A "Mit tanít valójában a Biblia"című Jehova Tanúi kiadványt nem volna helyesebb úgy elnevezni, hogy "Mit tanít valójában a Szentírás Új Világ fordítása"?
Persze.
Ismerem is.
Elég érthetően fordít.
Csak gondolom nem hiába van akkora kritikai visszhangja,míg a többinek nincs.
Főleg a "Keresztény Görög Iratok"esetében vannak eltérések.
De látom,hogy a fentebb linkelt könyveket,cikkeket akkor nem olvastad még.
Nem is kell.
Hiszen biztosan úgy van,ahogy a Szervezet tanítja.:)
A fő kérdésre a válaszom: De igen, helyesebb volna. Amennyire én tudom, alapon az Őrtorony teológiájához alkalmazkodva fordították a Bibliát, ezért van olyan sok eltérés a többi fordításhoz képest.
Csak egyetlen példa, mert épp most futottam bele egy régebbi kérdésnél:
"A Keresztény Görög Iratokról készített fordításunkban 237 helyre tettük be az isteni nevet." - írják az ÚVF függelékében. Magyarul: eltértek az eredeti szövegtől, önkényesen megváltoztatva azt. És nem csak a névvel kapcsolatban tettek így...
A többire nem reagálnék, mert csak átfutottam az eddigi válaszokat; de azt látom, hogy a szokásos a pálya: a JT-k nem olvasnak, vagy ha olvasnak, nem értik, vagy nem akarják érteni. És "természetesen" megint személyes sértésnek és piszkálódásnak vesznek minden egyes sort, a hitük és a szervezetük elleni alaptalan támadásnak... Pedig inkább gondolkodni kellene egy kicsit. Csak sajnos úgy látom, minél több időt tölt el valaki a szervezetben, annál képtelenebb az önálló gondolkodásra. Amit az ŐT mond, azt mindent bekajál, amit más, azt meg egyből kiköpi. Pár hónapja ajánlotta itt az egyik felhasználó egy JT-nek (vagy többnek, nem emlékszem), hogy próbálja meg pár hónapig az ŐT-kiadványok nélkül, natúrban olvasni a Bibliát. Nem tudom, az illetőnek volt-e ehhez bátorsága. De én ugyanezt tudom ajánlani: Biblia (nem ÚVF) a la natur :) , a "nulláról" indulva, azaz nem kell megpróbálni belepasszítani az ŐT-teológiába; úgysem sikerülne. :)
Üdv. :)
"Ezért mondom nektek: mindenfajta bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek, de a szellem elleni káromlás nem bocsáttatik meg. 32 Aki például az Emberfia ellen szól egy szót is, annak megbocsáttatik, de aki a szent szellem ellen szól, annak nem bocsáttatik meg; nem, sem ebben a világrendszerben, sem az eljövendőben."
Ez érdekes ha tényleg egyenrangúak mind a hárman.
# 85/86:
Hiszed vagy sem,a katolikusok,reformátusok,evangélikusok stb.stb.is mind a Bibliát tekintik követendő vezérfonalnak,tehát a közös alap meg van.
Van egyfajta evangéliumi aliansz,amelyikkel mindegyik egyetért.
S ez az aliansz maga a Biblián alapul,nem pedig"hagyományokon".
Az "üldözés"szó maga pedig nem kizárólagosan Jehova Tanúit jelenti,hanem magát a keresztényeket,hiszen már akkor üldözték őket,mikor még nem is léteztek Tanúk.
Tehát nem tehetünk egyenlőségjelet a Jehova Tanúi egyenlő igaz keresztények közé.
Ha érted mire gondolok.
De ne olvass utána,nem érdemes,úgyis csak a Szervezetnek van igaza,akkor meg minek?
Azt továbbra sem értem,hogy akkor minek igazolja magát a Szervezet "világi"vallási kiadványokból vett idézetekkel,ha egyszer minden más tanítás a Sátántól van?
Azért írtam,hogy akkor ebből következik,hogy a Sátántól idézi,amit idéz,nem???
Azért van igaza a Szervezetnek,mert a Szervezet azt mondja,hogy igaza van.
Hát nincs igazam?:))
# 85/87:
Valaki egyszer felvetette,hogy folyamatos üldözés áldozatai a Tanúk(ezért is van igazuk,mert csak őket üldözik).
Ebből következően akkor a 2011-es terrortámadás elkövetői is az igaz vallást követik,hiszen őket aztán igazán üldözik...
Ha csak az üldözés számít...(!!!)
""Nem kell különböző linkeket olvasnom ahhoz, hogy tudjam, miket állítanak rólunk a többi vallások. Igazából az egy érdekes kérdés, hogy akkor vajon kinek is van igaza. Nem?""
Teljesen igazad van!!!
Azért kell utánanézni mindennek,hogy van-e a dologban valami elfogultság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!