Miért ellenszenvesek Jehova Tanúi más vallásuak számára?
"Ki az a Jehova?"2Mózes 15:3"vitéz harcos az Úr,az ő neve Jehova.zsoltárok83:17.Tehát Istennek a neve.ha megvizsgálod az erdeti héber v.görög szöveget ott is megtalálható a JHVH rövidítés."
Kedves válaszoló!
A JHVH rövídítés amelynek szóbeli jelentése értelmetlen.De a Zsidók sem merték használni ,mert féltek a Magasságosság Istenétől, ezért Abbá-nak(jelentése atya,apa) hívták.Volna még egy pár dolog amelynek jelentésében- a görög szó használatában- nem értenék egyet ,de hajthatatlanságotokban elfogultan mentegetőznétek.
Így hát kívánom hogy Jézus megmutassa az Igazság útját amely megadatott ,mert elküldte a Pártfogót, amely megnyitja szemeinket hogy lássunk és értsünk.
Béke veled!
De hívhatod :
Él : Isten
Elohim : törvényeket alkotó ítélő
JHVH :Volt ,van ,lesz, (Vagyok ,aki vagyok)Kiejtése: äàäë
Él-Saddáj : végtelen hatalmú
Adonáj :äàäąë Uram (a JHVH olvasata)
Jehova a JHVH téves olvasata
Még ennyi ,
Kedves "V.L." (Remélem, magadra ismersz, de esküszöm, még egy személyes üzenet, és kiírom a nevedet rendesen!!)
Hogy én lennék üldözési mániás, és a Jehova Tanúi ne lennének szemtelenek!? Akkor te, már ne is haragudj, mégis mi vagy??
Kértem én, hogy írj nekem leteremtő üzenetet? Hát NEM!!
Ne írogass nekem többet!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!