Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ellenszenvesek Jehova...

Szabolcs1988 kérdése:

Miért ellenszenvesek Jehova Tanúi más vallásuak számára?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor rossz szinben tüntetik fel Jehova Tanúit! Szeretném megtudni, hogy mik az okok, amiért igy vélekednek róluk!

2012. febr. 15. 09:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
0%

Máté 10:14,15

A port csak akkor lehet lerázni, ha már ott járt valaki, de nem hallgatták meg a beszédét. Nyilván azért nem, mert nem szívesen hallgatták. Idegesítette őket talán. De oda kellett menni Jézus utasítására, ugye? Ott derül ki, hogy nem szívesen hallgatják a beszédet, igaz? De meg kell próbálni.

Ha nem a szeretet indítana minket, el sem tudnánk indulni otthonról, mert emberi parancsra senki nem vállalná ezt.

Ne tegyetek úgy, mintha Jehova tanúi közellenség lennének! Mi nem tapasztalunk ennyi elutasítást, mint ahogyan itt tálalva van.

Gusev

2012. febr. 17. 23:46
 52/76 Napkiraly ***** válasza:
100%
attól hogy elküldöm a vasárnapi becsengetősöket nem vagyok ateista! Keresztény vallású vagyok, és elvárom hogy tiszteljék a véleményemet és vallásszabaságomat, ne egyoldalú klisékkel próbáljanak beszervezni. A probléma ott és akkor kezdődik amikor elkezdesz beszélni egy jehovással és a harmadik mondata már a vallás. Az erőszakos megtérítés (olyan mint az MLM-es emberek, állandóan meggyőzni próbálnak). Innentől kezdve nincs értelme velük foglalkozni. Én elfogadom hogy nekik más a vallásuk, de ők nem fogadják el az én vallásomat, itt a probléma.
2012. febr. 17. 23:51
 53/76 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Gusev!

"Mi nem tapasztalunk ennyi elutasítást, mint ahogyan itt tálalva van."

Febr.17, 13:57 -es valaszolo vagyok. Ezt irtam: "Miutan közöltem, h nem igy gondoltam az adakozast, mert nem emlitette, h vallasnak gyüjti a penzt, igy visszakernem, ennel nagyobb szüksegem van ra - azt mondta, erre mar nincs lehetöseg!!!"

Mit gondolsz, miutan addig is normalis hangnemben beszeltünk, es ez utobbira (a normalis hangnemet tartva) szolni sem tudtam a meglepetestöl, igy csak annyit kerdeztem, "ezt hogy erti?", mire megismetelte - mit gondolsz, ö ezt negativ emlekkent örizte volna meg emlekezeteben?

Utolag latom mar, rendört kellett volna hivnom, ha idöm lett volna (ugyanis munkanelkülikent vagy allashirdetesre, vagy ilyesmi intezesere, vagy nyelvtanarhoz siethettem csak, maskent nem jartam volna abban a varosban)!

Az a baj, hogy az emberek nem tudnak mindig jol dönteni! Ezen kivül -szerencsere!- joszandekuak vagyunk, igyekszünk a bekes megoldasra, igy inkabb kiterünk a vita elöl, rahagyva az eröszakoskodora, nem megyünk bele a jatszmaba. Ez nekünk jobb. De az nem azt jelenti, hogy azt nem teherkent eltük meg! Ha ezt akarod megtudni, akkor ne a vallas raeröltetese miatt csengess, hanem a Jehova Tanuirol velemenygyüjtessel, ugyanezt a kerdest tedd fel nem J.Tanuknak.

Sztem itt pont ezt tetted...

13:57

2012. febr. 18. 12:44
 54/76 anonim ***** válasza:
22%

A kérdést nem én írtam ki.

Jehova tanúi nem gyűjtenek pénzt semmilyen célra, sőt a könyveket és folyóiratokat is ingyen adják. Minden meghívójukon szerepel, hogy nincs pénzgyűjtés még az előadásaikon sem. A kiadásokat mi magunk fedezzük. Nincs kötelező hozzájárulás, nem kell a fizetés egy részét sem leadni, mint ahogy sokan állítják rólunk. Önként ad az, aki megteheti. Azokat a kiadványokat is mi támogatjuk, amiket az emberek kapnak tőlünk, ingyen.

Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de biztos vagyok benne, hogy nem Jehova tanújával találkoztál, hanem a nevünket felhasználó emberrel. Ha nem így lenne mégsem, azzal az illető elszámol az előtt, aki mindenkit megítél majd, ha tanú valaki, ha nem.

Gusev

2012. febr. 18. 13:58
 55/76 anonim ***** válasza:

Kedves Gusev!

Köszönöm valaszodat, kedvessegedet! Nem Jehova Tanuja, hanem Krisnas volt a könyves eset (a 13.57 hsz-ban irtam). Azt is irtam, hogy egy-egy ilyen eset sokunknak eleg ahhoz, hogy mihelyt elkezdödik valami vallasi meggyözö beszed, maris ellenszenvet erzünk. Mert az erzes, az belülröl jön!! Kontrollalni csak a viselkedesünket tudjuk, de az erzes az belülröl jön, magatol!! (A mimikan meg is latszik, hiaba takarjuk, ma mar vannak Mit arul ez az arcunk? tanfolyamok is). Minek a hatasara van valamire jo, valamire rossz erzesünk? Pl. ha meglatunk egy citromot, mar a latvanytol is összefut a savanyu iz a szankban. A valasz: A felteteles reflex miatt, amit Pavlov fedezett fel. (Tevesen patkanyt irtam: kutyakon.)

"Pavlov ... vette észre a feltételes reflexek tanulási jelenségét... Amikor enni kapnak az állatok, megindul a nyálképződés, feltűnt neki, hogy egy idő után a kísérleti kutyánál az etetést jelző csengőszóval egy időben megindul a nyálelválasztás, az ételre nincs is hozzá szükség. A nagy felfedezése az volt, hogy az ingerek hatnak egymásra, a környezet is hat az alany reflexeire, és vannak tanulhatók is közöttük."

Forras:

[link]

Ugyanigy, "idegenek csengetese vallasi meggyözö beszeddel" is elöhozza a korabbi emleket bennünk, reflex-szerüen igy reagalunk, hat ez az egyik ok sokunknal. (Nalam a masik a veradas.) De hozzatennem, hogy NEM A JEHOVA TANUJA AZ ELLENSZENVES, HANEM A VALLASUK, es ez nagy különbseg!!! :))

Csak mivel a Tanu szemelyeben csenget be, mar csukjuk is az ajtot! :)

Es ha meg utoiratkent megjegyezhetem: Dale Carnegie szerint senkit sem lehet meggyözni, sokan valljak ezt, igy szives figyelmedbe ajanlanam, ha megengeded. Mindenki fejlödik, földi eletünk vegeig fejlödünk, tapasztalunk es ennek soran valtozik a velemenyünk, mindig csak elöbbre jutunk. Amikor megvaltozik a velemenyünk, az azert törtenik, mert magunkban belül eljutottunk odaig, tehat magunk döntünk igy (ha masik rebeszelesenek hittük, az csak pont volt az "i"-re), emiatt sztem nem erdemes erölködni senkinel... Eleg, ha csak figyelünk, Jehovak es nem Jehovak is...

Remelem, jo erzeseket keltettem benned, mert ez volt a szandekom.

"13.57

2012. febr. 18. 18:35
 56/76 anonim ***** válasza:

Meg amugy minden ut Romaba... :)) vagyis minden vallas ugyanoda vezet vegsösoron...

13.57.

2012. febr. 18. 18:45
 57/76 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert az emberek nem szeretik ha erőszakoskodnak velük.

Nem kellett volna kiadni a Jelenések csúcspontja közel c könyvet és az Őrtorony kiadványt, amelyben kijelentitek hogy ti vagytok a pusztító sáskák, miközben a házról, házra járás során örömhírről beszéltek. Persze az emberek nem pusztulni akarnak veletek, hanem élni szeretnének Jézus királysága alatt.

Egyébként a tanúk többsége nagyon kedves nyílt ember volt addig, amíg nem csatlakozott a szervezetbe. Olyan mintha kivettétek volna őket a világból , pedig Jézus ilyet nem mondott. Olyan érzésem van veletek kapcsolatban ,mintha valaki elvakította volna az elméteket.

A Biblia olvasásaim során egész más jön le nekem. Mint nektek.

Ne gondold, hogy világi vagyok, nem járok vallásszervezetbe, talán ezért nem mondhatod,hogy szellemileg megrontott vagyok. Tisztán a Bibliára építek.

2012. febr. 19. 11:41
 58/76 anonim válasza:
50%

Mi száz szó, elég itt egy dolgot megérteni. És ezt mindenki próbálja magára gondolni:

„5 Szájuk van, de nem beszélnek, Szemük van, de nem látnak”(Zsoltárok 115:5)

2012. febr. 19. 23:01
 59/76 anonim ***** válasza:

Nekem egyáltalán nem ellenszenvesek.

Viszont jobban tanulmányozniuk kellene az Egyháztörténelmet,és nem a saját vallási irodalmukból.

2012. febr. 22. 22:41
 60/76 Mulder614 ***** válasza:
0%
Miért pont az egyháztörténetet? A biblián kívül semmit se kell tanulmányozni!
2012. febr. 23. 09:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!