A mai fiatalok miért tartják cikinek a templomba járást?
"A Bibliában sehol sincs leírva, hogy nekem heti 1x 1 órát kéne csücsülnöm a templomban ahol a pap politizálását kell hallgatnom...vagy tévedek?"
Mindegy hogy mit csinál a pap, nem a paphoz megyünk a templomba hanem Istenhez. A mise alatt Jézus keresztáldozata újul meg, a hívők ebben részesülnek. Ezt Isten teszi a papon keresztül, akkor is ha a pap mondjuk politizál (amit szerintem rosszul tesz) a prédikáció alatt. A mise lényege nem a prédikáció. Ha a pap politizál akkor imádkozni kell érte. Ez a hívők feladata. Ha rossz a pap akkor az azért van mert a hívők nem imádkoztak érte eleget.
"Az a hatalmas valaki bárhol tudja fogadni az embert,ha őszintén felé fordul.nem kötelező hozzá a templomba járás,ezt már csak az egyház találta ki."
Tipikus válasz azok részéről, akik lusták gyakorolni a vallásukat. Így letudják annyival, hogy nincs semmi kötelességük, merthogy nem attól lesz valaki vallásos, ha a templomban ül. :)"
Miért,talán attól lesz vallásos? azt hittem a hit,és a szeretet gyakorlása a legfontosabb.ehhez miért kötelező templomba járni?
Szerintem az, hogy hiszel Istenben, és templomba jársz nem ugyanaz a dolog.
Én hiszek Istenben, illetve egy felsőbb erőben, ami nagyobb, mint az ember, nevezhetjük Sorsnak is.
De nem járok templomba, és meg sem vagyok keresztelve.
Ha azt mondom, hogy hiszek Istenben, egy csomóan azzal jönnek, hogy "Milyen szabályok alapján éled az életedet?" "Házasság előtt is szexelsz a barátoddal. Hogyhogy nem tartod akkor bűnnek ezt?"
És nem értik, hogy én Istenben hiszek, és nem vallásos vagyok.
Ez két külön dolog.
Nem szeretem, ha ezt a kettőt egy kalap alá veszik.
Templomba járni nem szeretek, mert nagyon sok a képmutató ember ott.
Egyszer voltunk Vácon templomban egy ismerős családdal, akik buzgó katolikusok.
A pap a misén a szeretetről és az elfogadásról beszélt.
Üdvözülten hallgatták.
Aztán kimentünk a templomból, és a nő rögtön elkezdte lehordani a férjét, hogy miért oda parkolt, ahova, és milyen béna stb...
Rögtön arra gondoltam, hogy semmit nem fogott fel a mise értelméből, akár katolikus, akár nem.
" Templomba járni nem szeretek, mert nagyon sok a képmutató ember ott. "
És te miért másokkal foglalkozol? Ilyen erővel te is képmutatásból mész (mennél) templomba, hiszen a többi embert nézed, hogy ki milyen képmutató. Ha neked van hited, és azért mész a templomba hogy Isten Igéjét megszívleld, illetve Krisztus keresztáldozatának kegyelmeiből részesedj, akkor mit foglalkozol te másokkal?
Az én falumban is sok képmutató ember jár templomba. Mégsem foglalkozom velük. Én elmegyek, leülök a hátsó padba és ennyi. Ha valaki képmutató, az a Jóisten dolga hogy elítélje, nem az enyém. Ezért nem is érdekelnek.
2011-10-03 12:46
az hogy azt mondod/mondom/mondják hogy "édes istenem, csak mentsd meg az életét" csak megszokás. mint mikor megütöd valamidet és azt mondod hogy "áúúúú, ez fáj"... ezek a dolgok csak beleivódtak a gondolkodásunkba, ennyi.
az hogy miért nem járnak a fiatalok templomba nagyon egyszerű: MERT NEM ÉRDEKLI ŐKET!
most őszintén: mitől lenne érdekes? egy szűz teherbe esik, valaki feléled a halálból, vizen jár és gyógyít vagy akár mi más, tök mind1, mert nem érdekes, nem-mellesleg hazugság.
ha valaki jár attól nem lesz több mint a többi ember és ha valaki nem jár akkor nem lesz kevesebb. én az egészre úgy tekintek mint egy hobbi. aki akar menni és van rá ideje az menjen, de akit hidegen hagy az egész és lenne jobb dolga is azt hagyják békén és ne kötelezzék semmire.
pl. van egy haverom. 18 éves. mióta megkleresztelték azóta jár templomba, bár néha-néha kihagyta. abszolút nem érdekli, de a szülei kötelezővé tették neki. szerintem az ember 17-18 évesen már el tudja dönteni hogy akar-e tovább templomba járni vagy nem. ennyi.
17/F
"illetve a média hatásai annyira átmosták az emberek agyát,"
Mennyivel jobb volna, ha mosnák az agyunkat a templomban vízből bort csináló vízen járó soa nem volt emberkével...
Nagymamám gyerekkorától járt templomba, vallásos neveltetést kapott, felnőtt korában mégis mindig leszentfazekazta a sok szerencsétlent aki hajnalban vonul templomba, és adakozza a 10-20 ezreket a szent egyháznak. Közben meg sírnak milyen kicsi a nyugdíj.
Ő felnőttkorára már átlátott a szitán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!