Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan keresztény ember a...

Van olyan keresztény ember a mai világban, aki vasárnap templomba megy, zsoltárt énekel és nem dolgozik?

Figyelt kérdés
Ha gyerek, akkor nem játszik vasárnaphoz nem illő játékokat, nem néz tévét, nem netezik. (Nem a szektásokra gondolok)
2011. aug. 21. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem manapság már csak a gazdag emberek teszik ezt vasárnap, de azért meg megtehetik, és ha el is mennek templomba az inkább pofavizit...

Ezer éve nem voltam templomban, most meg megyek takarítani.

2011. aug. 21. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van, ismerek többet is, és nem gazdagok.

Hogy kötelező zsoltárokat énekelni, és nem lehet tévét nézni, azt nem tudom, hogy honnan szeded...

2011. aug. 21. 16:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat az offolásért!

Engem is érdekel, hogy aki a vasárnapot tartja, az a vasárnapot nyugalomnapjaként éli meg hiszen "az Úr napját szenteld meg", Isten is megpihent a hetedik napon. Tehát aki vasárnap megy misére, az főz vasárnapi ebédet, vagy kimegy füvet nyírni, vagy csak elmegy misére és le van tudva?

Én nem a vasárnapot tartom meg az Úrért...

"Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve.

A ki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és a ki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. A ki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és a ki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek." Rm 14,5,6

2011. aug. 21. 16:57
 4/7 A kérdező kommentje:

"Hogy kötelező zsoltárokat énekelni, és nem lehet tévét nézni, azt nem tudom, hogy honnan szeded..."

Nem mondtam, hogy kötelező zsoltárt énekelni, és tilos tévét nézni. Nem figyeltél. Olyan, aki önszántából teszi, nem pedig kínnal. Azért énekel zsoltárt, mert úgy akarja.

2011. aug. 21. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

Én vasárnap elmegyek templomba, kivéve ha valami nagyon komoly dolog akadályoz (mondjuk valaki súlyos beteg és segíteni kell neki). Zsoltárt inkább csak olvasok, mert az éneklés nem nagyon megy. De dicsőíteni szoktam Istent más módokon is. Vasárnap igyekszem csak annyit dolgozni amennyit muszály.

A tévétől már korábban megszabadultunk, azóta sokkal több időnk van. Internetezni viszont szoktam, de igyekszem csak mértékkel csinálni.

2011. aug. 22. 13:16
 6/7 anonim válasza:
72%
Én minden vasárnap járok misére (néha hét közben is), és amennyire tudom, éneklem (mormolom) az énekeket is. Azonban utána ugyanúgy elvégzem a dolgomat amit kell, vagy szeretnék. Ugyanis erre vonatkozóan semmi tiltás nincs a Bibliában!
2011. aug. 31. 15:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Van, a nagyapám. Persze, mondhatjátok, hogy már nyugdíjas, megteheti, de na... Szóval reggel csak keveset reggelizik (nem sült szalonát, hanem valami könnyűt) elolvassa az igét, (bibliaolvasó kalauzzal...) utána templomba megy, ebédelnek. Tudatosan próbálja úgy rendezni a napját, hogy pl: ne akkor nyírjon füvet, stb. A Bibliában egyébként benne van. Isten megpihent a hetedik napon, ezért ez egyfajta emlékezés a teremtésre... Nem szektás, református lelkész (nyugdíjas)
2012. máj. 10. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!