Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ellenszenvesek Jehova...

Szabolcs1988 kérdése:

Miért ellenszenvesek Jehova Tanúi más vallásuak számára?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor rossz szinben tüntetik fel Jehova Tanúit! Szeretném megtudni, hogy mik az okok, amiért igy vélekednek róluk!

2012. febr. 15. 09:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
40%
Röviden: primitív vallás. Az isten akihez imádkoznak az emberi butaság megnyilvánulása. Egy olyan felsőbbrendű lény képét vázolják fel, aki nem méltó, hogy ítélkezzen bárki felett. Álszent, valójában bálványimádó szekta. Az adventizmus már rövid története során többszőr megbukott. Úgy hiányzott a magyaroknak, mint púp a hátukra.
2012. márc. 21. 09:37
 72/76 anonim ***** válasza:
51%

Mulder614

Kiüldöz titeket?

2012. márc. 21. 18:53
 73/76 anonim ***** válasza:
49%

"Ki az a Jehova?"2Mózes 15:3"vitéz harcos az Úr,az ő neve Jehova.zsoltárok83:17.Tehát Istennek a neve.ha megvizsgálod az erdeti héber v.görög szöveget ott is megtalálható a JHVH rövidítés."

Kedves válaszoló!

A JHVH rövídítés amelynek szóbeli jelentése értelmetlen.De a Zsidók sem merték használni ,mert féltek a Magasságosság Istenétől, ezért Abbá-nak(jelentése atya,apa) hívták.Volna még egy pár dolog amelynek jelentésében- a görög szó használatában- nem értenék egyet ,de hajthatatlanságotokban elfogultan mentegetőznétek.

Így hát kívánom hogy Jézus megmutassa az Igazság útját amely megadatott ,mert elküldte a Pártfogót, amely megnyitja szemeinket hogy lássunk és értsünk.

Béke veled!

2012. márc. 22. 14:05
 74/76 anonim ***** válasza:
82%

De hívhatod :

Él : Isten

Elohim : törvényeket alkotó ítélő

JHVH :Volt ,van ,lesz, (Vagyok ,aki vagyok)Kiejtése: äàäë

Él-Saddáj : végtelen hatalmú

Adonáj :äàäąë Uram (a JHVH olvasata)

Jehova a JHVH téves olvasata

Még ennyi ,

2012. márc. 22. 14:32
 75/76 anonim ***** válasza:

Kedves "V.L." (Remélem, magadra ismersz, de esküszöm, még egy személyes üzenet, és kiírom a nevedet rendesen!!)

Hogy én lennék üldözési mániás, és a Jehova Tanúi ne lennének szemtelenek!? Akkor te, már ne is haragudj, mégis mi vagy??

Kértem én, hogy írj nekem leteremtő üzenetet? Hát NEM!!

Ne írogass nekem többet!

Köszönöm!

2012. jún. 10. 09:38
 76/76 anonim ***** válasza:
mert rohadt erőszakosak, azért.
2013. jan. 25. 23:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!