Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mai fiatalok miért tartják...

A mai fiatalok miért tartják cikinek a templomba járást?

Figyelt kérdés
Szerintük mi abban a rossz?
2011. okt. 3. 11:28
 61/101 anonim ***** válasza:
28%
Előző előtti vagyok. Én is számtalanszor kifejtettem már az elméletemet erről a dologról, lehet, hogy éppen veled is beszéltem már... néhány vallási kérdésben megtalálható.
2011. okt. 5. 12:48
 62/101 anonim ***** válasza:
83%
De köynörgöm, semmi bizonyíték sincs semmiféle isten vagy istenek létezésére. Pont ezért nevezik hitnek és nem tudásnak. Hinned kell hogy létezik és nem tudnod.
2011. okt. 5. 15:45
 63/101 anonim ***** válasza:
0%
Egy eltorzult kép él a fiatalokban eleve, illetve úgy fogják fel a vallást, mint gyerekkoruk egyik untató kötelességét. Hiszen milyen borzasztó hetente 1-szer délután visszamászni az iskolába a hittanra, hallgatni azt a sok hülyeséget, illetve vasárnap felkelni és menni a templomba.
2011. okt. 5. 20:10
 64/101 anonim ***** válasza:
0%

"Pont ezért nevezik hitnek és nem tudásnak"

amit elhiszek azt szerintem tudom...

2011. okt. 5. 20:48
 65/101 anonim ***** válasza:
90%

09:35

Az a hatalmas valaki bárhol tudja fogadni az embert,ha őszintén felé fordul.nem kötelező hozzá a templomba járás,ezt már csak az egyház találta ki.

2011. okt. 5. 21:18
 66/101 anonim ***** válasza:
90%

"Az a hatalmas valaki bárhol tudja fogadni az embert,ha őszintén felé fordul.nem kötelező hozzá a templomba járás,ezt már csak az egyház találta ki."

Tipikus válasz azok részéről, akik lusták gyakorolni a vallásukat. Így letudják annyival, hogy nincs semmi kötelességük, merthogy nem attól lesz valaki vallásos, ha a templomban ül. :)

2011. okt. 5. 21:26
 67/101 anonim ***** válasza:
100%
De, vallásos és klasszikus értelemben vett hívő attól lesz, ha heti 1 órát a templomban ül, havi egyszer gyónni megy, majd a hét további 167 órájában elfelejt mindent, amit Jézus mondott... Nagyon kevesen vannak, akik nem így teszik. Többre tartom azokat, akik nem az egyházban hisznek, hanem a saját maguk által elképzelt teremtőben. Hiszen az egyházat is csak elképzelték...
2011. okt. 5. 21:46
 68/101 anonim ***** válasza:
96%
A Bibliában sehol sincs leírva, hogy nekem heti 1x 1 órát kéne csücsülnöm a templomban ahol a pap politizálását kell hallgatnom...vagy tévedek?
2011. okt. 5. 22:00
 69/101 anonim ***** válasza:
100%

"amit elhiszek azt szerintem tudom..."

Nem, a hinni és a tudni igének más a jelentése. Ezt látom a pap nem tanította meg.

2011. okt. 5. 22:01
 70/101 anonim ***** válasza:
19%

"A Bibliában sehol sincs leírva, hogy nekem heti 1x 1 órát kéne csücsülnöm a templomban ahol a pap politizálását kell hallgatnom...vagy tévedek?"

Úristen! Én minden vasárnap járok templomba nemcsak a lakóhelyemen, hanem másfelé is. Sok helyen voltam már misén, de még sehol sem hallottam, hogy a pap politizált volna. Vagy talán arról beszélsz, hogy 4 évente 1 alkalommal, a választások előtt püspöki utasításra beszélnek a politikáról? 4 évbe egyszer? Hú de gyakori politizálás....

2011. okt. 6. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!