Jehova tanúi miért állítsák, hogy Isten neve üdvőzit? Összeszedtem az ezzel kapcsolatos tévtanításaikat.
A "Jehova tanúi" legnagyobb tévtanítása az Isten neve.
Azt próbálják el hitetni,hogy Isten neve üdvözít.
És ha már pedig igaz lenne az az állítás akkor Isten minek küldte el volna a Jézust!?
(Máté 18-19 Ímé az én szolgám, a kit választottam; az én szerelmesem, a kiben az én lelkem kedvét lelé; lelkemet adom ő belé, és ítéletet hirdet a pogányoknak.
21. És az ő nevében reménykednek majd a pogányok.)
Emellett maga Jézus is így hívta Atyám. (Máté 23:8-9 Atyának se hívjatok senkit mert egy a ti atyátok aki a mennyben van) ,Jézus halála pillanatában is azt mondta ,hogy Éli Éli lama sabaktani azaz én Isten én Istenem mért hagytál el engemet Jézus biztos ki mondta volna Isten nevét halála pillanatában ha ez fontos lett volna. És Ha maga Jézus is atyámnak és Istennek nevezi akkor a "Jehova tanúi" mért erőltetik? Mondok egy másik példát régebben én is tanultam tőlük és egyszer Isten nevét magyarázta nekem a gyülekezet véne. Ezt monda pontosan ,hogy más fordításokból ki hagyták isten nevét.Erre hozott egy példát is ez volta példa (Zsoltárok 110:1 Monda az Úr az én uramnak: Ülj az én jobbomon, a míg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá). Ekkor meg kérdezte ,hogy itt ki is az úr mert többet is említ?. És ezért rossz ha a fordításból ki hagyják isten nevét.De viszont ebbe is tévedett mert Jézus hozott erre az ige versre is példát méghozzá a farizeusokat szorongatta meg ezzel az igeverssel.Ezt mondta Jézus
(Máté 22:41 41.
Mikor pedig a farizeusok összegyülekezének, kérdezé őket Jézus,
42.
Mondván: Miképen vélekedtek ti a Krisztus felől? kinek a fia? Mondának néki: A Dávidé.
43.
Monda nékik: Miképen hívja tehát őt Dávid lélekben Urának, ezt mondván:
44.
Monda az Úr az én Uramnak: Ülj az én jobb kezem felől, míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul.
45.
Ha tehát Dávid Urának hívja őt, mi módon fia?)
Tehát ez azt bizonyítja hogy még sincs rosszul fordítva. Hozok egy egy másik példát hogy az összes tévtanra fény derüljön. Favorit a "Jehova tanúinál" ez a példa is (Joel 2:32 De mindaz, aki az úrnak nevét hívja segítségül megmenekül).Nah Ez azért is furi mert itt ők is el ismerik az Úr kifejezést ebben az igeversben.Itt ők az Úrat Istenre értelmezik.De viszont köztudott ,hogy míg Jézus nem született a nevét sem ismerték így róla is Úr ként említ a Biblia. A Joel 2:32 versből, hogy Isten neve üdvőzit.De erre az ige versre is van példa méghozzá az (Apcselben 2 16 :21 És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.
22.
Izráelita férfiak, halljátok meg e beszédeket: A názáreti Jézust, azt a férfiút, a ki Istentől bizonyságot nyert előttetek erők, csudatételek és jelek által, melyeket ő általa cselekedett Isten ti köztetek, a mint magatok is tudjátok).Itt bizonyságot nyer ,hogy Jézus az akiben van az üdvösség és az ő nevében imádjuk istent.
Úgy vélem a Jehova tanúi azok akik Jézus Krisztus egyenes útját próbálják görbévé tenni.
Gondolom azért, mert ez a hitük alapja. Az egy másik kérdés, hogy a Biblia is ezt tanítja-e, vagy kell hozzá egy kis csűrés-csavarás az Igén.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Üdvözül jelentése: életben, meggyógyult, kiszabadította, magatokat, megmenekül, megtalál, megtart, üdvözít a Biblia úgynevezett újszövetségben 103-szor fordul elő
(Példabeszédek 18:10) Erős torony Jehova neve. Oda fut az igaz, és védelmet talál
(Jóel 2:32) És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül; bizony Sion hegyén és Jeruzsálemben lesznek a megmenekültek, ahogyan Jehova megmondta, és az életben maradottak között, akiket elhív Jehova.”
(Sofóniás 3:9) Akkor tisztává változtatom a népek nyelvét, hogy mindannyian segítségül hívják Jehova nevét, hogy vállvetve szolgálják őt.
(Cselekedetek 2:21) És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni.
(Róma 10:13) Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”.
Vidiripi
Kérdező! Jehova tanúi melyik kiadványukban állítják azt hogy Isten neve üdvözít?
Had segítsek kicsit a kérdezőnek. A kérdés így szol:
Jehova tanúi! Szerintetek Isten neve üdvözít?
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Hát ha ez lenne a kérdés, akkor nem értem a lényegét, hogy ezt hogyan kell értelmezni.
Örök élet kulcsa: János 17: 3; János 3: 16; Jakab 2: 26; Jóel 2: 32-fontos ismerni az Isten nevét, a Jehova nevet illetve használni, de csak ennyi
Az üdvösség szó jelentése "megment". Erre az előbb kerestem rá a neten.
Isten neve önmagában nem üdvözít. A régi Bibliákban található név (JHWH, JaHWeH, JeHoWaH, stb.) önmagában szerintem nem bír semmilyen mágikus jelentéstartalommal. Mint ahogyan mások neve sem.
Amikor a Szentírásban azt olvassuk, hogy "erős torony az Úr neve..." vagy "Aki segítségül hívja az Úr nevét az üdvözül" arra vonatkozik, hogy benne kell bízni, méghozzá kizárólagosan, mert az üdvözítés (megmentés) csak tőle jöhet.
Meglátásom szerint lehet használni a nevét minden további nélkül. A Szentírásból kiderül, hogy bibliai időkben élt emberek is használták a hétköznapokban.
Az is lehet, hogy könnyebben választ kapnánk a kérdésre, ha tudnánk, az eredeti írásokban mit jelentett ez a név, mert az akkori időkben mindenkinek jelentett valamit a neve. Sajnos én nem tudok óhéberül, úgyhogy ennél többet most nem tudok hozzáfűzni :D csáó mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!