Éjféli misére valami szép és megható ötlet? (Előszőr az idősebb fiatalok ministráltak akik kb 20 év körüliek aztán beúítottunk azzal, hogy gyertyával vonultunk be a sötét templomba, de ez már megszokott) KVárom a válaszokat
Pár éve Rómában töltöttem a karácsonyt. Egy kisebb plébániatemplomban voltam éjféli misén, ahol minden hívő egy kicsi, mégcsak nem is giccses, hanem inkább aranyos Jézuskát kapott ajándékba, amit a hittanosok(gondolom ők) egy kivágott kerek lapra ragasztottak, amit előtte kiszíneztek.(ez jelképezte a szalmát.) Persze fogalmam sincs, hogy itthon lehet-e kapni nagy tételben "műanyag Jézuskát".
Másrészt nem tudom, igazán ez lenne-e a lényeg,a szentmise nem színházi előadás, ahol a "közönséget" meg kell hatni. Szerintem a "körítés" mellékes, inkább lélekben készüljetek.
"Másrészt nem tudom, igazán ez lenne-e a lényeg,a szentmise nem színházi előadás, ahol a "közönséget" meg kell hatni. Szerintem a "körítés" mellékes, inkább lélekben készüljetek."
Nagyon nem ennek kellene lenni a lényegnek!
Valóban nem az a lényege, hogy színházi előadás legyen,. hanem az, hogy valamiért különleges legyen. Nem szokásos éjfélimisét szeretnénk. Szerintem az a lényege, hogy megható legyen! És nem kell félreérteni!
SZERINTEM
meghatódni valami nyálas amerikai filmen kell, nem a legszentebb áldozat bemutatásán
szerintem
Utolsó vagyok.
A keresőbe beírva ad ki nagyon jó történeteket, verseket-az utóbbi évekbe mi is innen keresgélünk.
Jó készülődést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!