A mai fiatalok miért tartják cikinek a templomba járást?
Én nem érzem cikinek, sosem éreztem, viszont nem vagyok hívő.
A 3 éves fiammal is rendszeresen benézünk a templomba, mikor arrafele járunk, nagyon tetszik neki, mindig mesélek, hogy mi micsoda, hogyan szokás ott. Úgy nevelem, hogy nyitott legyen mindenre, ha érdekelni fogja a vallás, meg a biblia, nem fogom megakadályozni, hogy templomba járjon, de erőltetni sem.
Fiatal vagyok, nem tartom cikinek, 16 éven keresztül folyamatosan jártam, érdekel a vallás, mások véelménye, a kialakulása, története, viszont nem hiszek. Ezért nem járok amióta felnőttem, mert nem meggyőződésből tenném, anélkül meg képmutatás, hazugság. Gyerekként minden héten elrángattak templomba, minden római katolikus egyházi eseményre, de én 5-6 évesen sem hittem sem Isten létezésében, sem Jézus feltámadásában. Egy érdekes játéknak tartottam, amit minden héten egy órára elhisznek az emberek, amit minden héten egy óráig imádnak, dicsőítenek, és aminek az alapjait a hét további 167 órájában egyszerűen elfelejtenek. Mint a mikulás meg a nyuszika. Sosem hittem a létezésükben. A templomba járó közösség nagyobbik része két részre osztható: a család, közösség nyomására, kényszerből ottlévőkre, és a magukat valódi híveknek gondoló, de abszolút nem keresztény értékrend szerint élő és gondolkodó emberekre. Nagyon kevés ember van, aki keresztényi elveket vallva él (rosszindulatú pletykát, más életében való vájkálást mellőzi, ellenben segítőkész, kedves), és őszintén hisz Istenben, ráadásul templomba is jár. Több olyat ismerek, aki hisz, de nem jár templomba, mert nem az egyházban hisz, egy hazug, álszent intézménynek tartja. A többségükről sokan példát vehetnének erkölcsileg, morálisan.
Na de ez más téma. A lényeg, hogy én nem hiszek, ezért nem járok. Ezért nem lesznek a gyerekeim megkeresztelve, mivel ott arra kell esküt tenni, hogy vallásosan fogom őket nevelni. Nem fogom. Majd ha elég idősek lesznek, ők maguk dönthetnek, akarnak-e bármilyen felekezethez tartozni. Fogunk beszélgetni a vallásról, a lelki erőről, a hitről, és az egyházakról is, nem tiltom meg, hogy templomba járjon, sőt támogatom, ha tudja, mit csinál.
Amúgy meg az egész vallás-egyház egy nagy üzlet.
Elég megnézni mekkora kampány van most a népszámlálásnál, hogy ki minek vallja magát.
Vajon miért? Szeretnék ha mindenki annak vallaná magát csak úgy?
Véletlenül sem a minél magasabb állami támogatásért.
Ha bíznának a saját bárányaikban, tudnák, hogy a szent hívőkmegvallják a vallásukat a kérdőíven.
Innentől gusztustalan az egész.
"Tisztelet, alázat stb. "
"Mit tiszteljek egy...?"
Szerintem itt az egymás iránti tiszteletről van szó, és az alázat sem megalázkodást jelent. :)
(Egy ateista.)
"Szerintem itt az egymás iránti tiszteletről van szó, és az alázat sem megalázkodást jelent. :) "
Egymás iránti tisztelethez pedig nincs szükség vallásra, csak jó neveltetésre, jómodorra.
Nem az istenhit miatt fogom tisztelni a másik embert.
A fiatalok három okból nem járnak templomba:
- Sokakat (mint engem is) rákényszerítenek az egészre. Amíg kicsi vagy, addig azzal riogatnak, hogy bármikor meghalhatsz és ha egy aprócska bűnöd is van akkor a pokolban fogsz örökké égni. Ha meg nagyobb leszel akkor meg szimplán azzal, hogy ha nem mész templomba minden vasárnap, akkor nem bérmálkozhatsz és a szüleid lefejeznek. Meg ne próbálj egyet se ellógni, mert ÍRJUK (tiszta röhej, úgy jegyzetelgetik, hogy ki van ott, mintha valami halállista lenne az egész). Ja amúgy a szüleid soha az életbe nem voltak bérmálkozásuk után templomban és nem titkolják, hogy neked sem kell utána, mivel ők is a hátuk közepére kívánják az egészet. Álleluja, álleluja!
- Sok fiatal szülei egyszerűen nem vallásosak, ebből kifolyólag a szülőktől nem hallanak róla semmit, a kortársaitól meg csak azt, hogy mekkora szívás az egész, ha minden szabályt be kéne tartania megőrülne.
- A vallás legtöbb pontját már cáfolta a tudomány, amit meg nem cáfolt, azt azért nem, mert önmagában is röhejes. Ezen kívül miket lehet hallani?
Pedofil papok.
Az egyház Afrikában a kondom használata ellen prédikál, közben letolják, hogy milliók halnak meg AIDS-ben, amit csak így lehetne kordában tartani.
A templom tele van pletyis vénlányokkal, akik csak azért járnak templomba, mert érzik, hogy lassan vége lesz a dalnak. Mivel nyugdíjasok idejük annyi mint a tenger, így éppen amikor nem a szomszédjukat átkozzák el, akihez egyébként már 20 éve nem szóltak, mert még összevesztek valamin, amire már nem is emlékeznek, akkor elpattyognak a templomba, ami mintegy közösségi hely, pont mint a férjeiknek a kocsma.
+ egy bónusz: mert az összes vallásos álszent azt hiszi, hogy vasárnap reggel másnaposan fekszenek otthon.... bár lehet, hogy csak pihenni szeretnének legalább hétvégén, de nem tudják, mert a pap reggel 8-ra teszi a misét, azért mert csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!