A mai fiatalok miért tartják cikinek a templomba járást?
"Egyrészt: mi ezzel a probléma? Diplomás, tanult ember, egy mérnöknek vagy egy orvosnak is van pénze ugyanúgy. Másrészt: az autó nem a pap tulajdona, hanem az egyházé. A pap csak használja, de ha valami baj történne vele, a papnak kellene kifizetni. "
Mi a fenének a papnak két luxusterepjáró? Most komolyan. Ha erre van pénze az egyháznak akkor meg mi a fittyfenéért adományozzak nekik? Most jött ide is az egyházadós csekk, az egész éves jövedelem 1%-át kérik. Ja persze.
"Mi a fenének a papnak két luxusterepjáró?"
Nem tudom hogy a konkrét esetben mi történt de úgy tudom előfordul hogy az autógyártól kapnak ajándékba új kocsit. Bár szerintem ebben az esetben is hiba elfogadni hiszen ha Jézusnak egy szamár is elég volt akkor a papjának hogyan lehetne luxusterepjárója?
Az olyan papért akinek ilyen autója van sokat kell imádkozni mert nagy bajban van.
Én egyet nem értek... ha valaki nem vallásos és nem érdekli az egyház, akkor miért foglalkozik vele, miért bírálgatja?
Magamból indulok ki: engem nem érdekel a foci, de olyan szinten nem, hogy egy pókot szívesebben nézek a falon, mint egy meccset. Olyan szinten nem érdekel, hogy számomra nagyobb hír az, hogy nagyanyám hazajött a boltból mint az, hogy most melyik ország nyerte meg a világbajnokságot. Tehát NEM érdekel a foci, emiatt nem foglalkozom vele! Nem lázadozok, hogy egy híres focistának milyen felháborítóan magas a fizetése csak azért, mert játszik, vagy hogy az országban milyen irdatlan összegeket költenek a focira.
Ezért nem értem, hogy az egyházak miatt mit lázadoznak egyes emberek..
Kedves utolsó, én nem vagyok hívő, bár megkereszteltek, ateista vagyok. Ugyanakkor érdekel a hit, és tisztelem azokat, akik nem elvakultan szemlélik a világot. És érdekel, hogy mégis hogyan képes egy eszme fanatizálni, elbutítani embereket... a történelmi tények, okok és miértek, következmények érdekelnek, illetve egy-egy ember saját belső világa, hogy ő maga személyesen miért hisz. És bár a példa kedvéért a foci engem sem izgat, a VB-t azért megnézem, és felháborítónak tartom, hogy mekkora összegek mozognak ebben a sportágban. Az emberi butaságot, és azt, hogy egyesek ki akarják használni más nyomorúságát, átverik, azt nagyon nem szeretem, legyen szó bármiről. Ezért visszás az egész vallási világ, mert a legtöbb a földi, anyagi javakra hajt, amiket meg is szerez, holott mást mond... Tudod, bort iszik, vizet prédikál. Nem ez tölti ki a gondolataim minden zegzugát, de zavarnak bizonyos dolgok a témával kapcsolatban, illetve érdekel mások véleménye, legyen az bármi is. Ezért nézek be mindig ide, ha új válasz van, és vagy elszörnyülködöm, hogy hogy lehet ennyire vak (szerintem) az új válaszoló, vagy egyetértéssel, esetleg egyetnemértéssel nyugtázom az értelmes válaszát. Némelyikre még válaszolok is, ha úgy érzem, mint most pl. a tiédre :)
Véleményem szerint nem teljesen jó az, ha bizonyos témákkal egyáltalán nem foglalkozunk, mert az nem érdekel. Nálam is van, ami jobban, van, ami kevésbé jobban, de valamennyire szinte minden érdekel. Hozzátartozik a tájékozottsághoz, ha arról is tudunk pár szót, pár hírt, pár dolgot, ami egyébként nem foglalkoztat annyira.
Amikor elkezdtem, még az előtted lévő volt az "előző válaszoló" :) Természetesen neki szólt, témától elrugaszkodva.
Egyébként egyetértek veled, akit nem érdekel a foci, minek járjon meccsre? Aki nem vallásos, minek jár templomba? Cikinek a műveletlenek tartják, rossznak viszont annyiban lehet rossz, hogy a templomba járó közösség nagy része nem meggyőződésből, hanem felvágásból vagy szokásból jár oda. Az életük viszont nem tükrözi a keresztény hitvilág alapjait. Ahogy sok pap, egyházi személy élete sem. És ez már zavaró.
"Ezért visszás az egész vallási világ, mert a legtöbb a földi, anyagi javakra hajt, amiket meg is szerez, holott mást mond... Tudod, bort iszik, vizet prédikál."
Azért vannak kivételek, vannak jó közösségek is. De még ha a közösség rossz is, a lényeg az hogy a tanítás jó-e ha valaki valóban betartja.
Meg azért az is elgondolkodtató ha azt látom hogy az adott vallás valóban működik-e. Nekem például volt olyan élményem Istennel ami után már nem maradt bennem kétség hogy most jó vallást választottam-e. Tudom hogy az egyháznak megvannak a hibái hiszen emberekből áll de abban már biztos vagyok hogy a tanításaik helyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!