Ha keresztény vagy, miért nem jársz templomba?
Sokan állítják magukról, hogy keresztények (keresztyének)és nagyon ritkán, vagy szinte soha nem járnak oda, ahol a keresztények imádják Istent.
A Biblia tanítás szerint a keresztény élet a z új szövetség népe tagjaként zajlik.
Az egyházban a keresztények sem hisznek :)
A hitvallás szerint egyházat hisznek, nem egyházban.
Úgy értetted, hogy hiszem valamiféle Istenben, de nem vagy keresztény?
"Valaki csak azért keresztény mert korábban megkeresztelték vagyis rá erőltették. És ha olyan a család aki ezzel nem foglalkozik akkor pont ezért nem jár templomba. Én megvagyok keresztelve ugyan de ateista vagyok nem hiszek istenben egyáltalán, nagyim időnként fárasztott azzal hogy miért nem járok el velük templomba én kerekperec megmondtam neki hogy ezért meg ezért és aztán beletörődött."
Nem azokra gondoltam, akiket megkereszteltek, de csak szokásból, aztán meg nem is gondolták komolyan. Ők nem állítják magukról, hogy keresztények.
Azokra gondolok, akik magukat kereszténynek mondják, mégsem járnak...
(Bár a felvetésed is érdekes téma...)
Én hiszek Istenben, de nem járok templomba.
Hiszek abban, hogy a világon van egy nagyobb erő, aki nagyobb és hatalmasabb, mint az ember.
Őt nevezem Istennek.
De nekem nincs szükségem arra, hogy templomba menjek.
Nem ezért, mert ellenszenves a templom, hanem egyszerűen nem érzem szükségét a miséknek.
ma 12:04
Ha ateistának tartod magad akkor miért nem jelentkezel ki abból a vallásból , amelyikbe megkereszteltek.
Te a népszámlálásnál arra a kérdésre, hogy fogsz válaszolni: "Melyik vallási felekezethez tartozónak érzi megát?" A) megmondod, hogy minek kereszteltek meg vagy B) ateista vagyok vagy C) nem akarsz válaszolni?
Üdv: Bea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!