Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok valójában...

A katolikusok valójában vámpírok, mert Krisztus "vérét" veszik magukhoz?

Figyelt kérdés

okt. 1. 12:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/174 anonim ***** válasza:

10

Tuti nem találkoztál még Jézus Krisztussal...akkor nem is érted, amit a Bibliában leírtak .

A Biblia elsősorban Jézus követőinek íródott.

Akik sötétségben és hamisságban vannak még tudnak ilyen sületlenséget leirni, mint Te is

Két nagy parancsolat van.

Te melyiket tudod betartani?

okt. 3. 08:07
 12/174 anonim ***** válasza:

#5-ösnek:

Ha TÉNYLEG szó szerint vesszük Jézus szavait, akkor egyedül AZ a kenyér és AZ az ital az ő valódi teste és vére, amit ott az utolsó vacsorán elfogyasztottak. Mert Ő nem azt mondta, hogy ez az én vérem, és még az is az én vérem, amit majd később, akár 2000 év múlva valaki az én véremnek mond, ő konkrétan CSAK arra a kenyérre és CSAK arra borra mondta ezt, ami ott volt az asztalon az utolsó vacsorán. Ennyit a szó szerint vevésről.

Egyébként pedig ha mindent szó szerint kell venni, amit Jézus az utolsó vacsorán mondott, és azt mind meg is kell tenni vasárnaponként, akkor minden vasárnap meg kellene mosniuk a keresztényeknek egymás lábát is, mert arra is parancsot adott Jézus.

Ha arról egyértelmű számotokra, hogy a lábmosást ő szimbolikus tettként értette, akkor miért nem lehet szimbolikus az úrvacsora fizikai tartalma is?

A katolikus egyház tele van babonákkal és különféle fetisizmussal. Például azt hiszitek, hogy egy keresztábrázolás vagy valamiféle kényszerítő szavak kimondása el fog riasztani démonokat (ördögűzés)? Hát majd megtudjátok. A kereszt tényleg elűz démonokat ha belül, a lelkében hordozza a keresztet az, aki ördgöt űz, de semmi hatása, ha kívül van, mondjuk egy fakereszt-ábrázolás formájában valaki kezében. Pál apostolt próbálták utánozni a zsidó ördögűzők (ApCsel 19:11-16), és a démontól megszállott lélek visszabeszélt nekik, föléjük kerekedett, és sebesülten futottak ki a házból. Pál tudott ördögöt űzni, hiszen ő maga mondja, hogy "Krisztus halálát mindig magunkban hordozzuk". Neki a kereszt a saját testében volt, a saját, önként vallalt szenvedései Krisztus evangéliumáért bizonyították, hogy benne ott van a kereszt ereje. Egy kereszt ábrázolás csak fetisizmus, nem tesz semmit egy démonnal, egy démon kiűzéséhez az azt kiűző emberben kell lennie az isteni erőnek (a Szentléleknek), nem egy tárgyban.

Ha valakiben nincs a Szentlélek vagy ellenszegül a Szentlélek alázatra és szent életre hívó szavának, és úgy issza azt a kenyeret és úgy iszik abból a kelyehből, akkor úgy gondolom, ítéletet eszik és iszik magának (lásd 1Kor 11:17-32).

üdv, a javuló Stefán

okt. 3. 13:30
 13/174 anonim ***** válasza:

Tehát nincs semmi forrásod állításod alátámasztására, csak mellébeszélés. Mennyire meglepő :)

okt. 3. 17:50
 14/174 anonim ***** válasza:

"Ha TÉNYLEG szó szerint vesszük Jézus szavait, akkor egyedül AZ a kenyér és AZ az ital az ő valódi teste és vére, amit ott az utolsó vacsorán elfogyasztottak."

Sajnos a Bibliát nem ismered, lehet néha érdemes lenne azt is olvasnod a tévtanaid helyett.

1Kor 11,26-27

Valahányszor ugyanis e kenyeret eszitek, és e kehelyből isztok, az Úr halálát hirdetitek, amíg el nem jön. Ezért aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, az Úr teste és vére ellen vét.

Pál apostol itt az Úr testét és a kenyértöréskor megáldott kenyeret szinonimaként használja. Sőt azt mondja, hogy aki méltatlanul veszi, az az Úr teste ellen vét.

1Kor 10,16

Az áldás kelyhe, amelyet megáldunk, nemde a Krisztus vérében való részesülés? S a kenyér, amelyet megtörünk, nemde a Krisztus testében való részesedés?

Itt pedig még a fentinél is konkrétabb.

Ha igaz lenne amit írsz, akkor Jézus ígérete is hamis lenne, amit teste vételéről tanított, amin a zsidó farizeusok pont úgy felháborodtak, mint te. Sajnos ti farizeusok 2000 év alatt semmit se változtatok.

"akkor minden vasárnap meg kellene mosniuk a keresztényeknek egymás lábát is, mert arra is parancsot adott Jézus"

Ezt az apostolok se gyakorolták minden vasárnap ellenben a kenyértöréssel. A általad említett passzust a katolikusok nagycsütörtökön tartják meg. Tehát nem kell aggódnod, nincs elhagyva. Nálatok tartják?

"Például azt hiszitek, hogy egy keresztábrázolás vagy valamiféle kényszerítő szavak kimondása el fog riasztani démonokat (ördögűzés)? Hát majd megtudjátok."

Örülök, hogy te jobban ismered a katolikus hitet, mint maguk a katolikusok, a fenyegetésed meg kimondottan "keresztényi" magatartás :).

A javulót felesleges oda írnod, szívedben ugyanolyan gonoszság lakik, mint több éve. Neked nem javulásra van szükség, hanem őszinte megtérésre.

okt. 3. 17:59
 15/174 anonim ***** válasza:
25%

"Tuti nem találkoztál még Jézus Krisztussal...akkor nem is érted, amit a Bibliában leírtak"

Te találkoztál már Jézussal? :) Meséld már el hogy néz ki. A Bibliai Jézussal biztosan nem találkoztál mert nem létezik. Az istenség Jézus egy pogány hamisítás.

"A Biblia elsősorban Jézus követőinek íródott."

Az Ószövetség a zsidóknak íródott az Újszövetség pedig a pogány tömegeknek.

"Két nagy parancsolat van.

Te melyiket tudod betartani?"

Az első és legfontosabb parancsolat az egyistenhit. Ti háromsághívő keresztények már itt megbuktok. Az egy Istenből három istenséget csináltatok ami politeizmus, bálványimádás.

okt. 4. 02:48
 16/174 anonim ***** válasza:

16

Máté 14:33

A tanítványok leborultak Jézus előtt, imádták őt, és azt mondták: „Valóban Isten Fia vagy!”

Ugye, hogy nem vagy Jézus tanítványa ? Az Igazság Neked még idaát van... onnan hozott ki engem Jézus Krisztus szeretete, ami azóta is szorongat. Bennem van az Igazság és én Benne : ha Isten velem kicsoda ellenem.

Ellenséges oldalon harcolsz....csak Krisztussal lehetsz Te is a győztes csapatban.

Keresd Jézust míg megtalálható.

okt. 5. 08:05
 17/174 anonim ***** válasza:
0%

Idéz már légyszíves egyetlen olyan verset amiben Jézus azt mondja "Isten vagyok imádjatok".

Ha te Jézust imádod azzal elköveted a legnagyobb bűnt ami a bálványimádás.

okt. 5. 12:27
 18/174 anonim ***** válasza:

17

Ennél nagyobb bűnöm ne legyen... hogy imádom Jézust, aki kereszt halált halt értem és elvezetett az Atyához.

A Menny az otthonom, odatartok.

Az Úr ötöme az én erősségem.

Minden értelmet felülhaladó békességet élvezem. Boldog vagyok....a Te vélekedésedtől függetlenül..

Ha embereknek igyekeznek tetszeni Isten szolgája nem volnék.

Jézus tett szabaddá.... kerestem a boldogságot itt a földön és Ő talált meg engem.

Köszönöm neki: teljes szívemből imádom Izrael Szentjét Jézus Krisztust.

Ha találkozol Vele tudni fogod igazat beszéltem, írtam Róla.

Ő a testben megjelent Isten.

okt. 5. 21:01
 19/174 anonim ***** válasza:

Ézsaiás 9:6

Mert egy gyermek születik, fiút ad nekünk az Örökkévaló, aki vállára veszi az uralom terhét. Így hívják: „Csodálatos, Tanácsadó, Erős Isten, Öröklét Forrása, Békesség Fejedelme.”

okt. 5. 21:05
 20/174 anonim ***** válasza:
0%

"Ennél nagyobb bűnöm ne legyen... hogy imádom Jézust, aki kereszt halált halt értem és elvezetett az Atyához."

Ezzel a lehető legnagyobb bűnt követed el, mert ez bálványimádás.És persze a Biblia i tiltja. A Tízparancsolat kimondja hogy semmit ne imádj ami a földön jár, márpedig Jézus a földön járt. Továbbá Jézus is azt mondta csak Istent imádd aki így nyilván nem Jézus.

"A Menny az otthonom, odatartok"

Te előre tudod hogy hova tartasz? :) Erre azért ne vegyél mérget mivel bálványimádó vagy.

"Ha embereknek igyekeznek tetszeni Isten szolgája nem volnék."

Te most azok vallását követed akik meg akarták ölni Jézust.

"Jézus tett szabaddá.... kerestem a boldogságot itt a földön és Ő talált meg engem."

Neked közöd nincs az igazi Jézushoz. Te egy pogány hamisítás istenség Jézusban hiszel aki soha nem létezett.

"Ha találkozol Vele tudni fogod igazat beszéltem, írtam Róla."

Te valaki egészmással találkoztál.

"Ő a testben megjelent Isten."

Isten csak a pogány vallásokban jelenik meg testben.

okt. 6. 07:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!