Miért ellenszenvesek Jehova Tanúi más vallásuak számára?
Akkor miért nem azt tanulmányozod, minden más magyarázatos könyv nélkül?
Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nincs időm kivárni.
Nagyon sok válasz érkezett a kérdésemre!
Én is Jehova Tanúja vagyok. Volt amikor már egy kicsit eltértünk a kérdéstól, de amit látom, mindig kaptatok választ, ha nem is általam.
Ha jól veszem ki a szavaitokból, akkor néhányatoknak csak annyi baja van velünk Tanúkkal, hogy járunk prédikálni.
Viszont Ti is tudjátok hogy Jézus is ezt tette. Ő sem nézte azt hogy most hétköznap vagy hétvége. Sőt bizonyára tudjátok a történetet, hogy még Sabbatkor is prédikált és gyógyitotta az embereket.
Vagy ott van Noé története akár, neki is prédikálni kellett Isten itéletét és nem mondta, hogy most nem megyek mert hát az emberek elfoglaltak vagy mert hétvége van. És hát mikor eljött az Özönviz, akkor már késő volt, és akkor jött rá sok ember, hogy milyen jó lett volna ha akkor hallgattak volna Nóéra, amikor prédikált nekik.
Napjainban is fontos ez a munka, hiszen a Máté 24:14 arról ir, hogy az egész világon prédikálni fogják a jó hirt. Bár lehet, hogy sokan ugy érzitek hogy már az agyatokra megyünk ezzel, de mivel Jézus is ezt tette, nekünk is ezt kell tenni. Ő is mig a Földön élt, kihasznált minden lehetőséget. Ahogy mondjátok sokan, igaz hogy hétvégén is prédikálunk, De mind ezt azért tesszük, mert szeretnénk hogy mindenki hallja a Jóhirt, és akiket nem érünk el hétköznap, azokat mepróbáljuk hétvégén elérni.
Az pedig, hogy erőszakosak vagyunk, azt csak Ti gondoljátok ugy, mert ha valakit nem érdekel akkor kedvesen távozunk.
Valamint még ami lényeges dolog, ha azt szeretnénk, hogy minél többen csatlakozzanak a vallásunkhoz, akkor nem folyóiratokat (Őrtorony, Ébredjetek) kinálnánk fel az embereknek, hanem élelmiszereket vagy más használati cikkeket. E helyett Mi ingyenes bibliatanulmányozást kinálunk fel azoknak az embereknek, akik szeretnének pontos ismeretet szerezni a Bibliából.
Más vallásoknál ez nem igazán figyelhető meg. Valamint szó volt arról is, hogy a Szervezetünk teljes mértékben önkéntes adományokból tartja fent magát,amiből következik hogy nincs Egyházadó.
Mulder614:
például azért kellene az Egyháztörténelmet megnézni,mert sok mindenben már az ott ellentmond a Tanúk magyarázatának.
Tehát még a legkorábbi is!
De egyszerűbb lenne,ha beleolvasnál.
"Valamint még ami lényeges dolog, ha azt szeretnénk, hogy minél többen csatlakozzanak a vallásunkhoz, akkor nem folyóiratokat (Őrtorony, Ébredjetek) kinálnánk fel az embereknek, hanem élelmiszereket vagy más használati cikkeket."
Tudod erre azt tudnám mondani, hogy igaz, nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével ami Istennek szájából származik.
Hol van AZ ÍRÁS hitelessége.
Először is, Jézus tanítványairól nem mondható el hogy házról házra jártak. Hanem házanként, ahol fogadták őket, ott hirdették a Krisztust. Nem őrtornyot és ébredjetek folyóiratot terjesztettek. És nem jehova nevében.
Most akkor ki, kivel van?
Noé házról házra prédikált akár hétvégén is? Ez nekem új! 100 éven keresztül épített egy bárkát, és ha valaki megkérdezte: mi értelme van ennek, akkor elmondta, Isten ítélete el fogja pusztítani az életet a szárazföldön. Aki ezt hallotta elmondta másoknak, aztán akit érdekelt elment hogy megnézze ezt az "eszement" dolgot. Valahogy így terjedhetett el minden emberhez Noé bárkájának a híre, és ez által értesültek a közelgő ítéletről. Persze eszükbe se jutott ezt komolyan venni. Aztán az is nagyon valószínű, hogy Noé gazdag ember volt, és munkások sokaságát fogadta fel az építkezéshez. Tudod: Tutanhamon piramisát sem Tutanhamon építette. És nem kell őrtornyot olvasni ahhoz, hogy megérts a Bibliát.
Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nincs időm kivárni.
Noéval kapcsolatban nem azt értelmeztem, hogy házról házra járt,hanem végezte azt a munkát amellyel Isten megbízta. Mindenkinek megadta a lehetőséget, hogy közeledjenek Istenhez.
Noénak volt bátorsága Istent szolgálni, jóllehet ez nem volt népszerű. Megértette, hogy sokkal fontosabb Isten kegyét elnyerni, mintsem az Istennel szembeszegülők helyeslését. És Noé kegyet talált Istennél.
Mi Jehova Tanúi pedig követjük Noé példáját, hiszen napjainkban is egy olyan állapot fog bekövetkezni, amikor Isten elfogja pusztítani a gonoszokat örökre a föld színéről. Mint ahogy Noé is mindent megtett annak érdekében hogy mindenki megtudja mi Isten szándéka a földre vonatkozóan, úgy napjainkban is mindent megteszünk hogy a világ minden részén halljanak és tudjanak Isten elközelgő nagy napjáról, így senki sem mondhatja majd hogy: "Én nem hallottam erről". Hiszen Jehova Tanúi 235 országban hirdetik Isten Királyságának az eljövetelét.
Nekem nem ellenszenvesek ,csak az érdekessége a dolgaiknak az hogy Isten már elküldte a Messiást.Mégis Isten Királyságáról beszélnek mikor Jézus az Út és nélküle nem mehetünk be Isten Királyságába.Isten hatalmat adott Jézusnak így hát Jézusról kellene többet beszélniük nem csak Istenről.Hisz az Újszövetség meg van Írva:Ézsiás könyvéből
„Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.
Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos,
Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” (Ézsaiás 9,5
Aki pedig hisz Jézus Krisztusban és vallja és cselekszi az ő tanításait,és hisz benne hogy Ő a Krisztus ,az nem hinném hogy haragszik rájuk csak nem vallják azt a nézetet amit ők.Nem szabadna azt hinniük hogy ellenszenvesek velük szemben az emberek...Aki pedig durva az nem is hisz Jézusban...
"Ne féljetek azoktól akik megölik a testet ,
de azután többé nem árthatnak .
Megmondom nektek kitől féljetek,
attól féljetek akinek azon felül
hogy megöl arra is van hatalma
hogy a gyehennára vessen.
Bizony mondom néktek tőle féljetek".
Lukács12,4
"Maradjatok ugyanabban a házban ,
és azt egyétek,igyátok amit adnak,
mert méltó a munkás a maga bérére.
Ne járjatok házról házra .
Ha bementek egy városba és
befogadnak titeket azt egyétek amit elétek tesznek.Gyógyítsátok az ott lévő betegeket,
és mondjátok nekik.Elközelített az Isten országa.
Lukács 10,7
"Láttam a Sátánt villámként leesni az égből.
Íme hatalmat adtam nektek,
hogy kígyókon,skorpiókon tapodjatok
és az ellenség minden erején
és hogy semmi sem árthasson nektek"
Lukács10,18
Ha tehát ti gonosz létetekre
tudtok gyermekeiteknek jó ajándékot adni,
mennyivel inkább ad mennyei Atyátok
Szentlelket azoknak akik kérik tőle."
Lukács 10,13
Én úgy gondolom atyám minden embernek megadja a választ amit kérnek tőle.Tudnotok kellene az Igazság erejét amelyet atyánk küld ha kérjük.Miért nem úgy van olvasva és értve ahogy kell:(Például)
"Kezdetben volt az Ige
és az Ige Istennél volt
és Isten volt az Ige."Ján.1,1
"Az Ige volt az Igazi világosság amely
megvilágosít minden embert,
ő jött el a világba.
a világban volt és a világ általa lett
de a világ nem ismerte meg őt."
Ján 1,9
Az Ige testté lett,
közöttünk lakott és
láttuk az ő dicsőségét
mint az Atya egyszülöttjének
dicsőségét telve kegyelemmel
és Igazsággal."
Ján 1,14
Az Ige=Isten
Az Ige =Testté lett.
Nekem nem ellenszenvesek . Nem engedem hogy azt a hitet felülbírálják amelyet vallok.De mérlegelniük kellene hogy hogy hirdessék vagy keltsék fel az emberekben a figyelmet ,azt a hitet ,amely Jézushoz vezet.
Nem kellene "kifordítani" azt a mondanivalót a Bibliából amely tisztán érthető.Az Apostolok pedig Isten ihlete által,( Szentlélek erejével)megírták a Bibliát ,a Szent könyv által ,(amely bármikor kézbe vehető)pedig minden ember megtudhatja hogy Jézus ma is elérhető...Az Ima ereje a legnagyobb , mintsem valakit meg akarjunk győzni.Ezt nekik is tudniuk kellene.Jézus pedig nem személyválogató,mert cselekedeteiből , szíve által és nem gyülekezete által lesz megmérve az ember.
Nos ez lehet az ok amiért ellenszenvesnek tűnhetnek az embereknek ,mert rájuk erőltetik hitüket és nézetüket.
Béke veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!