A mai fiatalok miért tartják cikinek a templomba járást?
Változnak a korok , változnak az idők.
Ma az idegenvezető mit mutogat Budapesten:
Mátyás-templom, Szt. István-bazilika, Deák téri evangélikus templom, mert a maga korában kulturális központnak számított.
200-300 év múlva mit fog mutogatni?
Kurta kocsma, Kis Róka söröző, Im-bolygó pub. Mert most ezek a kúlturális élet forumai :)
Én nem tartom cikinek.
Sőt, még eleinte élveztem is a templomot, mert érdekeseket mondott a pap.
Testvéremékkel mentem, aki a férje miatt lett katolikus, és elhívott a misékre engem is.
Meg összejövetelekre is, mint bográcsozás, meg hasonlók.
Aztán itt beszélgetni kezdtem a többi hívő párral, akik elkezdték mondani, hogy miért nem házasodok már össze a barátommal, mert az együttélés az semmi, meg azt, hogy szülnöm kellene már, mert huszonévesen már egy-két gyereknek kell lenni, ne legyek önző. Megkérdezték, hogy kire szavazok stb...
Hát ez már nem tetszett.
Nagyon nem!
Nem azért mentem oda, hogy beleszóljanak a dolgomba.
Nekem ez nem tetszik a vallásos közösségekben.
Nem hagyják, hogy önmagad legyél, és ha más vagy, akkor ki is néznek.
szerintetek minden fiatal alkoholista, semmirekellő, szélhámos?
Az nem érdekel titeket, hogy mennyien tanulnak tovább, hogy 26 éves korukban is még képzik magukat az iskolapadban ülve, hogy sikeresen beilleszkednek értelmiségi szakmával a társadalomba, és próbálják előrevinni ennek a szar országnak a jövőjét? Amúgy kb enni nem lesz mit.
A régi időkben 18 évesen már házasodtak, 23 éves korukra már egy alom gyereket szültek, és azóta is robotolnak, vagy az apró nyugdíjukból élnek. De ez nem feltétlenül így van, ez csak egy nagy réteg.
Viszont nem kell a szuperszélsőségek alapján beskatulyázni a mai fiatalokat.
12:12, szerintem pont a lényeg mellett mentél el. :D
(Amúgy ateista vagyok.)
A kérdésre: Egyszerűen nem köti őket oda semmi. Pl. ha nem érdekel egy film, akkor sem ülsz be a moziba rá. A templomba járás feltétele a hit. Hogy miért ciki (már ha az) vallásosnak lenni a többiek szemében, az egy más kérdés. :)
12:12-esnek!
Nem kell nekem gratulálnod! Nem vagyok az a fanatikus vallásos.
De egy biztos: a fiatalok azért nem járnak misére mert lusták, inkább érdekli őket a csavargás, bulizás mint bármi más az életben. Tisztelet a kivételnek.
20 évesen még én is hasonlóan gondolkodtam mint te.
Viszont hidd el van olyan pillanat az ember életében amikor a valláshoz fordul.
Mit az első gondolatod ha pl. egyik szülőd, hozzátartozód halálos betegen vergődik, szenved, a kínok kínját éli át?! ÉDES ISTENEM csak mentsd meg az életét!
Az vesse rám az első követ aki nem ezt a mondatot suttogná!
És tudom hogy nagyon sok múlik a papon is, ki hogy viszonyul ehhez az egészhez.
Engem pl. annak idején az elhíresült gördeszkás pap tanított, csak hozzánk görkorival jött. Hihetetlen varázsa volt, folyton viccelt velünk, jófej volt, minden szaván dőltünk a nevetsétől- mert ez volt a célja.
De egy begyöpösödött, szigorú pap csak elriasztja a gyerekeket.
És megmenti?
Na, sokaknak meg itt véget is ér a hit. Zuhanó repülőn sincs ateista...
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:44
12:12 vagyok, ezt hogy érted?
Én nem vagyok részeg,sem zülőtt mégsem járok templomba. Sőt nem is vagyok megkeresztelve. Meg amit művelnek az idősek a temlopmban... a papnak a női összeverekedtek a misén..
Nem a temlopmban kell hinni és imádkozni...
12:58
Szerintem (ez tényleg szubjektív vélemény) a vallással, vallásos emberekkel nincs semmi gond. (Amíg nem akarja rámtukmálni a hitét.) A Biblia tényleg mesekönyv, de két részre lehet szedni. A világot leíró mese mára valóban elavult (teremtés, eredet, stb.), a tanítások viszont okos dolgok, aki eszerint akar élni, le a kalappal. Kicsit cinkes, hogy a pokoltól való félelemmel akar rávenni erre, meg a menyországgal, de azt is ki kell szűrni, és a maradék csupa jó kis erkölcsi tanítás.
Egy ateista.
(12:44 voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!