Miért ellenszenvesek Jehova Tanúi más vallásuak számára?
Jajj, ne mártírkodjatok már! Egyébként a biztosítási ügynököt pontosan ugyanúgy hajtom el, mint a Jehova Tanúit.
Egyszer egy pap (illetve lelkész asszem, de mindegy) oroszlánoknak ment prédikálni... Elég zakkant dolog, meg is támadták.
Biztos őt is Isten küldte...
Nem, sajnos mégsem érted, de semmi gond, nem akarlak meggyőzni semmiről, inkább csak egy jószándékú javaslat volt.
"Nem szól arról, hogy akik most élünk, bíráljuk felül, hogy aktuáli-e még a tanítás."
Még szép hogy nem! Hogy vette volna ki magát abban a korban! Később ez jól is jött az egyházi intézmény bebetonozásához. :) (A középkorra gondolok.)
"Ha maradinak tűnik, hogy folyton Jézus parancsára hivatkozva keressük meg az embereket, akkor legyen a szemetekben maradi, még (sajnos) idegesítő is lehet, mi akkor is ennek a parancsnak szeretnénk megfelelni."
Akkor nem kell csodálkozni a fogadtatáson sem. És ezzel azt hiszem ki is veséztük a témát. :)
"Amikor üldöznek benneteket az egyik városban, meneküljetek a másikba; mert bizony mondom nektek, semmiképpen sem járjátok végig Izrael városait, amíg az Emberfia megérkezik"
Hajaj, dehogynem! Már párszor körbeértek. Még gyalog is. :)
Tényleg befejezésként:
De, tudom, miről beszéltél, én is onnan jöttem. Mégis tudatosan vállalom ezt.
Egy egyáltalán nem mártír: Gusev
A konkret kerdesedre: mas vallasuaknak valoszinüleg azert, mert ök mas vallasuak es nem Jehovak, es a sajat vallasukat erzik szimpinek. (Különben Jehovak lennenek.)
En szemely szerint (nem vallas miatt) azt talalom ellenszenvesnek ebben a vallasban, hogy nem adnak vert eletveszely eseten sem!!
Ezen kivül akikkel talalkoztam, eröszakosan ra akarnak beszelni embereket a vallasukra. Csengetnek, zaklatjak ezzel az embereket. Ezzel sem loptak be magukat a szivembe. :)
En meg nem engedtem be öket, de allitolag penzt is gyüjtenek. Az ilyenfajta vallasi akciok (mas vallasban is elöfordul) azert nem tetszenek, mert volt, hogy egy, a szegenyeknek gyüjtö emberen megesett a szivem, aki tenyleg legatyasodva volt felöltözve, es az akkor 12000 FT-os munkanelküli segelyemböl adtam neki 500 FT-ot, amire nagy meglepetesemre a kezembe nyomott egy "ajandek könyvet" (/a vallasukrol!!!=Krisna), aminek a kiadasi költsegeit szivesen visszakaptam volna. Miutan közöltem, h nem igy gondoltam az adakozast, mert nem emlitette, h vallasnak gyüjti a penzt, igy visszakernem, ennel nagyobb szüksegem van ra - azt mondta, erre mar nincs lehetöseg!!!
Ez rablas???!!! Ebböl tanulva, azota mindenfele gyüjtöhöz, mindenfele vallasra rabeszelöhöz ugy allok hozza, h nem engedem rabolni sem az idömet sem a penzemet!
Pszichologiai magyarazat:
Olyanok vagyunk, mint a Pavlov kiserleti patkanyai: az olyan tettek (keregetes, vallasra eröszakos rabeszeles), amiknek következmenye eddig csalodasunkat valtotta ki, azoknak mar nem varjuk meg a következmenyet, mar a tettnel tudjuk, mire szamithatunk. Emiatt nem szimpik ök az embereknek (az emberek sajat vallasatol függetlenül).
Ki az a Jehova?Többször tettem már fel ezt a kérdést nekik,mint "jehova tanui"-nak.De akik még nem tudják és benne vannak a gyülekezetben ,ajánlanám egy újabb tanulmányozást a Bibliával kapcsolatban .Az Ószövetséget pedig a zsidók ,akik ma is élnek felvilágosítást adnak ebben.
Saját hitvallásukat erőltetik az emberekre,ez bizony nem szép dolog.Hozzám is eljöttek és meggyőződésük volt abban hogy Isten vezeti útjukat.De voltak kérdéseim amelyre nem tudták a választ ,vagy a Bibliából olvastattam fel velük amelyre egyet értettek velem és nem egyezett az Ő hitvallásuk nézetével.Vajon ha a Szent szellem vezetésével teszik ezeket akkor nem változtatnának azon a hitbeli nézeten amelyet vallanak.Mert csak egy Igazság van a többi hamis....
Ezért hát ne csodálkozzanak ,ha nem tartják őket Prófétának vagy Isten kiválasztottjainak.
Hozzám kedvesek voltak ,nekem nem volt problémám velük,legfeljebb nem nyitottam ajtót,vagy kedvesen elmondtam hogy nekem nem egyezik a vallási nézetem az övéikkel és elmentek.Nem egyformák ők sem ezt be kellene nekik is látni ....
Nem tudom, van-e értelme bármit mondani Gusevnek, de egy-két apróság. A tv-s Istentiszteletet ha akarom nézem, ha akarom nem. Aztán igét kérek arra, hogy Jézus azt mondta, nem baj, ha az embereket ez idegesíti. Vagy szerinted a szeretet idegesíteni akarja a másik embert? És ha valakit szeretek és kiderül, a másikat ez idegesíti, akkor nem azt kellene, hogy abbahagyom? Hanem idegesítem tovább? Ez szerinted szeretet?
Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nincs időm kivárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!