Gyengébbek kedvéért: azok az emberek, akik nem járnak templomba, azért nem járnak, mert nincs hitük. Az önámítást nem veszem hitnek. Aki pedig nem hívő, az nem veszi általánosításnak, vagy sértésnek, ha nem sorolom a hívők közé. A hívők pedig azért járnak templomba, mert hitük szerint szükséges. Nem divatból, nem szórakozásból, egyesek talán külső kényszerből.
2011. okt. 3. 16:28
42/101 anonim válasza:
ozmium42nek te vagy a leg értelmesebb ez az ilyen hozzászolás kell .köszönöm
2011. okt. 3. 18:44
43/101 anonim válasza:
"azok az emberek, akik nem járnak templomba, azért nem járnak, mert nincs hitük"
miről beszélsz ember? nekem van hitem, de nem járok el egy képmutatásra.
és akkor még azt írják, hogy ilyen válaszok kellenek....
2011. okt. 3. 19:14
44/101 Ozmium42 válasza:
Erre (utolsó) írtam, hogy önámítás.
2011. okt. 3. 19:41
45/101 anonim válasza:
én meg rád írtam, hogy képmutatás.
2011. okt. 3. 19:49
46/101 anonim válasza:
döntsd már el, hogy hiszek-e vagy sem.
hiszek az egy Istenben, de nem tartom szükségesnek, hogy elmennyek, és megmutassam, hogy én hú de mennyire hiszek.
2011. okt. 3. 19:53
47/101 Ozmium42 válasza:
Nem tisztem eldönteni. Hiába akarsz jól odamondani nekem, hogy na te aztán nem tartozol egyik kategóriába sem, én meg jól felsültem. Döntsd el magad. Hit-e az, hogy polkorrektségből odamondogatod, hogy hiszel valami istenfélében, de aki még véletlenül sem olyan, mint ahogy tanítják, és nem úgy kell imádni, ahogy mások imádják, sőt nem is kell egyáltalán, mert az képmutatás, és hívő vagy, de nem vállalsz közösséget a hívőkkel, akik hitük tudatában és vallásuk tanításainak ismeretében templomba járnak, vagy templomba hívnak, valószínűleg nem hiába.
2011. okt. 3. 20:36
48/101 anonim válasza:
Kedves Ozmium!
Tudod, én úgy gondolom, hogy Istent mindenki saját magában találhatja meg, a maga módján. Ne mások mondják meg neki, hogy hogyan kell élni, mit kell tenni, önmagának, legbelül éreznie kell. Ne légy kirekesztő, bigott hívő, légy türelmes, elfogadó, ahogy Jézus is tanította. A lényeg az, hogy jó ember legyen az illető. Hogy ezt hogyan éri el és éli meg, az ő dolga.
2011. okt. 3. 20:50
49/101 anonim válasza:
A fiatalok egész kevés százaléka vallásos, akinek fontos biztos eljár, ha ráér, aki meg nem hívő, az meg minek menjen, ha egyszer nem véletlen nem hisz?
2011. okt. 3. 21:07
50/101 Ozmium42 válasza:
Nézd, én nem rekesztettem ki senkit, de a véleményemet nem változtatom meg csak azért, mert valaki nem ért vele egyet. Egy fórumon ebből a "kirekesztésből" és "bigottságból" garantáltan nem származik semmi hátrányod.
Én azt gondolom, hogy a "magam módján" hit önámítás (lásd fentebb) és végső soron meghasonlottsághoz vezet, persze csak akkor, ha az ember komolyabban foglalkozik a saját hitével. Végső soron ez egyfajta törvénytelenség, önistenítés, a tanítás elutasítása. Aki vallásos, mint én, az bizonyos dolgokat abszolút igaznak tart, és így alkalmasnak a tanításra, vagy ahogy divatosan mondani szokták, a "tukmálásra", a "ráerőltetésre".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!