Keresztények, ti betartjátok a Bibliában leírt étkezési szokásokat?
A Bibliában benne van, az Újszövetségben, hogy nem az a tisztátalan,ami bemegy a szánkon, hanem ami kijön. Az egyik apostol látomást is kapott arról, hogy Isten megtisztította a tisztátalan állatokat és már lehet enni, nincs kultuszbeli jelentősége.
Aki úgy érzi egészségi okokból be tartja az ószövetségi törvényt ebben, az tegye nincs megtiltva a koserság.
Sőt a bálványáldozati húst is meg lehet enni, ha nem tudod róla hogy az, vagy ha mást ezzel nem botránkoztatsz.
Ugyanakkor a megfulladt állattól és a vértől tartózkodni kell. Így nem tudom érvényes-e ez a véres hurkára?
Amit én betartok az az, hogy nem eszem tengeri herkentyűket: egyrészt a környezetszennyezés mérgei felhalmozódnak bennük, másrészt a rákot élve főzik, ami állatkínzás. Nálam eddig terjed a koserság.
Én vért nem eszem (hurka) meg disznóhúst, de azt főleg azért mert nem szeretem és egészségtelen. Max szalámiban.
De ehetsz bármit, lsd előttem szóló leírta az újszövetségi utasítást.
Amúgy a kóser kaja nagyon finom és egészséges van kóser szakácskönyvem is.
De.. majd egy mesekönyv megmondja mit egyek meg mit nem.. Nem vagyok normálisok...
Azt eszek és annyit és akkor amennyi jól esik.
"Nem azért a de én még nem láttam náluk Bibliát.Ők a Szentírás új világ fordítását használják és osztogatják ami nem ugyanaz mint a Biblia ezt még senki nem vette észre??????"
Ezt biztos, hogy ide szántad??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!