Ajánlanátok jó keresztény (azon belül legjobb lenne katolikus) könyveket Biblián és Krisztus köv. Kívül?
Avilai Szent Teréz: A belső várkastély
Amúgy van valami témakör, ami érdekel? Mert rettenetes mennyiségű irodalom van, ami nagyon jó, csak támpont nélkül nehéz írni. Általában a lelki elmélyülésről, vagy kifejezetten katolikusságról, netán szerzetességről, házasságról, szentségekről, imák, versek, élettörténetek... Valami "laza" elmélyülős irodalom stb.
No, akkor a teljesség igénye nélkül... :) Felnézek a magam mellett levő polcra, és amit meglátok, leírom. :)
Jálics Ferenc: Fejlődik a hitünk
Jálics F.: Testvéreink hite
Scott és Kimberly Hahn: Minden érv Rómába vezet
Barsi Balázs - Földváry Miklós István: "Belépek Isten oltárához"
Corona Bamberg: Az emberség ára --- ezt NAGYON ajánlom
Henri J. M. Nouwen: A szeretet belső hangja
Henri J. M. Nouwen: Idegen a paradicsomban
Jean Vanier: A közösség
Joseph Maureder: Arra tartunk, amerre tekintünk
Sztrilich Ágnes: Láss - ismerj - szeress
Michel Quoist: Itt vagyok, Uram!
C. S. Lewis: Csűrcsavar levelei
Jacques Philippe: A belső szabadság
Barsi Balázs: Szerelmes szellők suttogása
Henryk Sienkiewicz: Őt kövessük!
Urunk Színeváltozásáról nebezett Kinga nővér OCD naplójából: Nem hátráltam meg
Az isteni szeretet lángja - Betlehemi Boldog Mirjam élete
Schéda Mária: Boldog vagy, Sára?
Peter Matuska: A szentgyónás
Thomas Merton: A szemlélődés magvai
Garadnay Balázs: A keskeny út öröme és járhatósága
Aztán Kis Szent Teréztől bármi - önéletrajza, Utolsó beszélgetései, Levelei
Regulák, mint Szent Benedek Regulája, Szent Ágoston Regulája, Szent Ferencé...
Regulamagyarázat pl.: E. M. Huefelder: Istenhez vezető utunk
Enzo Bianchi, Maria Pia Giudici: Lectio Divina
Anselm Grün: Böjt - test és lélek imája
Roger-Nikolas Visseaux: Az Evangéliumból élő imádság
A szeretet tüzével - válogatás Boldog Salkaházi Sára naplójából
Pápai enciklikák, mint pl. Caritas in veritate
Bossis Gabriella: Ő meg én
Gyökössy Endre: A zsoltárok csodálatos világa
Anthony de Mello: Forrás fakad
C.H. Spurgeon: Egy vidám földműves életbevágó tanácsai - Szántó János beszédei
Ezek válogatás nélkül mindenfélék, mind nagyon jók, mind másképp és másra. Sokat azért írtam fel, hogy a szerzőjét jegyezd és mást is tudj tőle olvasni. Igyekeztem mostanság elérhető irodalmat válogatni. Ha van a környékeden kat. teológia, a könyvtárában sok fellelhető az említett szerzők műveiből. De ajánlom minden szent írásait, valamint azelőtt a Szentek életét, A Magyar Katolikus Lexikont, A II. Vatikáni Zsinat dokumentumait és a Katolikus Egyház Katekizmusát.
Ez utóbbiak közül sok fenn van itt online: [link]
Valamint még egy hatalmas online könyvtár a Pázmányé: [link]
Isten áldjon, jó olvasást! Szívesen állok rendelkezésre, ha van még kérdésed.
Nagyon szívesen! Ha mindet kiolvastad, és tanácstalan vagy, mi jöhet még, csak kérdezz! ;) :D
(Az a nagyszerű, hogy ha elkezded beleásni Magad a lelkiségi irodalomba, 1-2-3 könyv után Magad fogsz találni mindig újabbakat, amik érdekelnek, és nem lesz szükség a listámra. Aztán belebotlasz majd Magadtól olyanokba, amik szerepelnek rajta. :) Én is sokszor így jártam.)
Szia! Katolikus: Anthony De Mellotól és Pál Ferenctől és Aquinói Szent Tamástól minden. Azon kívül Elisabeth Elliott, C. S Lewis és G.K. Chesterton minden mennyiségben.
Jó olvasást!
Todd Burpo és Lynn Vincent : Igazából mennyország ( Egy kisfiú megdöbbentő története a mennyországban tett utazásáról és csodálatos visszatéréséről)rövid ismertető: egy 4 éves kisfiúnak műtét közben leáll a szíve de az orvosok újraélesztik és olyan dolgokról kezd el beszélni,hogy lenézett az orvosra,az apjára,látta amint anyja telefonál és zokog,találkozott meg sem született nővérével, és látta Jézust.
Nekem nagyon tetszett a könyv.Ez egy életrajzi könyv amit a kisfiú édesapja írt!!! Érdemes elolvasni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!