadványokkal a kezükben, egy Bibliával, amit senki sem tud, hogy ki fordította néhány évtizede.

"Úgy adod elő, mintha ezt mi találtuk volna ki? Pedig e kiejtési formula már sokkal idősebb, mint 150 éves!"

Hasra ne essek. A Karácsony 'megünneplése' (amit én sem díjazok) már idősebb, mégsem tartjátok meg.

"Folyamatosan ezen lovagolnak egyesek": Azt, hogy valaki kirobbantva így töltötte meg a tetragrammát, és azóta nagyon sokan ezt használják, attól még nem igaz. A kiejtése a 'feledésbe' kerűlt. Határozott állítással állítják, hogy ez a nevének kiejtése. Pedig nem. Talán nem ő maga mondta, hogy 'vagyok aki vagyok'? Ami ezen kívűl van, az a tetragramma, a JHVH. Ezt miért nem töltjük be emígy? Jahveh. Mellesleg, ha ki szeretném ejteni a tetragrammát magánghangzók nélkűl, akkor szinte adódik a Jahveh kiejtés, de semmiképpen nem a jehova. Próbáld csak ki.

Hogy nem tudjuk, hogy hogy ejtették ki eredetileg, azt te is mondod, " Nem az a lényeg, hogy mi volt az eredeti kiejtés, hiszen ezt senki sem tudja biztosan", de akkor is a Ti általatok hirdetett kitalációt veszitek kötelező érvényűnek, hogy mindenki használja, pedig szinte nulla százalék, hogy így ejtették ki.

Ha az én nevem László, ami feledésbe merűl, és csak az LSZL tetragramma maradna meg, majd ezt megtöltenék magánhangzókkal, hogy LóSZaL, akkor ez lenne a nevem? Nem, sőt büszke legyek a gyülekezetre, aki ezt hirdeti fennen? 'Lószal, lószal, te feledésbe merűlt szent név.'

Éppúgy a Jehova névnek sincs héberűl semmi, de semmi jelentése.

"Kedves kérdező, cseleszed Isten akaratát? A Tanúk szervezetten teszik ezt rendszeresen. Pl. ebben egyedülállóak. Persze, mások is tesznek ehhez hasonlót (főleg karitatív szolgálatban), de csak a Tanúk viszik ezt a "jó hírt" el az emberekhez, senki más!"

Szervezetten cselekszik? Mit? A házról házra járást, amit senki nem parancsolt nektek, sőt teljesen máshogy kellene hirdetni, ha már hirdetni akarjátok.

És meséld már el, hogy mi az Atya akarata? Nézzük, hogy Krisztus szerint mi volt.

"Az pedig az Atyának akarata, a ki elküldött engem, hogy a mit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámaszszam azt az utolsó napon."

"Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon."

A kérdés, hogy mi a jó hír? A válaszokat a Bibliából tudhatjuk meg, akit érdekel, olvassa el. Ha valakit nem érdekel a Biblia, akkor a házalásotok sem fog érdekelni.

Azt írjátok, hogy a Bibliából fognak választ adni a Jehova Tanúi, de ha én is a Bibliából adom a választ, hogy ne járjatok házról házra, mint ahogy a Lukács evangéliumában is benne van, akkor nem érdekel titeket.

Ti éppúgy nem hallgattok az írásokra, mint ahogy a legtöbb ember sem hallgat rátok. Csak azok hallgatnak raátok, akit ti tiszta szívűeknek hívtok. De nem a betegeknek lenne szüksége orvosra? Aki beteg, azt meg sarkon fordúlva ott hagyjátok, mondván Ti megtettetek mindent, de hát gonosz jószágnak nem kellett a jó hír.

Ja, Krisztus is fél perc alatt 'lerendezte' a gonoszokat, ördőngőseket, vámszedőket, betegeket? Le, sokszor csak éppen meggyógyulva küldte el magától azokat.

Ti cselekszitek a mennyei Atya akaratát? Mit? az evangélium hirdetését? Hogyan? Olvassátok el, hogy hogyan kellene... Hogyan járt házról házra Krisztus, hogyan járt házról házra Pál. Kukucs a Bibliába, sehogy. Ha betért Krisztus valahová, akkor hozzá gyűltek a népek, ha megszállt egy településen, akkor egy helyen szállt meg. Ha Pál betért valahová, akkor egy háznál szállt meg, és nem sertepertélt körbe-körbe havonta.

Sziasztok

2011. ápr. 9. 09:17
 9/31 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 9. 09:34
 10/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm megint az eddigi válaszokat.

"Folyamatosan ezen lovagolnak egyesek" Bocsánat, de nem a Jehova Tanúi Egyházon kívűli emberek lovagolnak ezen, hanem a Jehova Tanúi bizonygatják ezt, holott, ha beleköt ebbe bárki, akkor rögtön mondjátok, írjátok, hogy "Nem az a lényeg, hogy mi volt az eredeti kiejtés"

Nekem egy Istenem van, a mennyei Atya. Én tovább nem is szeretnék ezen lovagolni.

Hogy cselekszem-e az Atya akaratát? Úgy gondolom, hogy mindenkinek személyre szólóan lehet akarata az Atyának.

Mindenkinek meg van a feladata, amiért megteremtetett.

Vagy úgy gondoljátok, hogy az az egy és legfontosabb akarata, hogy a Jehova Tanúi szervezetén belűl járjak házról-házra hirdetve a "jó hírt"?

Ismétlem: A pokolról, Krisztusról, az örök életről, Jehova általatok hírdetett nevéről tudok. Mi az a jó hír, amit ezeken felűl csak Ti tudtok, és csak Ti mondhatjátok el nekem?

Mi az a plusz jó hír, amit a Bibliából senki nem tudhat meg, csak a Jehova tanúitól? Természetesen magam is találkoztam már a Tanúkkal, beszélgettem is velük, és nem tudtak újat mondani. Számomra ezért ez a fontos kérdés.

2011. ápr. 9. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!