Miért ellenszenvesek Jehova Tanúi más vallásuak számára?
Jézus megjövendölte ezt.
"És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt, de aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben. Amikor üldöznek benneteket az egyik városban, meneküljetek a másikba; mert bizony mondom nektek, semmiképpen sem járjátok végig Izrael városait, amíg az Emberfia megérkezik"
"Amikor üldöznek benneteket..."
Az a baj, hogy ők üldöznek.
pl. az ilyen kullancs kérdésekből, meg az utcán leszólítgatásból, otthonra becsöngetéstől, és hogy olyan nehezen hordják el az irhákat.
Isten üzenete poste restante, neked kell érte elmenni, nincs szüksége postásra.
Nem jó szándékból járnak,hanem bigottságból!
Sajátságosan fordított Bibliájuk minden szavát mindenkire nézve kötelezőnek hiszik.
Nagyon erőszakosak,alig lehet őket levakarni magunkról. Hadd döntsem el én,hogy miben akarok hinni,élni.
"És senki sem gondolt arra, hogy jó szándákból járnak annyi sokat az emberekhez?"
Ha van egy öreg néni, és ha akarja, ha nem, átrángatom a zebrán a túloldalra, akkor én jószándékú vagyok?
Másrészt ne keverjük, hogy kinek akarnak jót. Nem az embereknek, hanem valami küldetéstudatnak akarnak megfelelni, és baromira nem érdekli őket mások szabad akarata. Felsőbbrendűnek hiszik magukat, sokkal jobban, mint más keresztény felekezetek, és megítélnek mindenkit maguk körül. Ez jóakarat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!