A Jehova Tanúi egyház tagjaitól kérdezném tisztelettel, hogy mi az a "jó hír"?
Kérdésemmel nem kötekedni vagy gúnyolódni akarok!
Mielőtt elkezdtem foglalkozni Isten igéjével, katolikusnak vallottam magam, de ahogy egyre többet foglalkoztam vele, az igazság keresésével, rájöttem, hogy a Katolikus egyház tanításai messze állnak Krisztus tanításaitól. Több szemszögből több vallást is megvizsgáltam és egyiket sem találtam "tökéletesnek"! Az életem "teljesen" megváltozott. Megtért emberként amikor bejelentettem, hogy az evilági ünnepeket /pl.:karácsony/ már nem tartom meg és nem emberek parancsolatait akarom követni, a családom egyik fele hogy úgy mondjam kitagadott, és elmondtak mindennek. Engem csakis az igazság érdekel!
Úgygondolom, hogy a biblia tanításainak jelentős részét megértem, persze nem vagyok tökéletes, mint ahogy senki sem lehet az.
Minden egyház azt mondja magáról, hogy Ő az igazi.
A Jehova Tanúi mivel tudhatnak többet mint mondjuk én aki szintén tanulmányozom Isten igéjét, az igazságot keresem, nem az evilági dolgok a legfontosabbak számomra.
Minden tőlem telhető módón próbálok segíteni annak akinek szüksége van rám.
Hiszek Krisztusban, Isten egyszülött fiában, a megváltónkban. A Jelenések könyvének mondjuk a 85-90%-át értem és, várom Krisztus dicsőséges második eljövetelét.
Ezek fényében kérdezem, hogy mi az a "jó hír" amit én nem tudhatok, csak Ők?
Mi az a "jó hír" amit újat tudnának mondani nekem?
Őszintén kíváncsi vagyok rá!
Előre is köszönöm a válaszokat!
JT-nek minden egyes tana előfordult már más felekezetkben, legyen az az ariánizmus, az annihilacionizmus, az évszámzsonglőrködő apokalipszis-központúság, vagy a fegyverfogás tilalma. Ezek nem egyedi tanok, akik ezeket tartják az igaz kereszténység bizonyítékának, azoknak nem kell az Őrtorony Társulat rabszolgájává szegődniük, hiszen ezeket mások is vallják.
Az egyetlen tan, amely csakis az Őrtorony Társulatot jellemzi, az a kétkasztos megváltástan.
"Kedves kérdező! Olyat neked egyetlen Tanú sem fog mondani "amit csak mi tudunk" és nem található meg a Bibliában. Hiszen minden egyes gondolatunkat, tanításunkat a Bibliában leírtakra alapozzuk."
Akkor mi szükségem lehetne a Tanúkra, hiszen a Biblia gyakorlatilag Magyarországon mindenki számára elérhető.
Akkor miért mondják, hogy náluk az üdvösség, miért kellene hozzájuk csatlakozni? Miért nem elég a Bibliához csatlakozni...?
Kedves dudiska!
Mit gondolsz alkalmazáson? Igen olvasom, tanulmányozom a Bibliát. Úgy gondolom Isten segítségével a számomra fontosnak vélt részeket értem is. Tőlem telhető módon próbálom is cselekedni az Atya akaratát.
Csak még nem kaptam választ, hogy miért mondja azt a Jehova Tanúi Egyház, hogy ők az egyedüli igaz egyház?
Hiszen minden egyház ezt mondja magáról.
Csak a főbb ellentmondásokat és tévedéseket emelném ki, mert sok van:
Kezdem azzal, hogy Jézus ment el az emberekhez és nem fordítva! Az egy gyakorlatias dolog volt, hogy egy-egy területen, ahol a nép köré gyűlt, egyszerre sok embernek adta elő üzenetét. Értelmetlen és sokkal kevésbé hatékony lett volna, ha minden házban külön-külön adja elő a mondandóját, hiszen a kíváncsi emberek, amikor megtudták, hogy a közelükben van Jézus, köré gyűltek. De ez NEM LETT SZABÁLY(!), a tanítványait már kettesével küldte ki "házról-házra", és bár adódtak olyan helyzetek, amikor nagy csoport előtt is előadhatták a jó hírt, de ebből nem csináltak törvényt. A helyzet, a körülmények határozták meg, hogyan prédikáltak.
Tehát a törvényalkotó, demagóg érvek nem helyesek!
"Azt, hogy valaki kirobbantva így töltötte meg a tetragrammát, és azóta nagyon sokan ezt használják, attól még nem igaz. A kiejtése a 'feledésbe' kerűlt."
Úgy tudom, hogy éppen egy katolikus használta ezzel a mássalhangzókkal először. De az érvelésed tök ellentmondásos.
Ha a kiejtése a feledésbe merült és senki, de SENKI sem tudja hitelt érdemlően megmondani az eredeti kiejtést, akkor HONNAN TUDOD, HOGY NEM IGAZ?
Nagy tévedés, mi nem állítjuk azt, hogy biztos ez a helyes, egyszerűen csak használjuk a legelterjedtebb kiejtését. Minden más, több ezer éves névvel így van ez, ezért álszent ebbe belekapaszkodni és kritizálni.
"A házról házra járást, amit senki nem parancsolt nektek, sőt teljesen máshogy kellene hirdetni, ha már hirdetni akarjátok."
Mint mondtam, a körülmények határozzák meg a módszert és nem egy félremagyarázott, bigott szabály, mely nincs a bibliában.
"... akit érdekel, olvassa el. Ha valakit nem érdekel a Biblia, akkor a házalásotok sem fog érdekelni."
Nagy tévedés, mivel nagyon sokakat érdekelt már és rengeteg hálás ember van, akik boldogok, hogy a Tanúk alkalmazzák a bibliai példát. Mellesleg nyilván a fogalomzavar valamiféle betegség nálad, mert kevered a "házalást", az ingyenes házról-házra végzett szolgálattal.
"Azt írjátok, hogy a Bibliából fognak választ adni a Jehova Tanúi, de ha én is a Bibliából adom a választ, hogy ne járjatok házról házra, mint ahogy a Lukács evangéliumában is benne van, akkor nem érdekel titeket."
Na látod, itt a bizonyíték, hogyan kell a bibliában totál homályt teremteni és ellentmondásokat gyártani.
A katolikus cimbora megint kitett magáért, tőle csak egy kérdés a sok zagyvaságra nincs értelme válaszolni: "fegyverfogás tilalma" - ezt honnan veszed? Csak ennyire vagy pontos és korrekt? Elárulom: ennyire!
A kérdezőnek:
Nem hiszel a háromságban, a lélek halhatatlanságban, a pokol kínjaiban, vagyis nem tanítasz olyant Istenről, ami istenkáromlásnak minősülne?
Jehova Tanúi (is) abban hisznek, hogy az övéké az igaz vallás, mi ebben a borzasztó? Te nem hiszel az egyetlen létező igaz egyház létezésében? Miért nem? Tán mert annyi a hamisítvány? Tehát akkor a sok hamis pénz azt bizonyítja, hogy nincs eredeti?
Meg a másik érdekes érv, hogy azért nem lehet egyetlen igaz vallás, mert az ember tökéletlen és ezért egyik csoport sem lehet tökéletes. A Bibliaíróknak nem ez volt a véleménye.
tegnap 23:41
akkor szerinted úgy mégis, hol van a Sátán? Hol vannak a gonosz angyalok, ha nincs Pokol? egészen érdekes, ugyanis tudomásom szerint a Biblia is ír a Pokolról. Vagy úgygondolod, hogy az emberek akik nem hiszenek Jézusban, Istenben azok majd a mennyországot választanák? és mi van ha nem, akkor mi van? hova kerülnek? ... érdekes kérdések, amikre szerintem nem gondoltál mielőtt leírtad a válaszod..
Miféle hely a pokol?
Milliók azt tanulták vallásukban, hogy a pokol az örök gyötrelem helye. Az Encyclopædia Britannica szerint „A római katolikus egyház azt tanítja, hogy a pokol . . . örökké tartó: s a pokol szenvedései soha nem érnek véget”. Ezt a katolikus tant — folytatja az Encyclopædia — „tartja még mindig sok konzervatív protestáns csoport”. A hinduk, a buddhisták és a mohamedánok szintén azt tanítják, hogy a pokol a gyötrelem helye. Így nem csoda, ha azok, akik ezt tanulták, nem szívesen beszélnek róla.
Nyomban felvetődik a kérdés: Vajon a Mindenható Isten teremtette ezt a gyötrelemhelyet? Nézzük, hogyan nyilatkozott Isten, amikor az izraeliták a környező népek szokása szerint elkezdték tűzben megégetni gyermekeiket? Szent Szavában Isten kijelentette: „Felépítették a Tófet magaslatait, a mely a Ben-Hinnom völgyében van, hogy megégessék fiaikat és leányaikat tűzben, a mit nem parancsoltam, és a mi gondolatomban sem volt” (Jeremiás 7:31, Károli).
Mindenképpen elgondolkoztató: Ha emberek tűzben való égetésének gondolata fel sem merült Isten szívében, ésszerű-e azt gondolni, hogy ő teremtett egy tüzes poklot azok kínzására, akik nem szolgálják őt? A Biblia kijelenti: „Isten szeretet” (1János 4:8). Elképzelhető-e, hogy a szeretet Istene örökké kínozzon embereket? Te képes lennél erre? Mivel Isten szeretet, forduljunk bizalommal az ő Szavához, hogy megtudjuk, mi a pokol. Kik mennek oda és mennyi időre?
A Webster’s Dictionary azt mondja, hogy az angol „hell” (=pokol) szó azonos a héber Seol és a görög Hades szavakkal. A német Bibliákban „Hölle” szót használják a „hell” (=pokol) helyett: a portugálok az infernó, a spanyolok az infierno, a franciák pedig az Enfer szót. A héber Seol szót a Biblia Károli Gáspár-féle fordításában 19-szer az eredeti Seol formában, 10 esetben „pokol”, 2 esetben „alvilág”, 26 esetben „sír”, 1 esetben „hal”, 5 esetben „koporsó”, 2 esetben „holtak országa” változatban találjuk. A Biblia Káldi György fordításában 63 esetben „alvilág” és 2 esetben „halál” szóval van visszaadva. A Hádesz szót, amely tízszer fordul elő, az általában Újtestamentom néven ismert, Keresztény Görög Iratokban, Károli Gáspár 8 esetben „pokol”, 2 esetben „sír” szóval fordítja (Máté 11:23; 16:18; Lukács 10:15; 16:23; Cselekedetek 2:27, 31; Jelenések 1:18; 6:8; 20:13, 14).
Felmerül a kérdés: Miféle hely a pokol vagy Hádesz? Az a tény, hogy a Károli Gáspár fordítás az egy héber Seol szót hat különböző szóval fordítja, azt mutatja, hogy mindezek a szavak — a pokol, alvilág, sír, koporsó, holtak országa és Jónás esetében a hal — egy és ugyanazt a dolgot jelentik. Ha a pokol az emberiség közös sírját jelenti, nem jelentheti ugyanakkor a tüzes gyötrelem helyét. Mit jelent tehát a Seol és Hádesz szó? A sírt vagy az örök gyötrelem helyét?
Mielőtt felelnénk erre a kérdésre, tisztázzuk, hogy a héber Seol és a görög Hádesz szó egyet jelent. Ez kitűnik abból, hogyha megnézzük a Zsoltárok 16:10-et a Héber Iratokban és a Cselekedetek 2:31-et a Keresztény Görög Iratokban. Mindkét vers a következő oldalon látható. Figyeljük meg, hogy a Zsoltárok 16:10-et idézve, ahol a Seol szó fordul elő, a Cselekedetek 2:31 a sír szót használja. Azt is figyeljük meg, hogy Jézus Krisztus a Hádeszben, vagyis a pokolban volt. Vajon azt kell hinnünk, hogy Isten a pokol tüzében kínozta Jézust? Természetesen nem! Jézus egyszerűen a sírban volt.
Bárhol fordul is elő a Seol szó a Bibliában, sohasem kapcsolódik hozzá az élet, tevékenység vagy gyötrelem gondolata. Vegyük például a Prédikátor 9:10-et, [9:12, Károli]: „Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed, mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcsesség nincs a Seolban, [Ökumenikus, a holtak hazájában; Káldi, alvilágban], ahová menendő vagy.” [Károli] A felelet tehát világos, a Seol vagy a Hádesz nem a gyötrelem helye, hanem az emberiség közös sírja (Zsoltárok 139:8). Mind a jók, mind a rosszak a bibliai pokolba jutnak.
" De ez NEM LETT SZABÁLY(!), a tanítványait már kettesével küldte ki "házról-házra""
A tanítványait településről településre küldte ki:
"Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra."
Benne van fehéren feketén, ne taníts valótlan hazugságot!
"Ha a kiejtése a feledésbe merült és senki, de SENKI sem tudja hitelt érdemlően megmondani az eredeti kiejtést, akkor HONNAN TUDOD, HOGY NEM IGAZ?"
Ha ennyire tiszteletben tartjátok a Jehova nevet, hogy tisztelhetitek, úgy, hogy azt sem tudjátok, hogyan ejtették ki valójában.
Mégegyszer: Lászlónak hívnak, ha csak a LSZL maradt volna meg, majd kitöltenék Lószal-ra, így a LSZL megmaradna, majd ezt mondanák, hogy az igaz LSZL helyes kiejtése Lószal, akkor ez helyes? Egy frászt, ez belemagyarázás, és még én magyarázok bele minden félét...
"Mint mondtam, a körülmények határozzák meg a módszert és nem egy félremagyarázott, bigott szabály, mely nincs a bibliában."
A szábály több helyen van benne a Bibliába, lásd, ahogy fent emítettem a tanítványok elküldését, lásd Krisztus(bár nem szabályos hahaha) hirdetését, lásd Keresztelő (vagy ha jobban tetszik bemerítő)János hirdetését, lásd Pál evangéliumhirdetését, de azért nincs bigott szabály....Vedd már elő a Bibliát is, és ne csak azt kántáld, amit a gyüliben hallasz...
"Mellesleg nyilván a fogalomzavar valamiféle betegség nálad, mert kevered a "házalást", az ingyenes házról-házra végzett szolgálattal."
A házalás fogalmát ismerem, és a házról házra járás fogalmát is, de ha nincs füled a hallásra, akkor nem mondom így.
"Na látod, itt a bizonyíték, hogyan kell a bibliában totál homályt teremteni és ellentmondásokat gyártani."
A homályt és a mellé, meg belebeszélést nem én csinálom. Nekem a pillér a Biblia, és nem érdekel, hogy gyüliken, templomoknak nevezett kődarabokban melyik nyakkendős, vagy csuhás mit prédikál, főleg ha tök ellentétes a Bibliával. De tény, hogy mellétek is álljak: ha bemegyek egy misére, az biztos, hogy ugyan olyan tök hülyén mentem be, mint amilyen hülyén ki is jövök, ellenben, ha bemegyek egy Jehova Tanúi, vagy Hit, vagy Adventista összejövetelre, biztos, hogy legalább egy kis szikrával több lesz bennem, ha máshogy nem, akkor úgy hogy az ott elhangzott esetleges balgaságokat összevetem a Bibliával.
"Csak a főbb ellentmondásokat és tévedéseket emelném ki, mert sok van:"
Na ezzel én is így vagyok a JT-k tanai dolgában.
"akkor szerinted úgy mégis, hol van a Sátán? Hol vannak a gonosz angyalok, ha nincs Pokol? egészen érdekes, ugyanis tudomásom szerint a Biblia is ír a Pokolról. Vagy úgygondolod, hogy az emberek akik nem hiszenek Jézusban, Istenben azok majd a mennyországot választanák? és mi van ha nem, akkor mi van? hova kerülnek? ... érdekes kérdések, amikre szerintem nem gondoltál mielőtt leírtad a válaszod.."
Barátom! Nem olvastad, miképpen űzte ki Krisztus a démonokat az ördöngősökből? Nem olvastad a légiónak nevezett összejövetelt szerencsétlen emberben, akiből kiűzve a disznókba mentek, és hány disznó is vetette magát le a mélybe? Nézz csak utánna, nem voltak kevesen.
Nem olvastad, mit tesz a gonosz, miután kiűzetett? Víz nélküli helyeken kódorog, majd visszamegy megnézni, mi újság, és kipucolva találja a helyet (magyarul nem "költöztette" be Krisztust) elmegy, és még hét annyit hoz magával és az ember utóbbi állapota rosszabb lesz, mint az előző...
Szerintem Te nem gondolkoztál, mieőtt írtál volna...
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!