Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztény vagy, miért nem...

Ha keresztény vagy, miért nem jársz templomba?

Figyelt kérdés

Sokan állítják magukról, hogy keresztények (keresztyének)és nagyon ritkán, vagy szinte soha nem járnak oda, ahol a keresztények imádják Istent.

A Biblia tanítás szerint a keresztény élet a z új szövetség népe tagjaként zajlik.

2011. szept. 12. 11:58
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

"És nem is jellemző, hogy megmondanák, kire kell szavazni..."

Nálunk is megmondta a pap, hogy kire kell szavazni. Vasárnap délelőtt, a szavazás napján. Kampánycsend ide vagy oda. A mise után mindenki ment is szavazni. Ez konkrétan a 2006-os választáson volt, a nagymamámtól hallottam. "Arra kell szavazni, akinek sok gyereke van!" Meg is kapta az egyház a jutalmat a sok fáradozásért és segítőkészségért.

2011. szept. 12. 17:30
 22/37 anonim ***** válasza:
28%

Freya:

"A hazai katolikus-református közösségekben viszont Krisztust képtelen vagyok megtalálni, hiányzik a hév, a tűz, a hit"

Menj el párszor Bíró László miséjére vagy a Sziklatemplomba. Ott megtalálod a hévet, a tüzet és a hitet.

2011. szept. 12. 19:01
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Mintha olyat olvastam volna valahol a bibliában, hogy Isten kézzel csinált templomban nem lakik, vagy egyetlen ház sem képes befogadni őt, sőt mintha Jézus mondta volna, hogy mennyek be a belső szobámba és ott imádkozzam hozzá.

De egyetlen bibliai részre sem emlékszem, hogy a hithez templomba kéne járnom.

Amúgy nálunk is megmondta a pap, hogy a Fideszre kell szavazni.

Ezt amúgy pártol függetlenül is gusztustalannak tartom.

2011. szept. 12. 20:29
 24/37 anonim ***** válasza:
66%

Előző: Jézus korában a farizeusok szerettek látványosan, képmutató módon imádkozni. Isten viszont azt szeretné, hogy ne az emberek elismerése miatt imádkozzunk. Ezért mondja Jézus, hogy vonuljatok el. A mai világban már ritkább, hogy valaki képmutatásból imádkozik. Sőt, ha megvetnek érte, akkor kifejezetten üdvös imádkozni.

Az előző gondolatmenet persze nem vonatkozik a hetedik napra, ami kötelező ünnep. A harmadik parancs szerint meg kell szentelni az Úr napját, és kötelező az istentisztelet. Ha kihagyod, az súlyos bűn.

2011. szept. 13. 09:14
 25/37 kassandra87 ***** válasza:
100%
Mivel isten mindenhol ott van, egy kedves szóban egy jó tettben. Sok ember attól függetlenül nemesebb ember lelkileg, hogy nem jár templomba.A jóság a hit a szívünkben van. Lelkünk isten temploma. Ennyi erővel egy erdő is lehet templom. Vannak akik gyilkolnak majd gyónnak a templomba és újra megteszik. Mért szent a templom ha nem isten emelte hanem az emberek?
2011. szept. 13. 18:54
 26/37 A kérdező kommentje:

Kedves kassandra87!

A templomba járás nem az épület miatt érdekes, hanem a közösség gyakorlása és igehallgatás miatt.

Annak, hogy mások, akik templomba járnak, mit csinálnak, nincs jelentősége.

2012. aug. 9. 12:39
 27/37 A kérdező kommentje:

"Előző: Jézus korában a farizeusok szerettek látványosan, képmutató módon imádkozni. Isten viszont azt szeretné, hogy ne az emberek elismerése miatt imádkozzunk. Ezért mondja Jézus, hogy vonuljatok el. A mai világban már ritkább, hogy valaki képmutatásból imádkozik. Sőt, ha megvetnek érte, akkor kifejezetten üdvös imádkozni."

Bizony :)

A keresztények (elvileg) nem a maguk okoskodása szerint keresztények, hanem Isten akarata szerint. Tehát ezzel is meg kell(ene) szentelniük a hetedik napot...

Az előző gondolatmenet persze nem vonatkozik a hetedik napra, ami kötelező ünnep. A harmadik parancs szerint meg kell szentelni az Úr napját, és kötelező az istentisztelet. Ha kihagyod, az súlyos bűn.

2012. aug. 9. 12:42
 28/37 A kérdező kommentje:

"Én hiszek Istenben, de nem járok templomba.

Hiszek abban, hogy a világon van egy nagyobb erő, aki nagyobb és hatalmasabb, mint az ember.

Őt nevezem Istennek.

De nekem nincs szükségem arra, hogy templomba menjek.

Nem ezért, mert ellenszenves a templom, hanem egyszerűen nem érzem szükségét a miséknek."

A te istened nem azonos a keresztényekével, tehát igazad van: felesleges lenne templomba járnod.

2012. aug. 9. 12:45
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

És arról még nem hallottál, hogy Istent nem csak templomban lehet tisztelni? Igehirdetést akarsz hallgatni? Az interneten megtalálod az összes felekezet remek anyagát, hallgathatod. A bibliát olvashatod és más remek keresztény könyveket. Adakozhatsz a szegényeknek, csinálhatsz önkéntes munkát, élhetsz jó életet és lehetsz keresztény templom nélkül is. Egyszerűen azért mert Krisztust követed. Ha nem tévedek, erről szól a kereszténység.

Freya

2012. aug. 10. 21:35
 30/37 A kérdező kommentje:

Üdv Freya!

A Bibliában én nem olvastam ilyen kereszténységről.

Ott a keresztyén élet és szolgálat a gyülekezetben zajlik.

2012. aug. 10. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!