Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztény vagy, miért nem...

Ha keresztény vagy, miért nem jársz templomba?

Figyelt kérdés

Sokan állítják magukról, hogy keresztények (keresztyének)és nagyon ritkán, vagy szinte soha nem járnak oda, ahol a keresztények imádják Istent.

A Biblia tanítás szerint a keresztény élet a z új szövetség népe tagjaként zajlik.

2011. szept. 12. 11:58
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
71%
Én járok gyülekezetbe,tehát nem a saját példám ez: "Meg vagyok a gyülekezet nélkül is,nincs rá szükségem.Istennel pedig teljesen jó a kapcsolatom." (egy nagy ritkán járó ember szájából) Ez persze nem biblikus és az illető életén sem látszik semmi "jó".... :/
2011. szept. 12. 13:09
 12/37 A kérdező kommentje:

12:45

A kérdés végső soron nem rád vonatkozik, hiszen nem keresztény vagy, hanem azt gondolod, hogy létezik valamiféle istenség. A keresztény hit az más.

Érthető, hogy aki nem keresztény és nem is akar az lenni, miért járna misére, istentiszteletre?

2011. szept. 12. 13:24
 13/37 A kérdező kommentje:

"kedves kerdezo jehova tanuja vagy ugye?"

Nem. Miből gondoltad?

2011. szept. 12. 13:27
 14/37 anonim ***** válasza:
67%
én is keresztény vagyok, de ateista.
2011. szept. 12. 13:34
 15/37 A kérdező kommentje:

13:34

Vagy keresztény, vagy ateista - ezek egymást kizárják.

Ha megkereszteltek, de nem hiszel, ateista vagy és nem keresztény. Esetleg egy megkeresztelt ateista, aki a megtérése előtt van :)

Sokan vannak utána is, veled sem lehetetlen :)

2011. szept. 12. 13:41
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
megkereszteltek, de nem hiszek istenben se milyen szinten.
2011. szept. 12. 13:42
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Én abban az időben születtem, amikor csak titokban lehetett volna keresztelni (1950-es évek, nagyváros). Nem lett belőle később sem semmi, becsületes pogány maradtam. És így is jól érzem magam.
2011. szept. 12. 13:56
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Engem megkereszteltek és régen szerettem is templomba járni, amíg az az imádság helye volt és nem a politikai csatározásoké. Azóta nem járok, mióta a pap óriási hanggal megmondta a híveknek, hogy kire kell szavazni a legközelebbi választásokon, és aki nem teszi, az a pokolra fog jutni. Na, ezért nem mentem azóta sem, inkább otthon imádkozok.
2011. szept. 12. 13:56
 19/37 A kérdező kommentje:

Nem hallottam még olyanról, hogy a szavazáshoz kötötték az üdvösséget :)

Ahol politizáltak, ott régebben elkezdték, nem hirtelen. És nem is jellemző, hogy megmondanák, kire kell szavazni...

2011. szept. 12. 15:29
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én azért nem járok, mert nincs olyan gyülekezet ahol otthon érezném magamat. Én a Hit gyülekezetében tértem meg (most kíméljetek meg a szektás és egyéb megjegyzésektől mert nem ez a téma!)

de már nem tudok oda járni, mert az számomra egyértelműen kiderült, hogy nem az én utam. Nincs velük semmi bajom, csak más vagyok mint ők. A hazai katolikus-református közösségekben viszont Krisztust képtelen vagyok megtalálni, hiányzik a hév, a tűz, a hit. Hiányzik a biblia értelmezés szabadsága is.

Külföldön a neoprotestáns gyülekezetek sokkal vonzóbbak, végül egy ideig anglikán gyülekezetbe jártam, ott igazán jól éreztem magam. De itt képtelen vagyok megtalálni a helyet.

Bonyolult ez.

Freya

2011. szept. 12. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!